Wątek Zdrojowych......

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 01, 2013 13:18 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

1969ak pisze:
agiag pisze:Jolu, jak dobrze Cię widzieć (czytać :) ) na forum :)
Mam nadzieję, że już z nami zostaniesz :ok:

Też mi post wcięło :evil:

Wpłata ode mnie pójdzie na początku przyszłego tygodnia. Jak wrócę z rozjazdów, to postaram się aktywnie zwalczyć swój analfabetyzm komputerowy i bazarek stworzyć (chyba że ktoś to potrafi sprawnie zrobić, to fantami służę, wysyłkę biorę na siebie)
Jeżeli zrobisz zdjęcia i prześlesz to mogę bazarek zrobić.

Ode mnie też poleci jakaś kwota, proszę o podanie nr konta.

Świetnie :) We wtorek wracam już do domu, to zdjęcia fantów porobię :) Poproszę tylko o maila na pw, żebym Ci je podesłać mogła :)

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Pt mar 01, 2013 19:42 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

Dziękuję Wam za miłe powitanie: Buborku, Kociasiu, Popi, Agiag, Gerto, AgaPap, Busio, Welino, 1969ak :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I dodatkowo za wszystkie deklaracje pomocy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dzięki Wam dziś ośmieliłam się zadzwonić do mojej wetki, efekt rozmowy jest taki, że jeśli uda mi się zebrać do środy 201 zł na dług i coś jeszcze na bieżącą zapłatę, to już w ten dzień pierwsze kotki mogłyby jechać na kastrację :) Wetka obiecała też jakąś zniżkę za hurt, więc cena praktycznie nie powinna być wyższa niż w lecznicy Berni. Nawet po doliczeniu długu, jako że Syczuś nie korzystał z pobytu w lecznicy, a to z pewnością znacznie podniosłoby ogólne koszta.

popi pisze:Jesli chodzi o mnie, mozesz Jolu przeznaczyc czesc na splate dlugu (szczegolnie, ze powstal za sterylki).

Dziękuję Ci serdecznie, nie tylko za to :1luvu:

popi pisze:Decyzje, gdzie sterylizowac musisz podjac Ty; jesli zdecydujesz, ze u siebie, daj prosze znac Berni, bo ona juz w te sobote ma jechac do Bielska.

Nie mam bezpośredniego kontaktu z berni, ale o tym, że nie chcę zostawiać Syczusia w lecznicy i że próbuję coś zrobić na miejscu, jak też o tym, że według mnie kastracje w Bielsku mają sens jedynie wtedy, gdyby mogły być wykonane na talon, pisałam przeszło tydzień temu Carmelli, a ona ma kontakt z Berni, więc pewnie jej przekazała.
1969ak pisze:Ode mnie też poleci jakaś kwota, proszę o podanie nr konta.

Bardzo Ci jeszcze raz dziękuję – także za pomoc Agiag w wystawieniu bazarku - i piszę pw.

jola.goc

Od: Śro mar 31, 2004 13:25

Post » Pt mar 01, 2013 21:57 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

cieszę się że udało się już pomóc kocurkowi a i chyba plan kastracyjny też się klaruje. Zatem powodzenia i kciuki za całokształt :ok:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Sob mar 02, 2013 9:59 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

:ok: :ok: :ok: , tylko tyle mogę w tym momencie ........ :oops:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob mar 02, 2013 19:16 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

Niestety też tylko :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon mar 04, 2013 12:03 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

berni pisze:cieszę się że udało się już pomóc kocurkowi a i chyba plan kastracyjny też się klaruje. Zatem powodzenia i kciuki za całokształt :ok:

Dzieki berni :) nie bylam pewna, czy przeczytalas o nowych planach.

Jolu, zrobilam dzis przelew, ale nie wiem, czy zdazy dojsc do srody.

Zycze wszystkim milego dnia :D

popi

Od: Czw gru 28, 2006 21:32

Post » Pon mar 04, 2013 12:35 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

O widzę, że coś się już konkretnie klaruję. Bardzo się cieszę.
I dziękuję!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw mar 07, 2013 12:58 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

Podniose i przy okazji zapytam, czy sa jakies wiesci :kotek:

popi

Post » Czw mar 07, 2013 21:48 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

Bazarek z rzeczy przekazanych przez agiag
viewtopic.php?f=20&t=151422

Wszelkie uwagi mile widziane :)
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt mar 08, 2013 16:46 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

1969ak pisze:Bazarek z rzeczy przekazanych przez agiag
viewtopic.php?f=20&t=151422

Wszelkie uwagi mile widziane :)

Super :) Dzięki za zrobienie bazarku :)

Uprzejmie prosimy o odwiedzanie tegoż, reklamowanie fantów i - oczywiście - o kupowanie :)

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Pt mar 08, 2013 21:16 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

Dziś poszedł mój obiecany przelew :)
pozdrawiam serdecznie

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Wto mar 12, 2013 11:33 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

I jak Jolu, udalo Ci sie cos zlapac do sterylki?

Dziewczyny, swietny bazarek :D szkoda, ze kapcie takie male :evil:

Pozdrawiam cieplo :)

popi

Post » Wto mar 12, 2013 16:33 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

Jutro pierwsze kotki pojadą na kastrację - dług spłacony, Popi, znów nie wiem, jak Ci dziękować! :1luvu:
Podobnie jak Agiag, Gercie i 1969ak :1luvu:
a także Kociasi, jeszcze raz Agiag, AgaPap i Blond Tornado :1luvu: - za wpłaty na jedzenie i inne potrzeby.

Nie wiem jeszcze, które kotki pojadą, bo łapać będę dopiero dziś w nocy i być może jeszcze jutro rano.

Syczuś wczoraj miał zdjęte szwy - wszystko pięknie się zagoiło, tylko po operacji nabawił się kataru, i jeszcze go doleczamy. Kataru po kastracji nabawił się też Buziak, a od któregoś z chłopaków zaraziła się ogólnie chorowita Malinka - tak, że oprócz prób wydobycia samej siebie z kolejnej zapaści sercowo-krążeniowej, która zawsze zamienia mnie w zombie, innej zadań też mi nie brakowało... U kotów mogę chyba otrąbić sukces - praktycznie wszystkie już zdrowe, choć u Syczusia trzeba było zmienić antybiotyk i jeszcze trochę pokichuje; u mnie - 'sukces' połowiczny i jak zwykle pewnie krótkotrwały :roll:

Agiag - pięknie dziękuję za bazarek :1luvu: , a 1969ak - za jego wystawienie! :1luvu:

Jeśli chodzi o finanse, to rozliczę się na końcu akcji sterylkowej lub - gdyby się przedłużyła - pod koniec miesiąca; na razie gromadzę paragony i nie bardzo nad tym panuję; wiem tylko, że pieniędzy na razie wystarczy na dwie kotki i kawałek kocurka, no i Syczuś już zapłacony, i dług u wetki. Nie wiem za to, jak pogodzić zabiegi i wyżywienie zdrojowego stada - myślałam, że coś uda się dołożyć z wpłat ogólnych do sterylek, ale niestety jakiś czas temu skończyły się puszki, w które systematycznie zaopatruje nas Kociasia, i aż do dziś - kiedy znów otrzymaliśmy od niej wspaniałą paczkę m.in. z puszkami - codziennie kupowałam mięso i puszki (w tym lepsze, żeby przemycić antybiotyki); cały czas kupuję też żwirek dla 11 kotów. Teraz mam już puszki - jeszcze raz dziękuję Kasiu! - ale za to skończyło się suche...

Gdyby znalazła się jeszcze jakaś Dobra Dusza, która mogłaby pomóc w zakupie suchej karmy dla Zdrojowych, byłabym ogromnie wdzięczna... i 20 zdrojowych kotów także!

A wśród nich Syczuś i Malinka:
Obrazek

jola.goc

Post » Wto mar 12, 2013 17:57 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

To jest Syczus?! Chyba podmienilas kota :D

Jolu, napisz moze o jaka sucha karme chodzi. Kiedys chyba jadly Josere, ale nie jestem pewna.

I kciuki za lapanke :ok: :ok:

popi

Post » Wto mar 12, 2013 20:16 Re: jola.goc - KOT z URWANĄ ŁAPĄ ! -Kastracje-Jola prosi o P

popi pisze: Jolu, napisz moze o jaka sucha karme chodzi. Kiedys chyba jadly Josere, ale nie jestem pewna.
I kciuki za lapanke :ok: :ok:

Dziękuję Ci również za kciuki :)
Joserę Culinesse jadły wtedy, gdy Ty ją przysłałaś :wink: (pamiętamy i dziękujemy :1luvu:). Niestety jest droga, do stałego karmienia się więc nie nadaje, a jej tańsze wersje Zdrojowym nie smakują. Ostatnio jadały głównie Smillę, wołowinę lub mix smaków, i od czasu do czasu bardziej smakowitą, ale też i droższą Sanabelle senisitive po 12,90 zł/kg - obie karmy z zooplusa, gdzie są chyba najtańsze.

Właśnie sprawdziłam – jest dobra promocja Smilli w zooplusie – po 7,63 zl za kg: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... cha/smilla
Strasznie bym się cieszyła, gdyby udało się tę karmę zakupić – bardzo Was proszę o pomoc także w tym względzie...

jola.goc

[poprzednia][następna]