NOTKA - nowych pomysłów ciąg dalszy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 02, 2013 20:24 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

O jak wspaniale! Jestem zszokowana, że tak szybko poszło z adopcją. Normalnie zaniemówiłam z wrażenia :kotek: :piwa:
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Sob mar 02, 2013 20:26 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Małgosiu, działasz szybko jak błyskawica! A to dopiero, gdzie Ty takie fajne domki znajdujesz? Nuteczko/Tamilko :1luvu: - wszystkiego dobrego, teraz też będziesz miała siostrzyczkę, na pewno się pokochacie...
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Sob mar 02, 2013 20:52 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

MalgosiaZ pisze:Skoro mnie nie bijecie ,że wbrew zapowiedziom rozdzieliłam NoNutki , parę słów wyjaśnienia :
znając obie koteńki , bardziej bałam się o Nutkę w nowym miejscu i dlatego chciałam aby znalazły wspólny dom, aby Notka była jej wsparciem. Ale życie robi swoje .

Dobrze zrobiłaś, :D :ok: :ok: Ty sama wiesz najlepiej co jest dla nich najlepsze a nie ktoś kto stoi z boku.

Nutce życzę dużo zdrówka i mizianek w nowym domku. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja zasugerowałam się sugestiami na moim wątku aby nie rozdzielać niewidomej kotki z młodszą siostrą i tak zostałam z obiema kotkami, viewtopic.php?f=1&t=132675&hilit=niewidoma+pimpusia ale raban miał kto podnosić, a wszystko inne jest na mojej głowie teraz, bo każdy już zapomniał, że one nadal są u mnie i pewnie zostaną.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob mar 02, 2013 21:03 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Super że Nutusi się udało :1luvu: , teraz trzymam kciuki za zdrówko i domek Notusi :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob mar 02, 2013 21:47 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Moha pisze:Małgosiu, działasz szybko jak błyskawica! A to dopiero, gdzie Ty takie fajne domki znajdujesz? Nuteczko/Tamilko :1luvu: - wszystkiego dobrego, teraz też będziesz miała siostrzyczkę, na pewno się pokochacie...

W tym przypadku nawet nie zdążyłam rozejrzeć się za domkiem :wink: . To domek sam znalazł moją malutką :D .
Dlatego też tak szybko do niego pojechała , aby mimo wszystko zaoszczędzić stresów. Teraz rozpoczyna nowe życie z nowym imieniem :ok: .
A ja pomalutku zacznę robić ogłoszenia Notusi . Bardzo pomalutku :oops: . Jak ochłonę :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob mar 02, 2013 21:49 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Jakby domek przysłał Ci zdjęcia dziewczynek, to wstaw proszę, na osłodę tęskniących za Nuteczką ciotek...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob mar 02, 2013 22:01 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Naprawdę myślałaś, że ktoś może mieć jakieś "ale" do tej adopcji? 8O Serio, serio?
Tamilka jest już w nowym, SPRAWDZONYM :mrgreen: domku :ok: . Fantastycznie :piwa:
Notka też na pewno taki znajdzie! :kotek:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob mar 02, 2013 22:02 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Domek będzie podsyłał zdjęcia :D i przekazywał wieści na bieżąco.
Na poniedziałek Duzi Tamili ( w skrócie będzie Tami lub Mila) i Nandi wzięli urlop , bo sam weekend wydał im się zbyt krótki na radość bycia z panienkami :wink: .
Przyznam szczerze ,że miałam ochotę aby NoNutki zostały u mnie na zawsze. Ale to byłby czysty egoizm. Teraz Nutka ma dużo więcej miejsca do biegania i cztery ręce na dwa koty do miziania.A ja jestem szczęśliwa ,że mogłam ją uratować :oops: .
Teraz muszę skupić się na Notusi :1luvu: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob mar 02, 2013 22:05 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

MalgosiaZ pisze: jestem szczęśliwa ,że mogłam ją uratować :oops: .
Teraz muszę skupić się na Notusi :1luvu: .

I za to Ci chwała! Ta mała żyje i jest szczęśliwa dzięki Tobie, Twojej determinacji i uporowi. Tami to prawdziwa szczęściara :piwa:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob mar 02, 2013 22:43 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Powodzenia Nutko! :ok:

Poszło błyskawicznie i idealnie :D
(to chyba trzyłapki coś mają takiego w sobie - u mnie trzyłapek też znalazł dom prawie zaraz po zrobieniu ogłoszenia)

To teraz jeszcze kciuki za Notkę, żeby też komuś wpadła w oko i w nim została na zawsze :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie mar 03, 2013 19:40 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Nie przeczytałam tytułu wątku, wchodzę do NoNutek a tu tyle radosnych wpisów - wzruszyłam się, popłakałam i niezmiernie się cieszę, że Nutka/Tamila ma własny domek, badź szczęśliwa koteczko i daj szczęście Domkowi.

MalgosiaZ - oczywiście, że pierwszym skojarzeniem było: ale jak to tak, że Nutka w domku stałym bez Notki. Ale masz rację, życie pisze własne scenariusze. Twoim celem było uratować zabiedzone kotki, odchuchać i znaleźć im opiekunów na całe życie i w połowie, w sensie dla jednej z nich już to zrobiłaś. Masz wielkie serce :1luvu:

Trzymam kciuki za Notkę, teraz kolej na nią. A jak ranka? Szukała Nutki?

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon mar 04, 2013 8:15 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Ranka Notki zaczęła goić się w dużym tempie. Już nie ma potrzeby chodzić z małą do lecznicy , sama będę zmieniać opatrunki. W ciągu dwóch dni dziura pięknie zaczęła zarastac i zmniejszyła się o 1/2 :ok: .

Po "wyprowadzce" Tami , Notka była smutna. Poza tym widziałam ,że one obydwie wiedziały o rozstaniu.
Tami/Nutka w sobotę zaczęła chować się pod kaloryfer za tapczanem. Gdy ją wyjęłam i zaczęłam czesać dla odprężenia(uwielbia czesanie), Notka nie tylko lizała jej główkę ale też grzbiecik i najbardziej stópki.
Takie małe pożegnanie.

Tami bardzo powoli odnajduje się w nowym domku. Zaczęła jeść ale z ręki . Niestety nie załatwia się do kuwety , co ani razu nie zdarzyło się u mnie w domu 8O . Po prostu omija kuchnię gdzie są miseczki z jedzeniem i łazienkę. Duzi mają wrażenie że czegoś się boi. Ale są czuli , ciepli , cierpliwi i bardzo wyrozumiali. Dodatkowe kuwety już są postawione w innych miejscach.
Natomiast Tami przychodzi do Dużych chętnie , czuje się przy nich bezpiecznie .To ważne ,że obdarzyła ich zaufaniem. Są zachwyceni jej głośnym mruczeniem , a mruczeć to ona potrafi :D .
Nandi ją ignoruje . Tu też potrzeba czasu. Wystarczy że Nandi wreszcie rozpocznie swoją galopadę po mieszkaniu a Tami do niej dołączy.

Moja decyzja o rozdzieleniu NoNutek była niczym w porównaniu z decyzją w ogóle o szukaniu dla nich domu.
To nie jest łatwe. Płaczę , jestem w dołku ale nie mogę kierować się własnym egoizmem. Tam gdzie oddaję kotki , mają zawsze więcej miejsca niż u mnie . Mają więcej rąk do głaskania , więcej ramion do tulenia. Zawsze przy rozstaniu szepczę im do uszka , aby szybko o mnie zapomniały . I mam nadzieję ,że tak jest :? .
No i znów ryczę jak głupia. Ech ! Głupia baba ze mnie.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon mar 04, 2013 8:22 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Małgosiu kochana :1luvu: nie becz :1luvu: :(
wszystko się ułoży :| :D :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon mar 04, 2013 12:05 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Małgosiu, jesteś bardzo dzielna, podziwiam Cię że tak podchodzisz do tematu. To zrozumiałe że płaczesz i tęsknisz ale zdjęcia szczęśliwej Tami z nowego domu na pewno złagodzą smutek...
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Wto mar 05, 2013 6:59 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Tami nadal omija kuwety 8O ( są już w kilku miejscach) . Jest to nowość , gdyż od pierwszej chwili pobytu u mnie nie było z tym problemu. Wstawiana do kuwety wywija się z rąk i ucieka. Nie je z miseczki 8O , tylko z ręki. Na szczęście wypiła trochę mleka i od siebie i od Nandi.
Nie daje się wnieść do łazienki i kuchni . A nie są to olbrzymie pomieszczenia. U mnie kocie miski są w kuchni , kuwety w łazience. Duzi zakupili feromony . Robią dla Tami co tylko możliwe . Duża zamyka się z Tami w pokoju , aby ograniczyć jej przestrzeń, leży z nią na łóżku , głaszcze , tuli.
Słabo to wszystko widzę :( .
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]