;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2013 14:12 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

ja z fb znalazłam tylko 2 ds na sto.. :roll:
u mnie wychodzi że najwięcej z ogoszeń :D

a więc na pewno najlepiej mieć zabezpieczone i ogłoszenia i fb :D :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lut 28, 2013 23:04 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

smarti pisze:ja z fb znalazłam tylko 2 ds na sto.. :roll:
u mnie wychodzi że najwięcej z ogoszeń :D

a więc na pewno najlepiej mieć zabezpieczone i ogłoszenia i fb :D :ok:

Poprosze kogoś o fb.

U nas to tak, Bazyl już nie robi siu z krwią. Jest za to apatyczny, dużo śpi, dużo je. :) . Jutro umawiam się z wetem na testy, jeśli będą dobre to kastracja i porządek w paszczy. Wskazane kciuki za Bazylka, on tak się cieszy tą namiastką domu. Ma ciepło, pełą miseczkę, bystry kocur z niego po domu porusza się tak jakby tu mieszkał kupę lat.
Dni są już troszkę cieplejsze, wiecej kotów wychodzi do jedzenia, widziałam dziś jakieś nowe koty. :roll:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw lut 28, 2013 23:26 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Bazyl :ok: :ok: :ok: za testy, a czy wiadomo co to było, tzn skąd ta krew?
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Czw lut 28, 2013 23:43 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Bumiś pisze:Bazyl :ok: :ok: :ok: za testy, a czy wiadomo co to było, tzn skąd ta krew?

Wychodzi na zapalenie pęcherza, piasek. Bazylek nie miał żadnych szczegółowych badań. U nas weci nie mają nawet porządnego aparatu do usg. Robię co mogę dla niego, coż zobaczymy po testach co dalej.
Obrazek

cypisek

Post » Pt mar 01, 2013 1:00 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Cypisku-ale jak sikał krwią, dużo śpi i jest apatyczny to trzeba mu zbadać krew czy nereczki ma w porządku-bo jeśli nie ma to narkoza go wykończy !
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt mar 01, 2013 7:09 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Lada dzień będzie wpłata z bazarku, dzięki halbina :1luvu:
Obrazek

Bumiś

Post » Pt mar 01, 2013 23:36 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

smarti pisze:Cypisku-ale jak sikał krwią, dużo śpi i jest apatyczny to trzeba mu zbadać krew czy nereczki ma w porządku-bo jeśli nie ma to narkoza go wykończy !

Tak , wiem, będzie miał robione wyniki razem z testami.

Bazylek znalazł sobie nowy ,,domek,, ma nawet okienko. Je , śpi i śpiewa,.Zauważyłam ,że sierść mu się ciut poprawiła, oczko lepsze mniej w nim ropy.

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Pt mar 01, 2013 23:41 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Jak oko lepsze to i duża szansa na ujemne testy :ok: Przy plusikach by się tak łatwo nie leczył.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt mar 01, 2013 23:56 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

To dobre wiadomości, nieśmiało liczę, że się nie zmienią.
Obrazek

Bumiś

Post » Sob mar 02, 2013 0:08 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Boje się , modlę się aby był ujemny. DT coraz bardziej niecierpliwy, stanęliśmy ze sterylkami.
Jeszcze dobijają mnie problemy z 2 kotami w piwnicy./ chcą je eskmitować/ Mam bieganinę to Urząd Miasta , TOZ , schronisko. Zbieram pisma , ustawy, eh..
Bazylek pozdrawia. :)

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Nie mar 03, 2013 17:22 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Witam :)
Od wczoraj, z przerwą na sen, czytam cały wątek. I ja nie wierzyłam w istnienie aniołów ! Ot, durnota :oops: Wy jesteście takimi aniołami.
A gdy czytam o takich tfu, ludziach oddających zwierzaka - członka rodziny, to robi mi się coś takiego, że... Już chciałam nazwać ich gadami omyłkowo tylko zwanymi ludźmi, ale przecież obraziłabym gady - one opiekują się potomstwem ( vide : krokodyle ). No cóż, w moim słowniku nie ma wyrazów wystarczająco obelżywych, żeby pisać o takim postępowaniu.
Na całe szczęście istnieją jeszcze tacy jak Wy :)
I wiecie, tak sobie myślę... Wybieramy Kociarza Roku, są nominowani etc. Bardzo pięknie.
Ale dla mnie PRAWDZIWYMI Kociarzami Roku jesteście Wy wszyscy, którzy walczycie o każde kocie życie. Zresztą, co ja będę mówić :oops:
Cypisku, bardzo proszę o konto na PW. Od połowy marca postaram się pomagać.
:1luvu: dla wszystkich z wątku
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon mar 04, 2013 10:20 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Irys dobrze, że jesteś, bo im nas więcej tym lepiej :D
Cypisku, jak dogadywanie się z sąsiadami odnośnie piwniczniaków ?
Obrazek

Bumiś

Post » Pon mar 04, 2013 10:55 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Cypisku, poproszę o konto na PW :) :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon mar 04, 2013 21:52 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Blekitny.Irys witam serdecznie mam nadzieję ,że przycupniesz z nami na dłuzej.Każda pomoc jest na wagę złota.

Bumisiu kochany, latam po Tozach, urzędach tu pismo tam pismo. Mam nadzieję ,że koty zostaną , w końcu prawa swoje mają . Zobaczymy, co z tego wyjdzie, ważne aby się dowiedzieli ,że kotów ot tak sobie wywalić nie mogą. Ktoś sobie za cel postawił :evil: mnie wkurzyć , regularnie wywala kotom to miseczkę z wodą , to karmę . Dorwę to nie ręczę za siebie. :twisted:

Bazylek ma się lepiej, on tak śpiewa ,że ludzie już nie śpią przez niego. :roll:
Zobaczymy co w nim siedzi, w piątek , jeśli nic się nie zmieni to mamy umówionego weta.
Obrazek

cypisek

Post » Wto mar 05, 2013 12:43 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

A jakie potrzeby są teraz najważniejsze, najbardziej naglące?
czy karma zwykła, czy jakaś specjalna dla chorasków, czy lepiej wpłacać na dług u weta, jak to wygląda?
Obrazek

Bumiś

[poprzednia][następna]