Rośnie jak na drożdżach.
Wchodzi w taki wiek, że trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Ale masz z Niego pociechę i radość.
Moja Magda ma na 2 czerwca termin porodu.
Po dwóch poronieniach Bardzo to dla nas ważny moment.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kinga w. pisze:Ayo, cos w tym jest. Tzn. zwraca sie tu uwage, zeby nie przegrzewac dzieci, ale mysle ze Anglicy przeginaja pale w druga strone - widok malusienkiego, 2-3 miesiecznego dziecka, z gola glowa na lodowatym wietrze, z noskiem sino-koperkowym, buraczkowymi uszkami... jakos do mnie nie przemawia. Mysle, ze oni czesto maja w d... i ida na latwizne, bo jak inaczej okreslic, pakowanie dziecka z golym tylkiem (w pampersie oczywiscie), bezposrednio w spiworek na wozku? Do tego kurtka, kaptur kurtki na glowe i gotowe. Fakt, ze jak na ulicy widzimy opatulone dziecko, to pewnie polskie, fakt, ze Polki tez przeginaja bo ledwie sie chlodniej zrobilo, juz dzieci w szalikach, czapkach nacisnietych az po nos... W stosunku do tego czego mnie uczono lat temu 20 bardzo odpuscilam i widze ze to dziala. Karol latem latal bez czapki (a uczono mnie chronic uszka przy najmniejszym wiaterku), dopiero jak zaczal siedziec, zakladalam mu plocienna czapke z daszkiem, ktory rzucal cien na oczka i maly sie nie wkurzal, ale uszy dalej "wietrzyl". Tu zimy nie sa tak mrozne, raczej dzdzyste bardziej i wietrzne, wiec jesli wiatr nie jest silny, zakladam malemu kurtke i bluze z kapturem pod nia, kapturek na lepetyne i gra. Ew. ktoras z moich czapek, ale na polska zime one sie nie nadaja bo to po prostu szydelkowe czapule. Tu wazniejsza jest nieprzewiewnosc ciucha niz jego grubosc. Z takich angielskich obyczajow... Dzieci w szkole, wychodza na podworko w gumiaczkach. W zimie. Brrr... Z lekcji nie zwalnia dziecka kaszel czy katarek - jak nie ma goraczki, ma chodzic do szkoly - wiec dzieciarnia tu zazwyczaj zagilana po pas, ale tym sie nikt nie przejmuje.
Zazusia, to naprawde wazny czas... Trzymam kciuki za Magde, niech jej ciaza przebiega ksiazkowo i nuuudnie - zadnych sensacji, stresow itp. Wiem, tego sie nie uniknie, musi byc dziewczyna bardzo zestresowana po takich doswiadczeniach...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 83 gości