Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
m&j pisze:Ja już też przestaję to wszystko rozumieć... Kiedy kilka lat temu chciałam adoptować pierwszego kota z forum nie zostałam zdeptana ani zagryziona, gdy brałam drugiego również ominęły mnie przykre niespodzianki ale jak czytam wątki na forum to jestem przerażona.
W ostatnim miesiącu na 10 chętnych na kota 9 zostaje zmieszanych z błotem... Ja nie mówię żeby oddawać koty na prawo i lewo nie oddawajcie dziewczyny wcale niech zalega u Was 30 tymczasów latami, to Wasza wola ale nie mieszajcie tych ludzi z błotem, nie zastraszajcie do tego stopnia, że dziewczyna teraz nie śpi po nocach bo adres dała...
I co z tego że adres dała to ja do niej w nocy może pojade 230km niby po co ....żeby może jej meble wynieść
froolic pisze:I co z tego że adres dała to ja do niej w nocy może pojade 230km niby po co ....żeby może jej meble wynieść
pewnie nie, ale może ktoś w nocy otworzy nowy temat"
UWAGA NA FLOKSAL (tu dane adresowe) nie dawajcie jej kota bo za miesiąc jedzie pociągiem do rodziny na święta
pozdrawiam
lidka02 pisze:froolic pisze:I co z tego że adres dała to ja do niej w nocy może pojade 230km niby po co ....żeby może jej meble wynieść
UWAGA NA FLOKSAL (tu dane adresowe) nie dawajcie jej kota bo za miesiąc jedzie pociągiem do rodziny na święta
pozdrawiam
Odwala ci ......żałosna jesteś
lidka02 pisze:froolic pisze:I co z tego że adres dała to ja do niej w nocy może pojade 230km niby po co ....żeby może jej meble wynieść
UWAGA NA FOKSAL (tu dane adresowe) nie dawajcie jej kota bo za miesiąc jedzie pociągiem do rodziny na święta
pozdrawiam
Odwala ci ......żałosna jesteś
Lila84 pisze:paczpani pisze:Ja również polecam adopcje od prywatnych osób z portali ogłoszeniowych - kociaki duże i małe, żadnych formalności, nikt nie wydziwia i nie traktuje cię jak autora "najgłupszego tekstu adoptującego kota". Swojego małego, długowłosego rudzielca znalazłam na allegro, na drugi dzień już go miałam w domu. Malutki, śliczny, zsocjalizowany, bez traumatycznej przeszłości i gratis. Wizyta u weterynarza, szczepienie, odrobaczenie itp - 100zł. Da się ? Da. Bez łaski.
Jeśli chcesz kociaka rasowca o określonym wyglądzie i cechach charakteru /to ważniejsze!/ polecam zakup z hodowli.
Żal tych wszystkich kotów kisnących latami w instytucjach zwanych DT, ale cóż, nie wszystkim można pomóc.
zgadzam się bo nadopiekuńczość też nie jest dobra
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 36 gości