Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
dilah pisze:klempusia pisze:ja to tam sie nie znam, ale slyszalam o wielu przypadkach kiedy koty wychodzace po przeprowadzcce wracaly na poprzednie miejsce bytowania, dlatego tak mi sie tez skojarzylo ...
Przypomina mi się historia moich dziadków, z domu jednorodzinnego laaaaata temu, przeprowadzili się do bloków na parter, zabrali ze sobą dwa psy i jednego kota. Kot do 19 roku życia był kotem wychodzącym, bo nie mógł odnaleźć się w mieszkaniu bez spacerów. Stary dom od mieszkania w bloku znajdował się jakieś 6 km! do tego trzeba było pokonać dwupasmową ulicę (choć naście lat temu ruch uliczny był o wiele mniejszy), przyjechał sąsiad ze sprzedanego domu i mówi coś w stylu "A myślałem, że jesteście miłośnikami zwierząt a kota zostawiliście w zburzonym domu siedzi na pustej działce" na co dzidek woła kota i pokazuje sąsiadowi Burkęsąsiad ponoć zrobił wielkie oczy. Dzidek z ciekawości często jeździł na starą działkę i kilka razy Burkę tam zastał
jak ona tam trafiła z powrotem, to już kocie tajemnice.
dilah niesamowita historia. Klempusiu - miałaś rację z tymi powrotami. Bardzo chciałabym móc ich nie rozdzielać... mam nadzieję, że to, że byłyby razem byłoby dla nich najważniejsze i pomogło się zaaklimatyzować.klempusia pisze:ja to tam sie nie znam, ale slyszalam o wielu przypadkach kiedy koty wychodzace po przeprowadzcce wracaly na poprzednie miejsce bytowania, dlatego tak mi sie tez skojarzylo ...
Georg-inia, z samą przeprowadzką to można chwilkę zaczekać, tyle udało mi się wyprosić. Zima byłaby fatalnaGeorg-inia pisze:o cholerkazły okres jeszcze, najlepiej byłoby je przeprowadzić na wiosnę... z drugiej strony - trzeba najpierw dom znaleźć
kiche_wilczyca dziękujękiche_wilczyca pisze:rozpuszczę wici
hikora, czy żeby zrobić takie wydarzenie to trzeba mieć swoje konto osobiste czy wystarczy fan page? Pewnie taki, gdzie jest już dużo fanów byłby najlepszy, prawda? Mój kalendarzowy byłby za słabyhikora pisze:Może wydarzenie na fb?
Sis - marzy mi się takie miejsce dla nich... ech...Sis pisze:To są miłe koty, kochające wolność. Dobre miejsce w stajni, sensownym gospodarstwie i byłyby przeszczęśliwe.
hikora pisze:Jak zrobisz wydarzenie, wrzuć link, pozaprasza się znajomych i poleci.
Ja robiłam z normalnego konta
rybcie pisze:hikora pisze:Jak zrobisz wydarzenie, wrzuć link, pozaprasza się znajomych i poleci.
Ja robiłam z normalnego konta
ok, dzięki, postaram się jutro założyć. Wtedy wrzucę tu link.
klempusia pisze:http://www.facebook.com/events/340363889396937/ prosze.
EDIT: przydalby sie adres kontaktowy w sprawie tych czarnuszkow, rybcie moze podamy adres mailowy do Ciebie?
klempusia pisze:zrobione. wypromuj moze troche to wydarzenie przez profil kalendarza, zawsze wiekszy zasięg.
koszka pisze:Polecam tu zamieścić ogłoszenie:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,73.60.html
(ktoś stąd polecił mi tę stronkę i po zamieszczeniu podobnego ogłoszenia miałam odzew)
Duszek686 pisze:Nie bardzo się na tym FB odnajduję, ale rozesłałam i udostępniłam...
Tyle, że ja jakoś wielu znajomych tam nie mam
koszka pisze:Na FB na profilu: "koty" można poprosić o udostępnienie albumu i ogłoszenia. Udostępniają bez pproblemu i dużo ludzi tam zagląda.
Też polecam
Użytkownicy przeglądający ten dział: ASK@, Google [Bot], pibon i 17 gości