Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 02, 2013 8:31 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

:lol: Oni dżentelmeni. Damy mają pierwszeństwo. :mrgreen:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob mar 02, 2013 22:17 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

heheheh, dżentelmeni, niechętnie, ale maniery są :wink:

dzisiaj było fajne słoneczko - przy okazji baaardzo polecam
kokosową wycieraczkę z ikei- super z niej drapak i legowisko
za jedyne 19 zet
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob mar 02, 2013 23:11 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

ruru - ciężka decyzja. I my mamy podobnie, szcz. z Antkiem :(. Na szczęście sprawa nie wydaje się na tyle pilna, póki apetyt dopisuje... zębiska ładne, zdrowe... tylko te dziąsła... steryd mu się zdarzał i nie wiem czy nie to jest przyczyną podniesionych parametrów nerkowych... a i z tym sterydem było tak, że wystarczał na trochę i trzeba było powtarzać. Więc to też takie odroczenie nieuniknionego. A nad kłami też ma takie zaczerwienione? Bo kłów się nie rwie, tak?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob mar 02, 2013 23:14 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

Mamy ten sam problem, a po ostatniej reakcji na narkozę, to już nie wiem co powinniśmy zrobić, co będzie najlepsze :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie mar 03, 2013 18:21 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

rybcie pisze:ruru - ciężka decyzja. I my mamy podobnie, szcz. z Antkiem :(. Na szczęście sprawa nie wydaje się na tyle pilna, póki apetyt dopisuje... zębiska ładne, zdrowe... tylko te dziąsła... steryd mu się zdarzał i nie wiem czy nie to jest przyczyną podniesionych parametrów nerkowych... a i z tym sterydem było tak, że wystarczał na trochę i trzeba było powtarzać. Więc to też takie odroczenie nieuniknionego. A nad kłami też ma takie zaczerwienione? Bo kłów się nie rwie, tak?

nie kły nie, zostają-
no to co dziewczyny, może zrobimy wspólny wypad
do kliniki stomatologicznej do Poznania?
tam jest wziewka i wszystko pod kątem zębisków...
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie mar 03, 2013 18:46 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

Asia jerzykowka mi o tej klinice w Poznaniu opowiadała.
Jakiś czas temu, jak Szprotka miała robione ząbki, szukałam tu w Łodzi polecanego weta, ale w gabinecie gdzie jest narkoza wziewną, ze względu na fakt że źle znosi narkozę.
Z tego co pamiętam jest w dwóch gabinetach, na Kalinowej i w Lancecie.
Kalinową od razu skreśliłam z listy, bo mimo że mam tą lecznicę 100 metrów od domu, pojawić się tam nie pojawię.
W Lancecie lekarz mi wytłumaczył, że kot o wadze 3800 jest za mały na narkozę wziewna, po prostu za mała pojemność płuc żeby narkoza była skuteczna, nie potrafię tego dokładnie przekazać, ale jakoś tak to było.
Możliwe że w Poznaniu mają inny aparat, taki że nadaje się też do niższej wagi zwierzaka.
Biorąc pod uwagę ostatnie przeboje przy tradycyjnej narkozie, mimo że dawka minimalna, narkoza łagodna, krótka, potem od razu kroplówka...

gosiaa

Post » Nie mar 03, 2013 19:24 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

sprzęt mają super, wszystko w asyście anestezjologa,
można zapytać Gosiu, mailowo czy telefonicznie,
tutaj na fb, jest też dużo opisów zabiegów:
https://www.facebook.com/pages/Centrum- ... 3761568274
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie mar 03, 2013 20:32 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

moje strasznie boją się jeździć... :( taaaaka wyprawa to dopiero jak już będę przyparta do ściany :(. Ale dzięki ruru, razem byłoby raźniej... przynajmniej nam, no bo kotom to na pewno nie ;). Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Waszej myśli... wybrałyście już termin?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Nie mar 03, 2013 21:26 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

nie, nie jestem jeszcze umówiona,
ja się na razie miotam decyzyjnie... :twisted:
a ponieważ Wieloryb teraz dobrze się czuje
i ma apetyt, to mam troszkę czasu
wiem tylko, że sterydu nie ...
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie mar 03, 2013 21:31 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

ruru pisze:nie, nie jestem jeszcze umówiona,

no to oby jak najdłużej... :ok:. A masz gdzieś zdjęcie jego dziąsełek w fazie pogorszenia?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Nie mar 03, 2013 22:03 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

rybcie pisze:
ruru pisze:nie, nie jestem jeszcze umówiona,

no to oby jak najdłużej... :ok:. A masz gdzieś zdjęcie jego dziąsełek w fazie pogorszenia?

a pewnie, że mam:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie mar 03, 2013 22:20 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

To samo co u naszej Szprotki, ząbki piękne, a dziąsła masakra :(

gosiaa

Post » Wto mar 05, 2013 11:39 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

znikanie
ObrazekObrazek

i pojawianie
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto mar 05, 2013 15:22 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

Ktoś-kiedyś śpiewał "pojawiasz się i znikasz<i znikasz>,mam na Twym punkcie bzika..."
podpisuję się pod tym-jeśli chodzi o WIELORYBA z Łodzi :1luvu:

as_animali

Od: Sob sty 29, 2011 15:06

Post » Czw mar 14, 2013 12:24 Re: Wielki Biały Wieloryb i henryk u ruru- ruru [']

wieloryb, mimo paskudnie wyglądających dziąseł
samopoczucie dobre ma
może o tym świadczyć liczba potłuczonych rzeczy,
dziś w nocy 2 kolejne filiżanki poleciały :twisted:
moja wina, bo zostawiłam na wierzchu
Obrazek
Obrazek

zrzucacz-kombinator
Obrazek
Obrazek

ruru