G.N. pisze:Nie bardzo rozumiem czemu plomba u kota ma być dużo droższa od plomby u człowieka.
To jest roznie. Moj byly wet (wtedy akurat przy mojej pomocy, wiec wiem jak to wygladalo) wyrywal chorej kotce kilka zebow, czyscil pozostale z kamienia - a wszystko pod narkoza. I wzial za to.... 50 zl. A zrobil naprawde dobra, profesjonalna i dokladna robote. Innym razem rowniez wyrywal kotce kilka zebow - i wzial zl. 20, ale to byla bezdomna kotka i zabieg byl po znajomosci, wiec sie nie liczy
Wyrwanie JEDNEGO zeba w Multiwecie, wykonane przez specjaliste stomatologa wet kosztuje ok. 200 zl... Wole nie myslec ile kosztuje leczenie.
Pewnie podobnie jest wlasnie z leczeniem zebow. Tyle ze tu jest drobna roznica. Leczenie zeba wymaga nie tylko obcegow i silnej reki. Wymaga sprzetu stomatologicznego, a ten jest roznej jakosci - lepszy i gorszy. Roznej jakosci sa tez wypelnienia. To tak jak u ludzkich dentystow - mozna zrobic zeba za 30 zl a mozna tego samego - za 200.
Nie wiem ile w Multiwecie kosztuje rekonstrukcja lub wypelnienie ulamanego kla - ale na pewno kilkaset zl.
Przy czym ma sie pewnosc ze robota bedzie zrobiona profesjonalnie, przez specjaliste stomatologa i na dobrym sprzecie.
Im wiecej czasu mija od ulamania do leczenia - tym zabieg jest trudniejszy (zanieczyszczenia dostajace sie wglab zeba) - dlatego warto szybko sie zdecydowac