Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2013 13:45 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nowa_Sztno pisze:Domku szukamy :ok:

Obrazek

A gabinet, w którym Mia przebywa, ogłosił facebook'owy konkurs, w którym do wygrania jest bon o wartości 100zł do wykorzystania.
Nie mamy jeszcze faktury za Mię wystawionej, bo nadal ma inhalacje i będzie tam przebywać aż do adopcji pewnie, ale zgłosiłam zdjęcia swoich kotów do tego konkursu, i gdyby udało się wygrać, ta stówka poszłaby na Mię.
Jeśli więc mogę Was prosić o lajki pod zdjęciami... :wink: :ok:

Tu linki do zdjęć:
http://tinyurl.com/ccw7het
http://tinyurl.com/cbdvc2a

Konkurs gabinetu Ryś
https://www.facebook.com/GabinetWeterynaryjnyRys

Konkurs trwa do 28 lutego: http://tinyurl.com/b3fs8tt

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw lut 28, 2013 12:42 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Dziewczyny, poszukuję rudego kota do domu w Olsztynie :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw lut 28, 2013 13:20 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Dziewczyny widziałyście to :arrow: viewtopic.php?f=8&t=151159#p9660554 ?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob mar 02, 2013 21:05 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

(Chyba) wiosna idzie :)
U nas jeszcze dmucha zimnym wiatrem, ale słoneczka coraz więcej :)

Koty korzystają ze słońca i wygrzewają futra. I bawią się na dworze :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Puma też czuje się lepiej, i mam nadzieję, że niebawem znów wypięknieje i będzie można skupić się na szukaniu mu domu :ok:

Obrazek Obrazek

Tak sobie myślę... kotów na dużej kociarni jest koło 20. Może za tydzień by je wszystkie odrobaczyć, odpchlić, wymienić wszystkie posłania na nowe i wyszorować domek? Takie wiecie... wiosenne porządki... czy jeszcze za wcześnie?
Środek na odpchlenie mamy z wygranej, kołdry, poduchy, posłania na wymianę mamy od Meksykanki i Sebow'a. Virkon jest w schronisku. Tabletki na odrobaczenie też są... ale nie jestem przekonana, czy są odpowiednie dla kotów. Co Wy na to, żeby zakupić chociaż aniprazol? Kilka tabletek jeszcze mam u siebie. Moglibyśmy je wszystkie odrobaczyć 2 razy na początek.
No nie wiem co Wy na to? Słonko mi za bardzo przyświeciło? :mrgreen:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob mar 02, 2013 21:32 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Myślę, że to dobry pomysł, tylko lepiej mieć pewny środek, żeby im nie zaszkodzić.

Przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale zadam go, bo ....
Czy wszystkie koty w schronisku są sterylizowane?

EVA2406

Post » Sob mar 02, 2013 21:46 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Wszystkie koty (poza jednym dzikim, który siedzi oddzielnie i jednym nowym, który doszedł kilka dni temu) tak. Kotki nie.
Przy najbliższym wyjeździe do Olsztyna, pewnie znów będzie zabranych kilka kotek + te 2 koty. Ale nie wiem kiedy będzie ten wyjazd, nie ma jeszcze terminu.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob mar 02, 2013 21:49 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Ja też jestem za odpchleniem i porządnym odrobaczeniem :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob mar 02, 2013 22:08 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

To dobrze, bo już się bałam ..... :wink:

EVA2406

Post » Sob mar 02, 2013 22:11 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

EVA2406 pisze:To dobrze, bo już się bałam ..... :wink:

Czego się bałaś??
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie mar 03, 2013 15:09 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

EVA2406 pisze:Dziewczyny, poszukuję rudego kota do domu w Olsztynie :)

Państwo w Olsztynie już kota mają.
Ale dzisiaj byli u nas bardzo sympatyczni Państwo z Pisza, którzy szukają domu dla rudego kota, którym się zaopiekowali, wyleczyli, odchuchali, ale nie toleruje ich 3 kotów, szukają więc dla niego domu. Przyjechali do nas z okolic Pisza, bo zastanawiali się nad oddaniem go do naszego do schroniska, ale najpierw wypytali o szanse na jego adopcję. Na razie kota zabrali, ale jesteśmy w kontakcie, jakby ktoś się chętny na niego znalazł, to przywiozą czy do Szczytna czy Olsztyna, gdzie trzeba.

Tak wygląda Rudy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I kilka słów od opiekunki:

Piękny, okazały ok.2-3 letni rudy kot wykastrowany, odrobaczony, korzystający z kuwety. Pojawił się u mnie wycieńczony ze sznurkiem, którym ktoś przywiązał go w lesie i larwami much w ranach od uciskającej obroży. Został wyleczony, po ranach nie ma śladu.
Łagodny i ufny wobec ludzi, jednak nie toleruje innych kotów i przepędza je z podwórka. Pragnie od ludzi miłości oraz terytorium na wyłączność. Potrafi się odwdzięczyć: lubi być w pobliżu opiekuna, głośno mruczy, wskakuje na kolana i pozwala na pieszczoty.
Poza domem wykazuje się dużą energią i zwinnością - szybko biega i skacze na drzewa. Oprócz miłości i ciepła potrzebuje więc terenu, ponieważ jest częścią i uosobieniem piękna natury.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie mar 03, 2013 16:37 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Śliczny rudzielec, tylko dom musi być odpowiedzialny i taki raczej na wyłączność.

Dziewczyny podpiszcie petycję:
http://www.activism.com/pl_PL/petycja/a ... raju/42354

EVA2406

Post » Nie mar 03, 2013 18:07 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Piekny rudzielec :)
Podpisane ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon mar 04, 2013 19:10 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Rudy z okolic Pisza - adoptowany! :piwa:
Dzisiaj pani zadzwoniła z wielkim podziękowaniem za pomoc. Bardzo mnie ta wiadomość ucieszyła :ok:

Środki na odrobaczenie, odpchlenie, odświerzbienie przygotowane na piątek. Kołdry i posłania na wymianę też :ok:

Trzeba by też pewnych zmian dokonać w pierwszym poście :wink:

Pikusia na stronie schroniska, też już jest Pikusią :ok:

Do tego trzeba dostawić:

Fretka - bardzo miła, miziasta, kuwetkowa, mrucząca, spragniona czułości człowieka (aktualnie ma rujkę, więc spragniona jest czułości kogokolwiek :roll: )
Obrazek

Pola - niestety też z tych nietykalskich
Obrazek

Edek - piękny, ale dzik nad dziki :(
Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon mar 04, 2013 19:21 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

W pierwszym poście nie widzę jeszcze Marysi (jest fajna, przyjazna i chętnie nadstawia się do głaskania):
Obrazek

A tu Marysia z Lolą :lol:
Obrazek

Okres rujek ma swoje "plusy" - niektóre niedotykalskie nagle chętnie tulą się do człowieka, co jest dobrym momentem do próby ich oswojenia, a tym samym zwiększenia ich szansy na adopcję :wink:

Pikusia też jest tego dobrym dowodem :wink:
Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon mar 04, 2013 20:58 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Pierwszy post uzupełniony o kocie piękności, które nam tu przedstawiłaś :P
Dzięki Julia :1luvu:

Za Rudego :kotek: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

[poprzednia][następna]