Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 04, 2013 21:11 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

renatab pisze:
Kwiaciarka Bożena pisze:
meggi 2 pisze:Dzwoniła do mnie pani Bożena , że od kilku dni przychodzi do niej do piwnicy kot czarny bardzo chory wynędziały z gołą szyją i dziś się okazało, że to jest kotka w zaawansowanej ciąży ( fleur i Ewa widziałyście ją tydzień temu utykającą na placu przy bezdomnych).
Kotka tak się dziś zachowywała jakby szukała miejsca do porodu w piwnicy. Pani Bożena boi się stracić miejsca pracy w przypadku okocenia kotki u niej w boksie i prosi o pomoc w złapaniu.
Jutro od 5 rano do godz. 13 będzie dostępne w piwnicy do ewentualnego złapania kotki.

Witam
Potwietrdzam
Proszę o Pomoc

Ja w czwartek mogę pomóc,mam klatki i talony,ale dopiero od 12-tej bo wcześniej zawożę kocurka na umówioną kastrację.W tygodniu jestem bez kierowcy :(
Ktoś chętny z autem do pomocy?

???????? :(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Wto mar 05, 2013 1:07 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Zmarznięte koty. Kto przejmie wą

renatab pisze:
Kwiaciarka Bożena pisze:
meggi 2 pisze:Dzwoniła do mnie pani Bożena , że od kilku dni przychodzi do niej do piwnicy kot czarny bardzo chory wynędziały z gołą szyją i dziś się okazało, że to jest kotka w zaawansowanej ciąży ( fleur i Ewa widziałyście ją tydzień temu utykającą na placu przy bezdomnych).
Kotka tak się dziś zachowywała jakby szukała miejsca do porodu w piwnicy. Pani Bożena boi się stracić miejsca pracy w przypadku okocenia kotki u niej w boksie i prosi o pomoc w złapaniu.
Jutro od 5 rano do godz. 13 będzie dostępne w piwnicy do ewentualnego złapania kotki.

Witam
Potwietrdzam
Proszę o Pomoc

Ja w czwartek mogę pomóc,mam klatki i talony,ale dopiero od 12-tej bo wcześniej zawożę kocurka na umówioną kastrację.W tygodniu jestem bez kierowcy :(
Ktoś chętny z autem do pomocy?

mogę opłacić ze swojego bazarkowania taksówkę.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto mar 05, 2013 8:26 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

Może znajdę jeszcze jakiegoś kierowcę na czwartek :D
Obrazek

renatab

Post » Wto mar 05, 2013 17:32 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

renatab pisze:Może znajdę jeszcze jakiegoś kierowcę na czwartek :D

Cytuję siebie.
Kierowcy na czwartek nie znalazłam :(

Wstyd , żeby nikogo z warszawiaków nie obchodziły biedne w potrzebie koty wolszczaki, nikt nawet wątku nie podniósł.
Trudno niech się znowu stado rozrasta i ksiądz się wkurzy i nastapi ponowne otruwanie kotów jak to mialo miejsce kilka lat temu i wtedy będzie lament na wątku i składanie ofert składek finansowych na sekcje .
Obrazek

renatab

Post » Wto mar 05, 2013 17:43 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

mogę się dorzucić do taksówki, tylko tak mogę pomóc.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Wto mar 05, 2013 19:35 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

Też się chętnie dorzucę do taksówki!!! Łapcie kicię, skoro jest klatka i chęci....

nie dość że jestem niejeżdząca to jeszcze w czwartek pracuję do skutku :(
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro mar 06, 2013 2:41 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

zdjęcia z 1 marca, nowe koty na górce całouszkowe... nie znam na 100% płci żadnego z nich, ale wg moich wróżb i przywidzeń:

Bura koteczka, marmurkowa, seledynowe oczka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Srebrna koteczka. Łatwo pomylić ze stałą górkową rezydentką, srebrną, śliczną kicią w nieco cieplejszej tonacji barwnej ;P (tej, która miała przejściowy problem z okiem).

Obrazek

Obrazek

Szarusia nowa, Szarusia bywalec (sterylizowana), w tle dwa czarne, ten frontem - NOWY...
Obrazek

Szarusia bywalec (ględzi coś) i Szarusia nowa:

Obrazek

Nowe Czarne 1 - wygląda młodziutko, śliczna mordka, trochę a la brytyjski. Na pierwszym planie marmurowe plecy Ryśka:

Obrazek

grupowe - tutaj jedyne oblicze drugiego, nowego czarnego. ten powyższy nowy czarny 1. za krzakami, widać minimalnie. Grubaśne to stały bywalec (widać ;P), Krówka także.:

Obrazek

Nowe Bure Coś, Pręgowane tygrysio, z białym pod szyją. Całouszne, nowe, może być w ciąży. Bardzo niepodchodzące.:

Obrazek

Obrazek

Na "deser" kościelny dziad - nie znam płci, imienia, niczego. Wygląda kiepsko :( Ma jakby cofniętą dolną szczękę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:|

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro mar 06, 2013 10:29 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

Jeśli zdecydujecie się na taksówkę, to podajcie proszę dane do przelewu na pw.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Śro mar 06, 2013 13:49 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

Fleur pisze:zdjęcia z 1 marca, nowe koty na górce całouszkowe... nie znam na 100% płci żadnego z nich, ale wg moich wróżb i przywidzeń:

Bura koteczka, marmurkowa, seledynowe oczka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Srebrna koteczka. Łatwo pomylić ze stałą górkową rezydentką, srebrną, śliczną kicią w nieco cieplejszej tonacji barwnej ;P (tej, która miała przejściowy problem z okiem).

Obrazek

Obrazek

Szarusia nowa, Szarusia bywalec (sterylizowana), w tle dwa czarne, ten frontem - NOWY...
Obrazek

Szarusia bywalec (ględzi coś) i Szarusia nowa:

Obrazek

Nowe Czarne 1 - wygląda młodziutko, śliczna mordka, trochę a la brytyjski. Na pierwszym planie marmurowe plecy Ryśka:

Obrazek

grupowe - tutaj jedyne oblicze drugiego, nowego czarnego. ten powyższy nowy czarny 1. za krzakami, widać minimalnie. Grubaśne to stały bywalec (widać ;P), Krówka także.:

Obrazek

Nowe Bure Coś, Pręgowane tygrysio, z białym pod szyją. Całouszne, nowe, może być w ciąży. Bardzo niepodchodzące.:

Obrazek

Obrazek

Na "deser" kościelny dziad - nie znam płci, imienia, niczego. Wygląda kiepsko :( Ma jakby cofniętą dolną szczękę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:|

Już go kocham za zgryz :) :wink: :1luvu:
(mam nadzieję, że to tylko zgryz... )
A ogółem... ech, szlagggg :| :(

i też ponawiam swoją deklarację co do taksówki (i proszę o nr.konta na pw)
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro mar 06, 2013 15:26 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

Ten "zgryz" nie musi byc pourazowy, tylko naturalna uroda.
Mam kotke Kaję, która ma cofniętą dolną szczękę, przez co kły sterczą jej jak u wampira.
Do tego zawsze "zdziwione oczy" - śmiesznota, do tego słodka.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro mar 06, 2013 15:33 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

nie mam samochodu :( ale także dorzucę się do taxi
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro mar 06, 2013 17:28 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

Gdzie jest ciężarówka którą należy złapać? Czy jutro rano można ją łapać? Gdzie ma być przewieziona?
Jak poznam odpowiedzi będę wiedział czy wyrobię się żeby podjechać.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro mar 06, 2013 18:04 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

piotr568 pisze:Gdzie jest ciężarówka którą należy złapać? Czy jutro rano można ją łapać? Gdzie ma być przewieziona?
Jak poznam odpowiedzi będę wiedział czy wyrobię się żeby podjechać.

Ja mogę po 12-tej,mam talony do lecznicy ,,Bemowo" na Powstańców Sląskich.
Obrazek

renatab

Post » Śro mar 06, 2013 18:10 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

To ja w lecznicy musiałbym być najpóźniej o 10-tej :(
Klatka-lapka nie jest problemem, mogę mieć swoją. Kwestia złapania i możliwości odstawienia do lecznicy.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro mar 06, 2013 18:34 Re: Cment Wolski zaśnieżony.Pomoc w łapance. Kto przejmie wą

Możesz odstawić do lecznicy Bemowo i powołać się na moje nazwisko.Ja im talon doniosę.Rano do nich zadzwonię.
Co do tego gdzie jest kotka,to niech napiszą ciocie,które wiedzą.Bożena-Kwiaciarka wie najlepiej.Mogę dać nr. tel. do niej
Obrazek

renatab

[poprzednia][następna]