czarny kociak, Koszalin - akcja ĆMA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 04, 2013 13:09 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

Oj, Villenie, jest różnica między kłębami sierści a zwykłą sierścią na dywanie czy na podłodze. Teraz mogłabym poduszkę wypchać, i to nie jakiegoś mini-jasieczka. Mam nadzieję, że w końcu dojdziemy do etapu "zwykłej sierści". No chyba że trafi się etap "łysego kota" :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon mar 04, 2013 13:38 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

MB, może masz rację z tym wstrzymaniem się aż Mała Czarna trochę przestanie się sierścić.
Podejrzewam, że gdybyś chciała ją teraz przytrzymać to mogłyby w rączkach zostać Ci tylko kłęby futra :D :wink:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon mar 04, 2013 14:28 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

MB, Villentretenmerth, a może zaopatrzyć się w taką końcówkę do odkurzacza http://www.tchibo.pl/Ssawka-podlogowa-d ... 17097.html ?

Co do transportu ciężkich kotów http://www.tchibo.pl/Walizka-na-kolkach ... 17005.html

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon mar 04, 2013 14:33 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

Hmmm, chyba już wiem co zamówić sobie na prezent :mrgreen: . Tylko do najbliższej okazji daleko :( .
Ale swoją drogą, szkoda że plecaczek nie jest piętrowy. Wlazłyby dwie małpiatki - jedna na górze, druga na dole :D
A ta ssawka - ciekawe czy rzeczywiście działa...
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 04, 2013 14:47 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

To chyba turboszczotka, widziałam w sklepach z AGD.
Nie posiadam ponieważ dywanów u mnie mało, ale z tego co wiem trzeba zwrócić uwagę aby sama szczotka była wyjmowana by móc ją wyczyścić (niektóre modele mają niewyjmowane szczotki).

edit. a walizka fajniutka :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon mar 04, 2013 14:53 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

MB&Ofelia pisze:Hmmm, chyba już wiem co zamówić sobie na prezent :mrgreen: . Tylko do najbliższej okazji daleko :( .
Ale swoją drogą, szkoda że plecaczek nie jest piętrowy. Wlazłyby dwie małpiatki - jedna na górze, druga na dole :D
A ta ssawka - ciekawe czy rzeczywiście działa...

Wcale nie tak daleko do okazji, bo niedługo zajączek przykica. :)

Dyktatura

Post » Pon mar 04, 2013 15:02 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

Ta szczota dobrze wygląda i może dobrze działa. Zasadą działania trochę przypomina pradawną "Kasię" z napędem ludzkim. Może się skuszę. Maruda sierści się okropnie, ale jest taki przemiły kocio, że nawet nie można się wkurzyć. :)
----------------------------------------------------------------------------------------
Z takim plecaczkiem na kota wyglądałbym oldskulowo. Trzypiętrowym. :wink:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon mar 04, 2013 16:23 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

Mi by wystarczył dwupiętrowy ale tym nie pogardzę i czekam tylko na decyzję MB wtedy pójdzie zamówienie zbiorcze. :)

Dyktatura

Post » Pon mar 04, 2013 18:43 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

Właśnie robię w domu przegląd rzeczy do wystawienia na gumtree i na bazarek. Kurka, ile ja mam gratów! Tylko nie wszystkie się nadają.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto mar 05, 2013 20:00 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

Pytanie - czy ośmiomiesięczne chuderlawe szczurowate ogoniaste jest w stanie się czymś nasycić??? Ten kot nie je, tylko żre. Niesamowite ilości. Najpierw wsunie swoje, potem sprawdza co zostało na misce Ofelii. A później sprawdza jeszcze, czy przypadkiem nie skapnie jej coś z mojego talerza. I jakim cudem ona jest nadal chuda?!
Zaczynam znów widzieć kłęby kłaków na podłodze. Dziś mi się już nie chce, ale jutro czeka mnie odkurzanie. Dosłownie piórka opadają.
Ale jak się patrzy na słodko śpiące maleństwo... :wink: Zakudlające właśnie kolejne moje spodnie :twisted: (no bo przecież na ciuchach Dużej wygodniej :wink: ).
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro mar 06, 2013 8:33 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

Brawo tej Pani! Brawo!
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Śro mar 06, 2013 8:34 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

Witamy wszystkich środowo i porannie.
Mam w domu Potfora. Potfora Kołderkowego. Nie wiem jak wygląda, nie wiem na co poluje, ale wiem, co na niego poluje. Ta chuderlawa wyliniała kruszynka, chyba z wdzięczności za uratowanie życia, postanowiła za wszelką cenę obronić mnie przed Kołderkowym Potforem. Poluje na niego długo i zawzięcie. Skacze na niego z zaskoczenia, próbuje się do niego dokopać pazurkami, czatuje. I wyobraźcie sobie, że to straszne Potforzysko nie chce się dać złapać! No skandal po prostu! Ale kocię jest uparte, żaden Potfur nie będzie zagrażał jej wybawicielce!
Ciekawe tylko, jak moja pościel to wytrzyma :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro mar 06, 2013 14:50 Re: czarny kociak, Koszalin - a jednak alergia

MB&Ofelia pisze:Witamy wszystkich środowo i porannie.
Mam w domu Potfora. Potfora Kołderkowego. Nie wiem jak wygląda, nie wiem na co poluje, ale wiem, co na niego poluje. Ta chuderlawa wyliniała kruszynka, chyba z wdzięczności za uratowanie życia, postanowiła za wszelką cenę obronić mnie przed Kołderkowym Potforem. Poluje na niego długo i zawzięcie. Skacze na niego z zaskoczenia, próbuje się do niego dokopać pazurkami, czatuje. I wyobraźcie sobie, że to straszne Potforzysko nie chce się dać złapać! No skandal po prostu! Ale kocię jest uparte, żaden Potfur nie będzie zagrażał jej wybawicielce!
Ciekawe tylko, jak moja pościel to wytrzyma :roll:

Co tam pościel! Ważne, że masz takiego obrońcę :mrgreen:

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Śro mar 06, 2013 14:58 Re: czarny kociak, Koszalin - Kołderkowy Potfur

No, w zasadzie racja! Jak pościel nie wytrzyma, to będę spała pod kotami :ryk: . Mięciutkie, cieplutkie, i mruczenie gratis :mrgreen:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro mar 06, 2013 17:14 Re: czarny kociak, Koszalin - Kołderkowy Potfur

No! To mamy consensus! :ok:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

[poprzednia][następna]