W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 05, 2013 22:06 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:lol: Wyobraziłam sobie trójkę olbrzymów kopiących rano :mrgreen: To musi być głośno.a u mnie to zazwyczaj jest noc nie rano i wstaję specjalnie lub TŻ-a wyganiam by wyniósł koopsko :ryk: :ryk:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto mar 05, 2013 22:30 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

No tak, moje się pobudziły i latają i trzaskają tymi drzwiczkami balkonowymi, bo o tej porze to się nie wchodzi ostrożne ale... wbiega z trzaskiem. I na okrągło. I w te i wewte... jak nie jedno to drugie i trzecie. Jak my się szykujemy do spoczynku to one zaczynają szaleć.
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Wto mar 05, 2013 23:38 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:No tak, moje się pobudziły i latają i trzaskają tymi drzwiczkami balkonowymi, bo o tej porze to się nie wchodzi ostrożne ale... wbiega z trzaskiem. I na okrągło. I w te i wewte... jak nie jedno to drugie i trzecie. Jak my się szykujemy do spoczynku to one zaczynają szaleć.

Tusia to norma :mrgreen: miauczenie,gonitwy teraz,a potem jeszcze w środku nocy :twisted:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto mar 05, 2013 23:49 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Moje w środku nocy śpią na szczęście, teraz tak się zmęczą sobą i nami (zabawa), że potem śpią jak aniołki.
Jak chłopaki ludzkie wstają do pracy i szkoły to i one, bo mokrego chcą trochę, pańcia śpi :mrgreen:
Samce - Ludzie dają, one jedzą, pokiziają się z nimi na dzień dobry i idą dalej spać, pańcia też dalej śpi... :mrgreen:

Edit. Muszę to Wam pokazać, co za mała zadziora, film z You Tube, który wpadł mi w oko właśnie :-)
http://www.youtube.com/watch?v=qIMvntC6pBc

Dobranoc :)
Ostatnio edytowano Śro mar 06, 2013 3:14 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz

ManfredkotTusi

Post » Śro mar 06, 2013 0:04 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Nie jest tak źle :) Ja muszę mokre sama dawać ,a zimnego z lodówki nie wolno i czekam godzinkę aż się samo ogrzeje.TŻ sypnie tylko suchym leń :twisted:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro mar 06, 2013 9:36 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Fajny kotek ,ciekawa jestem co to za rasa ,pers??????
Moje tez spią cała prawie noc .Tak koło 5 rano słychac koparki ,po czym po kolei wskakuja do nas zeby obudzić ,jak widza ze nie reagujemy to zaczynają swój budzeniowy rytuał:Lesio usiłuje wygrzebywać z wielkiej donicy muszle i to tak co rano , Miłek łazi koło mojej twarzy i barankuje , a Miron wchodzi pod łóżko i drapie,i szeleści rzuconymi wieczorem kulkami z papieru po czym drze je ,no i rad nie rad człek po 6 wstaje !!!!
Teraz to fajnie ,słoneczko , :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Śro mar 06, 2013 10:12 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Hejka :D to maleństwo to słodki i wyglądający zdrowo perski,ale bym go schrupała :1luvu:
Monika czy Twoje koty szczekają :?: Chodzi mi o to czy kiedyś jak były młodsze i szalały wydawały inne dźwięki nie kocie tylko takie szczeki :?: Trochę podobne do psa,czy to MCO tak robią :?: Od rana pytania :oops: Jeśli znasz kogoś z MCO osobiście może słyszałaś bo ja nie mam nikogo by na żywo iść zobaczyć.Znam jedną babkę ale bym musiała lecieć do jej sklepu i pytać :mrgreen: Powie "wariatka" :ryk: Ona ma dużą hodowlę w Szubinie i należy do WCF.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro mar 06, 2013 13:32 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Jak widza ptaki za oknem to tak fajnie rozmawia ale to takie pomrukiwanie i otwieranie mordki jak by gadały do tych ptakow , moja Tina to robiła bardzo glosno i faktycznie to było jak takie szczekanie !!! :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Śro mar 06, 2013 16:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Dzisiejsza sesja zdjęciowa (telefonem) w świetle dziennym. Jakie niebieskie oczki jej wyszły :) , chyba se sama zmienia bo wie, że lubię niebieskie oczy u kota :D . Kurcze, tak patrzę i wychodzi, że prawe ma bardziej niebieskie, na żywo nie zauważam tego ale muszę się przyjrzeć jeszcze za dnia, z rana.

Obrazek

Więcej tu :arrow: https://plus.google.com/u/0/photos/1179 ... 8153706977
Ostatnio edytowano Śro mar 06, 2013 18:51 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz

ManfredkotTusi

Post » Śro mar 06, 2013 17:44 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Piękna jest ,i to jej spojrzenie ,jedno oko wy6szlo bardziej błekitne ! Dalszych zdjęć nie moge zobaczyć ,trzeba się logować na google????
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Śro mar 06, 2013 18:01 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika53 pisze:Piękna jest ,i to jej spojrzenie ,jedno oko wy6szlo bardziej błekitne ! Dalszych zdjęć nie moge zobaczyć ,trzeba się logować na google????

A zobacz teraz :arrow: https://plus.google.com/photos/11796242 ... 8153706977

Widać zdjęcia i inne albumy? Ja dopiero poznaję te google+.

ManfredkotTusi

Post » Śro mar 06, 2013 18:45 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Teraz tak ,obejrzałam ,Tigra ma śliczny profil,prawdziwej syberyjki !!! Miron i Lesio maja słabe profile,i nie moga byc wystawiani !!! Ale jak dla mnie nie musza bywac na wystawach , dla mnie sa piękni . Zreszta MIłka chyba tez nie będe wystawiać w tym roku ,to tylko stres dla kota ,dla mnie i koszty !!!!
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Śro mar 06, 2013 18:47 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika53 pisze:Tigra ma śliczny profil,prawdziwej syberyjki !!!

Poważnie? :D
Mamusia się cieszyć bardzo, że córeczka dorodna :wink: :)

Tu ma minę złej jędzy a to takie słodkie dziecko jest :)
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Śro mar 06, 2013 20:13 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

piekna jest :ok: Slicznie u Ciebie rozkwitla :1luvu:
Pozdrawiaja
Karol i Zaraza
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro mar 06, 2013 21:26 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika nie chodziło mi o skrzeczenie na ptaki bo to prawie każdy kot robi :lol: tylko gdy kot szaleje i szczeka.Są takie aparaty :mrgreen:
Tigra na focie ma niebieskawe oczy 8O jest śliczna,a co do profilu to zapytałabym Ewy ze Słońca Sajan bo znawcą nie jestem.Nie chodzę często na wystawy przez koszta,ale dużo stron z hodowli oglądam i patrzę jaki kot ma najwyższy tytuł i na jego wygląd.Jedynie tak mogę się nauczyć tylko wirtualnie.Choć byłam w dwóch prawdziwych hodowlach i od razu wiedziałam,która kotka ma jakiś tytuł po urodzie :) Stawiałam na wygląd i raczej się nie myliłam :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]