mone4ka
Ale zapewne wiesz ze nie zajdziesz tu kociaka z rodowodem do adopcji tu jesli juz sa persy to po przejsciach,czesto wymagajace podawania lekow ,lub specjalistycznych karm,oczywiscie 99 persow do adopcji to koty w typie rasy,ktore nie maja pieknego futra i tylko przypominaja persy i sa to juz dorosle koty.najlepiej napisz w watku Persow z meliny,tam jest do adopcji teraz Lukrecja. Ale to czy kota dostaniesz to tylko decyzja DT,on przeprowadzi wywiad i wizyty PA.
jesli spelnisz wszystkie warunki i DT bedzie zachwycony odda ci kota pod opieke.powodzenia
I mam nadzieje ze twoje dachowce sa tak samo kochane jak MCO i nie kupujesz różnej karmy(najtansze dla dachowcow ,drozsze dla MCO) Sprecyzuj bardziej twoj post wyżej,bo ktos moze wyciagnac pochopne wnioski np: ze nie dbasz o dachowce ,nie martfisz sie o nie bo nikt takiego zwyklego burasa nie ukradnie.Ale może go coś zeżrec [/quote]
Mulesia skoro zapytałam to znaczy ze miałam powód,a mianowicie za ok.3 tyg.beda 2 kotki "perskie" do oddania.własciciele beda chcieli tylko zwrot za sterylke lub kastracje 100zł.sami dowiozą kotka do DS,nie maja internetu ,ale szukaja im dobrych domow.Panstwo ci zabrali 2 dorosle persy z opuszczonego domu hm ruiny!!okazalo sie ze kotka po trzech dniach sie okocila,2 kociaki nie przezyly wychowaly sie tylko 2,ale nie o tym chcialam napisac,chcialam aby zalozycielka odpowiedziala mi szczerze o sytuacji,a nie ktos ja wytłumaczyl podajac swoj indywidualny przykład,tak to kazdy moze,i do kazdej sytuacji ktos moze przytoczyc swoj przyklad.
dziękuje bardzo ale czuje ze zaraz niepotrzebnie bedziemy dyskutowac o niczym,wiec ja sie wypisuje z wątku.
i zycze powodzenia w adopcji.