NOTKA - nowych pomysłów ciąg dalszy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 28, 2013 22:58 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Witaj Małgoniu :P
Nieustannie kciukamy za dziewczynki :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw lut 28, 2013 23:16 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Hania66 pisze:Witaj Małgoniu :P
Nieustannie kciukamy za dziewczynki :ok: :ok: :ok:

A witamy :D . Też u Was bywamy i podczytujemy :wink: .

Moje panienki :

Obrazek

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt mar 01, 2013 8:25 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Panienki przeurocze :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I te piękne , wielkie oczy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pt mar 01, 2013 9:19 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Ależ te NoNutki są piękne :love: Mam nadzieję że przyszły domek tak bardzo nie będzie umiał wybrać koteczki, że weźmie... obydwie :ok:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pt mar 01, 2013 9:24 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek

Piękne dziewczynki :D
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt mar 01, 2013 22:56 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek.NUTKA jedzie do DOMU!!

NoNutki były bardzo dzielne przy zdejmowaniu szwów . :D O ile Nutce wszystko pięknie się zagoiło , Notce niestety nie :( . Jest brzydka dziura , z której się sączyło i brzydko pachniało. Rana została oczyszczona , przepłukana . P.doktor mówi ,że nie jest źle. Ale Notusia jest smutna , bo musi nadal chodzić w opatrunku i będzie jeszcze przez jakiś czas odwiedzać lecznicę .
Nieśmiała dotąd Nutka jest super urwisem :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob mar 02, 2013 7:45 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek.NUTKA jedzie do DOMU!!

Jakie śliczne koteczki :D
Biedna Notka, niech rana się szybko goi, żeby mogła szaleć z Nutką :ok:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Sob mar 02, 2013 7:48 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek.NUTKA jedzie do DOMU!!

Trochę czasu i cierpliwości i Notka też będzie zdrowiutka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Notka ogonek do góry :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Sob mar 02, 2013 7:53 Re: NOTKA i NUTKA- razem mamy 6 łapek.NUTKA jedzie do DOMU!!

Za Domek Nutki :ok: :ok: :ok:
i za szybkie wygojenie się rany u Notki :ok: :ok: :ok:
super, że się udało :piwa:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob mar 02, 2013 15:55 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Cześć :D .
Poznajecie mnie :wink: ?
Obrazek

Obrazek

Nieeeeeeee ?????
:roll:
Urosłam :mrgreen: Wypiękniałam :mrgreen: Zmądrzałam :mrgreen:
Przecież to ja - Nandi , no kiedyś Ewcia :smiech3: .

A wyglądałam tak :

Obrazek

Od dziś mam przyjaciółkę , przyszywaną siostrzyczkę :

Obrazek
która już nie jest Nutką . Teraz będzie Tamila(słońce) :1luvu: .

TAMILA nie Tamali - mój błąd
Ostatnio edytowano Sob mar 02, 2013 18:05 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob mar 02, 2013 16:10 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Gratulacje! :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob mar 02, 2013 17:19 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Nandi i Tamali to piekne imiona. Z jakiego egzotycznego jezyka zaczerpniete? :)
Powodzenia!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob mar 02, 2013 17:28 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Że co? 8O :D :dance: :dance2:
Gratuluję Nutce nowego domku, a nowemu domkowi cudownego kota :mrgreen:
Bądź szczęśliwa Tamali :ok: (śliczne imię)

Edit: Tamila - też ślicznie :mrgreen: :D
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob mar 02, 2013 18:40 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

Skoro mnie nie bijecie ,że wbrew zapowiedziom rozdzieliłam NoNutki , parę słów wyjaśnienia :
znając obie koteńki , bardziej bałam się o Nutkę w nowym miejscu i dlatego chciałam aby znalazły wspólny dom, aby Notka była jej wsparciem. Ale życie robi swoje .
Ci Państwo adoptowali ode mnie półtora roku temu Ewcię/Nandi jako przyjaciółkę dla swojego kotka Puszka . Puszek [*]kilka tygodni temu odszedł i wielka rozpacz skierowała ich do schroniska. W pokoju adopcyjnym były wtedy dwa dorosłe kocurki . Mnie już w schronie nie było ale koleżanka wspomniała im ,że mam dwie młodziutkie koteczki w tym jedną pingwinkę . Państwo z żalu po Puszku[*] chcieli kotka o umaszczeniu przede wszystkim innym niż bure , gdyż taki był Puszek[*]. Zainteresowali się Nutką a właściwie wszystko już o niej wiedzieli z fb i forum zanim przyjechali ją poznać. To było oczywiście przed operacją.
Kładłam dość mocny nacisk ,że NoNutki będą trzyłapkowe , aby później nie nastąpiło rozczarowanie . I to pozwolę sobie zacytować fragment korespondencji :
"Filmiki i zdjęcia Nutki zdążyliśmy pokazać naszym najbliższym i wszyscy zakochali się w niej od pierwszego wejrzenia. Mamy nadzieję, że zapewnilibyśmy jej taki dom, jakiego nie miała szansy mieć wcześniej i odzyskałaby wiarę w ludzi i chęć do życia. Uważamy, że byłoby cudownie gdyby została częścią naszej rodziny. " . Czyż można mieć jeszcze jakieś wątpliwości ?
Odwiedziny były przed i po operacji , aby Nutka oswoiła się i z głosem i z zapachem swoich Dużych.
Państwo nie odsuwali od siebie Notki. I mieli ogromny dylemat , gdyż bure futerko zaskarbiło sobie również ich serca i cały czas bardzo przeżywają iż jej nie wzięli i szukają wśród znajomych domku dla niej. Przez chwilę też myśleli o adopcji ich dwóch, ale nie mają w Warszawie bliskiej rodziny aby podczas wyjazdów ktoś zabrał do siebie wtedy trzy kotki. I ja rozumiem tę sytuację . Do dwójki mają pomoc.
Mało tego - od razu zdeklarowali się ,że pokrywają koszty operacji Nutki.Pieniążki prześlą na konto dziewczynek w Mrau.
Są wymarzonym i cudownym domem dla delikatnej Tamili/Nutki. Jestem spokojna o nią i o przyszłe relacje z Nandi/Ewcią.
Tamila to imię hinduskie , Nandi to ładna lub szczęściara z języka zulu.
I jak zapewne zwróciłyście uwagę , uszkodzone lewe przednie łapki - do mnie !!! :ryk: .
Zdjęcie małej Nandi/Ewci w gipsie i na różowym kocyku wisi w schronie na P. nad wejściem do pokoi adopcyjnych, o takie :
Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob mar 02, 2013 19:47 Re: NOTKA i NUTKA. Nutka już w swoim DS , Notka czeka......

O jak sie ciesze, że się wszystko ułożyło tak szybko! Pamiętam tych Państwa, długo się rozglądali i bardzo się cieszę, że wypowiedzieli magiczne słowa " mamy Ewcię od Małgosi Z" na to ja: - a Małgosia Z ma 2 kotki do wydania. Ufff! jak dobrze, że to powiedzieli - reszta jak widzę potoczyła się sprawnie sama....
Aż mi sie chce płakać.
Pamiętam malenką przerażoną Nutkę w klatce. Ledwo co jadła, wogule się nie poruszała, dopiero po jakimś czasie się okazało, że ma popsutą łapkę i czeka na niewiadomo co...
i pamiętam telefon do Malgosi Z : "wiesz jaka koteczka mi nie daj spokoju?" - "wiem - mi też".
Dziękuję Ci Małgosiu ;)
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

[poprzednia][następna]