2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedzica gryźl

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 08, 2013 16:17 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Witam :mrgreen:
Pogoda dobijająca, a jak mnie głowa boli :evil:
Dobrze, że chociaż dzieciaki nie są dziś takie ospałe :mrgreen:

W poniedziałek Kubuś jedzie na sprawdzenie kreatyniny, amylazy, a i musimy sprawdzić morfo, jak zylexis zadziałał na leukocyty. Ciekwe czy będzie walczył w gabinecie :roll:

Wczoraj był Tofi, dziś będzie Kubuś. Nie mogłam się zdecydować które zdjęcia wybrać dlatego dam wszystkie 7 :ryk:
Dla miłośników Kubusia specjalnie dam w większej rozdzielczości :ryk:

Kubuś siedzi jak kura na grzędzie, ciekawe co tam wysiaduje :ryk:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z profilu 8)
Obrazek

Zbliżenie pychola :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt mar 08, 2013 21:27 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Kubolek jak by nie patrzył zawsze widać jego łobuzerskie spojrzenie, a najlepiej to widać na tej fotce :ryk:

Obrazek

Za te ślepka, należą się Kubusiowi całuski!
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt mar 08, 2013 22:55 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Obrazek
Człowiek ma zły humor albo głowa mu pęka, bo choroba goni do łóżka....wchodzi na ten wątek a tu... ślipka Kubunia i Tofika i słodko się robi na serduchu. :1luvu: :1luvu:
Biedaczki te Twoje kotusie Miraclle...tak często oglądać tych w białym fartuchu to nic przyjemnego. Będziemy trzymali kciuki i pazurki za dobre wyniki.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Pt mar 08, 2013 23:23 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

AnnAArczyK pisze:Kubolek jak by nie patrzył zawsze widać jego łobuzerskie spojrzenie, a najlepiej to widać na tej fotce :ryk:

Za te ślepka, należą się Kubusiowi całuski!

Kubuś to nie słodki kotek, potrafi pokazać swój charakter. Jak był młodszy było jeszcze gorzej, teraz ataki na dużą są sporadyczne :ryk:
Kto inny by z nim wytrzymał... nawet oczęta by mu nie pomogły :ryk: :ryk: :ryk:

Jednak ma również zalety i potrafi pokazywać uczucia, daje dużo radości, śmiechu. Mój łobuz :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pt mar 08, 2013 23:30 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

ilgatto pisze:Obrazek
Człowiek ma zły humor albo głowa mu pęka, bo choroba goni do łóżka....wchodzi na ten wątek a tu... ślipka Kubunia i Tofika i słodko się robi na serduchu. :1luvu: :1luvu:
Biedaczki te Twoje kotusie Miraclle...tak często oglądać tych w białym fartuchu to nic przyjemnego. Będziemy trzymali kciuki i pazurki za dobre wyniki.

Cieszę się, że komuś "pomaga" mój wątek, poprawia humor itd :wink:
Też mi czasem żal chłopców, jednak to dla ich dobra. Nic więcej nie mogę zrobić, jedynie sprawdzać na bieżąco ich stan zdrowia. Musimy walczyć z tą paskudną chorobą. Gdy jest źle tracę determinację do walki, jednak gdy się z tym "prześpię" nabieram sił na nowo i walczymy i tak będzie do końca :wink:

Tofiś jeszcze nie jeździ tak często zazwyczaj były to kontrole co 2 -3 miesiące. Kubuś biedak najeździł się do wetów :( Mam cały plik morfologi, nie licząc ile było wizyt innych. Od czerwca mieliśmy spokój, jeździł rzadko...

Wierze, że wyniki będą dobre :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt mar 08, 2013 23:39 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Wymiziaj ode mnie kotusie. Tylko bez fuszerki proszę...solidnie :D
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Sob mar 09, 2013 7:44 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

ilgatto pisze:Obrazek

Ja też podpisuję się pod słowami Ilgatto :D

Koteczki Miraclle zawsze poprawiają mi nastrój, mogę ciągle oglądać ich pycholki
Piękne kotki, piękne fotki i wspaniała ich opiekunka :love: :love: :love:

A przy Kubusiu to wmiękam zawsze, mam do niego wielką słabość :love:

nieustające :ok: :ok: :ok: za zdrówko koteczków oraz za cierpliwość i wytrwałość ich DUŻEJ
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob mar 09, 2013 8:21 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

ilgatto pisze:Wymiziaj ode mnie kotusie. Tylko bez fuszerki proszę...solidnie :D

Wymiziam jak wstanie, jeszcze śpi mały śpioszek :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob mar 09, 2013 8:23 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Kotina pisze:
Ja też podpisuję się pod słowami Ilgatto :D

Koteczki Miraclle zawsze poprawiają mi nastrój, mogę ciągle oglądać ich pycholki
Piękne kotki, piękne fotki i wspaniała ich opiekunka :love: :love: :love:

A przy Kubusiu to wmiękam zawsze, mam do niego wielką słabość :love:

nieustające :ok: :ok: :ok: za zdrówko koteczków oraz za cierpliwość i wytrwałość ich DUŻEJ

:oops: :oops: :oops:
Zawstydzacie mnie kobitki :wink:
Gdzie ja tam wspaniała, zwykła baba :ryk: :ryk: :ryk:
:ok: :ok: :ok: za zdrówko zawsze potrzebne, nigdy nie wiadomo kiedy choróbsko da o sobie znać :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob mar 09, 2013 19:42 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Miraclle pisze:Zawstydzacie mnie kobitki :wink:
Gdzie ja tam wspaniała, zwykła baba :ryk: :ryk:

Ta zwykła :roll:
Wiem, ze dla Ciebie to normalka że pomagasz kotom, latasz z nimi do weta, badasz krew itp. Każdy z nas jakby miał chorego zwierzaka to by tak zrobił. Ale ja podziwiam Cię za to że masz pogodę ducha. Jak Suri zachorowała to ja dzień w dzień płakałam. Ja sie szybko załamuję dlatego Twoja postawa dla mnie jest godna podziwu że Ty wszystko tak optymistycznie opowiadasz. Choć pewnie czasami jest Ci ciężko bo to Twoje ukochane koty :!:
Za zdrówko chłopaków :ok: :ok: :ok: :ok: i za Twoje pozytywne nastawienie które bardzo dobrze działa na odwiedzających Twój watek :D
Ściskam Basiu :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob mar 09, 2013 21:31 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

MonikaMroz pisze:Ta zwykła :roll:
Wiem, ze dla Ciebie to normalka że pomagasz kotom, latasz z nimi do weta, badasz krew itp. Każdy z nas jakby miał chorego zwierzaka to by tak zrobił. Ale ja podziwiam Cię za to że masz pogodę ducha. Jak Suri zachorowała to ja dzień w dzień płakałam. Ja sie szybko załamuję dlatego Twoja postawa dla mnie jest godna podziwu że Ty wszystko tak optymistycznie opowiadasz. Choć pewnie czasami jest Ci ciężko bo to Twoje ukochane koty :!:
Za zdrówko chłopaków :ok: :ok: :ok: :ok: i za Twoje pozytywne nastawienie które bardzo dobrze działa na odwiedzających Twój watek :D

Dzięki Moniś za ciepłe słowa :oops: :wink:
Gdy dowiedziałam się o chorobie byłam załamana. Długo ryczałam jak bóbr, z resztą nie tylko ja moja mama również. Długo potrzebowałam czasu aby nabrać dystansu, oswoić się itd. Do tego dochodził stan Kubusia... Było źle.
Pogodziłam się, chyba... wiadomo jak jest pogorszenie to i optymizm tracę. Staram się walczyć ze swoimi demonami i myśleć pozytywnie. To jedyne co mogę robić myśleć pozytywnie, nie poddawać się i chuchać na chłopaków :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie mar 10, 2013 11:19 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Miraclle pisze:
MonikaMroz pisze:Ta zwykła :roll:

Dzięki Moniś za ciepłe słowa :oops: :wink:
Gdy dowiedziałam się o chorobie byłam załamana. Długo ryczałam jak bóbr, z resztą nie tylko ja moja mama również. Długo potrzebowałam czasu aby nabrać dystansu, oswoić się itd. Do tego dochodził stan Kubusia... Było źle.
Pogodziłam się, chyba... wiadomo jak jest pogorszenie to i optymizm tracę. Staram się walczyć ze swoimi demonami i myśleć pozytywnie. To jedyne co mogę robić myśleć pozytywnie, nie poddawać się i chuchać na chłopaków :wink:

Taaak, jesteśmy w stanie więcej znieść niż przypuszczamy :) :ok:
Zawsze myślę, że bym się w takiej sytuacji poddała, ale to tylko myśli. W rzeczywistości jesteśmy dzielne i silne - ktos musi na tym padole .... padło na kobitki :piwa: :ok: :ok:
Optymistycznych myśli, wizualizacji, afirmacji - podobno to my kształtujemy naszą rzeczywistość. No to niech będzie piękna, bez chorób i złych ludzi :love: :love: :dance: :dance2:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie mar 10, 2013 11:54 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Witam niedzielnie :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:
Noc była ciężka :roll: Tofi dał czadu :ryk:
Najlepsza metoda na budzenie dużej... drapanie o komodę... skuteczność 100% :mrgreen:
Powód budzenia...mamo jestem głodny jak żarcie :evil:
Możecie się śmiać :oops: Każdej nocy jestem przygotowana na ewentualne pobudki i trzymam woreczek z karmą pod poduszkom :smiech3: :smiech3: :smiech3:
Gdzie by mi się chciało w nocy ganiać po worek z karmom :ryk: :ryk: :ryk:

Kiedy rano wstawałam ten mały potwór spał na pufie :mrgreen:
Poszłam zobaczyć co robi Kubuś, a ten spał wyłożony na nogach "babci", obok leżała Dzulka :mrgreen:

Poranne widoki, Kubuś domagał się jedzenia
Obrazek

Później "jeździł" przy łóżku, dawno tego nie robił :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Za chwilę dalsza część fotek :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie mar 10, 2013 12:06 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Po powrocie do pokoju ujrzałam Tofisia w standardowym porannym miejscu
Obrazek

Było trochę zabawy, czajenia, leżenia... :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie mar 10, 2013 12:17 Re: 2 cz - Moje 2+1 ,FeLVkowe chłopaki i niedźwiedźica gryźl

Po śniadaniu, zabawie, leżeniu, myciu... chłopcy postanowili udać się na obserwacje świata :kotek:

Obrazek

Jednak w domu było ciekawiej
Obrazek

Nie mogłam powstrzymać się od zrobienia foty pysia :mrgreen:
Obrazek

Tofinek obserwował widoki
Obrazek

Czaił się na sroczki
Obrazek

Łapał powietrze
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Patrzył na mnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

...i zrobił dziwną minę :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]