Morf & Kefir + baba co szuka domu. Nelly znaczy się

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 08, 2013 18:09 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

milenka też się drapała po obróżce. Często koty maja na te obróżki uczulenie , moja MIlenka nie dała sobie ścisle jej załozyć i drapała się mocno po obróżce, co zresztą doskonale widać. Ale nawet jej końcówki nie obcinałam, tak miała założoną luźno. Moze to jest jakiś sposób, ktory o wiele mniej podrażnia?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 08, 2013 18:10 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

Wolę już nie zakładać Fasolce :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt mar 08, 2013 18:50 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

MalgWroclaw pisze:Wolę już nie zakładać Fasolce :(

moze miała właśnie alergię i dobrze zrobiłąś, zę zdjęłaś obrózkę. Niestety sama się tego obawiałam - bo to duży wydatek, a gdyby się tak stało to trzeba natychmiast kotu ściągnąc, ale u mnie się obyło bez dramatu. Choć jakiegoś strupka na skórze znalazłam juz po zdjęciu obrózki.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob mar 09, 2013 4:49 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

O jakiej obrozce mowa? Przerabialismy juz z Yoda i granulki homeopatyczne (skutek odwrotny) i krople Bacha (bole brzucha i biegunka), ciagle bez efektu, A robi sie coraz mniej ciekawie, rano zeby ubrac Yodzie puszorki trzeba odwazniaka, a na dworze uwazac na kazde Kiciowe zachowanie zeby zdarzyc ujsc z zyciem. Tak niestety reaguje na kazdy obski koci zapach lub obcego kota na dworze. Ze starwarsami tez ciagle pat :cry:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Sob mar 09, 2013 4:51 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

Jakby ktos, cos, gdzies... DT potrzebny juz nawet nie na cito :cry:

viewtopic.php?f=1&t=151387

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Sob mar 09, 2013 6:23 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

kociamysza pisze:O jakiej obrozce mowa? Przerabialismy juz z Yoda i granulki homeopatyczne (skutek odwrotny) i krople Bacha (bole brzucha i biegunka), ciagle bez efektu, A robi sie coraz mniej ciekawie, rano zeby ubrac Yodzie puszorki trzeba odwazniaka, a na dworze uwazac na kazde Kiciowe zachowanie zeby zdarzyc ujsc z zyciem. Tak niestety reaguje na kazdy obski koci zapach lub obcego kota na dworze. Ze starwarsami tez ciagle pat :cry:

o takiej pisałam

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=11041
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob mar 09, 2013 11:43 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

MalgWroclaw pisze:
kociamysza pisze:O jakiej obrozce mowa? Przerabialismy juz z Yoda i granulki homeopatyczne (skutek odwrotny) i krople Bacha (bole brzucha i biegunka), ciagle bez efektu, A robi sie coraz mniej ciekawie, rano zeby ubrac Yodzie puszorki trzeba odwazniaka, a na dworze uwazac na kazde Kiciowe zachowanie zeby zdarzyc ujsc z zyciem. Tak niestety reaguje na kazdy obski koci zapach lub obcego kota na dworze. Ze starwarsami tez ciagle pat :cry:

o takiej pisałam

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=11041

a ja o innej :D , o tej http://animalia.pl/produkt,18991,164,se ... 38-cm.html

Marzenia11

Post » Sob mar 09, 2013 11:51 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

Obrożę feromonową przerabiam obecnie z naszą tymczasową kicią, obroża faktycznie w pierwszych dniach "się sypie' pokryta jest jakby warstwą cienkiego "wosku", ale to w cale nie przeszkadza jak w komentarzach o artykule to opisują. Po kilku dniach nie ma tej warstwy, obroża ma przyjemny dla człowieka zapach (nasza jest lawendowa), nasza Adolfinka była przerażona, anty - człowiecza (ale nie agresywna), kompletnie wycofana, po 2 tyg od założenia obroży widoczne byly efekty pozytywniejszego zachowania, odstresowania się, za pewne oprócz warunków domowych i spokojnego i cierpliwego traktowania, ta obroża wiele pomogła, ja w to wierzę, dlatego polecam.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Sob mar 09, 2013 12:26 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

Zawsze tą warstwę woskową obkruszam tyle ile się da (wystarczy czasem odgiąć obrożę w drugą stronę i samo odpada). Podejrzewam że to od tego koty mogą mieć uczulenie. Zawsze zakładałam kotom obrożę bez tego wosku (jeśli coś zostało to niewielka ilość, której nie mogłam od razu skruszyć) i nigdy mi się nie zdarzyło uczulenie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 09, 2013 16:54 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

czarno-czarni pisze:ja nosze szelki i obróżkę a na dwór to i ubranko takie jak ten pies pokurcz co koło mje mieszka - taka kompromisa, bez tego nie mogie na korytarz. Mje to wkurza le co zrobic? a ta obrózka na focie to jest na obspokojenie mje. Że niby żem jest wariat. A teraz ta obróżka wonieje i duża na mje mówi "lawendowy chłopczyk". beznadzieja.

Wariat?? Nie może to być. 8) :lol:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob mar 09, 2013 17:10 Re: Morf & Kefir + baba Nelly życzenia dla BAB str 88

zapraszam na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=151474 :wink:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie mar 10, 2013 12:39 Re: Morf & Kefir + baba Nelly szukająca domu

kurna, pozachwycać się życzeniami, baby NO. Żem z Kefirem myślał i myślał a Wy baby normalnie nic jeno o lawendzie i o lawendzie.
Albo chiciaż pożałujcie mje, bop mje baba N. po mordzie walłą fczoraj.
Aha baba nam tyje ! Pół kilo przytyła. Zawsze na jej wątku możecie jom obczajać.

aha i te kremy co wyżej Agness78 o nich pisze i zaprasza - to kurna kupujcie, moja duża ma suchom skórę i się drapie gorzej niż ja normalnie a ja to potrafię się drapać.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie mar 10, 2013 12:44 Re: Morf & Kefir + baba Nelly szukająca domu

My jesteśmy zachwycone zawsze :1luvu:
szczególnie szczerymi życzeniami domku dla Nelly - a nie tam z tego powodu, że wali łapą czy coś wyżera..
Gina i Lilka zakochane
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie mar 10, 2013 13:17 Re: Morf & Kefir + baba Nelly szukająca domu

czarno-czarni pisze:
Aha baba nam tyje ! Pół kilo przytyła. Zawsze na jej wątku możecie jom obczajać.

Morf to sie nie dziw że baba tyje jak Ci ciomgle ze misków wyżera :evil: To jest niemożliwościom wrencz kosmicznom, żeby tak baba ze misków wyżerała. Weście wy jom oddajcie już gdzie do jakiego domu, bo Wam fszysko zeżre... :roll:
Mjetek
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie mar 10, 2013 13:57 Re: Morf & Kefir + baba Nelly szukająca domu

Gibutkowa pisze: Weście wy jom oddajcie już gdzie do jakiego domu, bo Wam fszysko zeżre... :roll:
Mjetek
Obrazek A ja uważam, że czarne chłopaki powinni sobie Nelly zaadoptować, ożenić się z nią i dzielić z nią łoże :oops: i miski.
Chłopaki! Nie bądźcie egoisty!
To pisałam ja - Delta.
Acha! Dziękuję w imieniu wszystkich bab za życzenia!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

[poprzednia][następna]