Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 28, 2013 11:52 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Revontulet pisze:
Broszka pisze:Koty i konie :P
Jeszcze próbowałam psy ale dałam spokój bo zbyt długowłose - po prostu golę je wiosną :wink:

Kiedyś planowałam kupić furminator, ale stwierdziłam, że to przesada dla kotów krótkowłosych.
Choć z drugiej strony Maurycy jak na kota krótkowłosego ma dość długą sierść. Dodatkowo biała od czarnej bardzo się różni- biała przypomina puch, watę :roll:
I znowu zastanawiam się, czy to nie byłby jednak dobry zakup.

Mam taki: http://animalia.pl/produkt,19048,bio-gr ... -7-cm.html
Od jakiś trzech lat wyczesuję nim koty i konie i w ogóle nie stępiał.
Różnica w ilości futra latającego po domu jest naprawdę ogromna :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw lut 28, 2013 14:33 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Czesanie Migdała - słabo wykonalne. Ale za to da się go obcałowywać po pysku całym, nawet mocno i w różnych okolicznościach - nie protestuje :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 28, 2013 22:42 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Zapraszam do czesania Figaro - w zbroi zapraszam.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt mar 01, 2013 8:22 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Nie mamy zbroi na stanie, wiec musisz sobie poradzić.. :mrgreen: Ale może on nie potrzebuje?

Migdał jest nieporadną sierotą. I piszczy nadal zamiast miauczeć jak normalny dorosły kot :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 01, 2013 9:26 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

morelowa pisze:Migdał jest nieporadną sierotą. I piszczy nadal zamiast miauczeć jak normalny dorosły kot :roll:

Jaką sierotą? Jest delikatnym kotkiem po prostu :D
Maurycy też piszczy, jak myszka :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt mar 01, 2013 10:18 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

No, no :lol: - jak myszka, albo jak kociątko :D Ale czasem potrafi rozdzierająco krzyknąć, przytrzymany siłą w jakimś celu - puszczam od razu, bo to serce może pęknąć :roll: Też delikatna jestem.. :wink:
Nigdy nie miauczy..

Sierota, może i delikatna, ale sierota - ja tu czytam o kotach co to drzwi otwierają niemalże kluczem, barykady potrafią usuwać... A ten.. wczoraj w łazience patrzyłam zafascynowana, jak sierota chciała wyjść przez przymknięte drzwi. Nie mieścił sie między drzwiami a skrzynią na brudy, jednak wystarczyło łapom, łapkom...
Nie wpadł na to... Wlazł na skrzynię i chciał szparą... Głowa mu się nie zmieściła.. Drzwi nie są ciężkie , przepchnął by sie.. Musiałam podejść i otworzyć szerzej..
Jakim cudem takie sieroctwo przeżyło kilka miesięcy na ulicy? :o

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 01, 2013 17:30 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

:ryk:
Zapraszam do mnie. Tydzień z gangiem i zatęsknisz do swoich sierot - jak to je opiniujesz.
Obrazek

Kinnia

Post » Pt mar 01, 2013 19:56 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Ładnie się turlasz :mrgreen:
Sierota jest jedna -Migdał. Morela - gdyby nie była zawieszającym sie persem - by sobie poradziła spoko.
Tak właśnie czytałam o Twoich obawach co do planów gangu.. Może Ci po prostu młodego podeślę? Ty zobaczysz jak wygląda nudny kot, a on się czegoś nauczy może... może...
Choć myślę, że z tą jego wrażliwą naturą byłoby ciężko.

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 01, 2013 20:24 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Dawaj. Chociaż raz byłoby spokojnie.
Chociaz u mnie spokojnie zwykle oznacza, że coś za chwilę wybuchnie. Moja przyjaciółka mawia : jak u niej (mnie znaczy się :mrgreen: ) będzie na prawdę spokojnie, to znaczy, że mozna umierać bo....piekło zamamrzło.

Ale dawaj. Spokojny kot to jest to po "słodzieńkim" gangu. :evil:
Obrazek

Kinnia

Post » Pt mar 01, 2013 23:19 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

W ostateczności możesz wypożyczyć ode mnie Ciela lub Justina - nauczą jak rozrabiać (i udawać niewinność). :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 02, 2013 8:02 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Tiaaa.. dobrze sobie pomarzyć. Nie mogłybyście zamieszkać w pobliżu, cooo? Byśmy się wymieniały kotami :mrgreen: Koty by się socjalizowały.. no, niektóre - Morulec by sie nie socjalizował. Uważa wszystkie koty za dopust boży. Chyba.
Piesek by się jej może przydał... uważa, że to naturalne środowisko, bo w takim się chowała od kocięctwa.

Tak naprawdę to wiem, że nie jest źle - szczególnie jak sie skądś wraca i człowiek nie spodziewa się, że będzie musiał wszystko co ma w rękach rzucać i np. ścirać lepki sok z podłogi i ścian, czy coś w tym rodzaju. Tylko, żeby ta ukryta inteligencja sie czasem ujawniła... :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob mar 02, 2013 8:15 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Dziś Ciel pozbawił mnie kolejnej maselniczki - bo musiał koniecznie wskoczyć na lodówkę, gdzie ona stała :evil: . Naprawdę masz łatwo z Twoimi spokojnymi, nietłukącymi rzeczy kotami...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 02, 2013 9:19 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Tak, na szczęście nie tłuką... No, wiesz, Alienor, jak mam... A właśnie zostałam z jednym głębokim talerzem... z przeszłości... bo drugi się rozłamał mi w rękach :roll: , dwoma płytkimi... Muszę coś dokupić, bo nawet głupiego makaronu nie miałabym na czym podać. Dzisiaj. Jutro mam gości. A tak nie chciałabym chińskich...
Migdał nawet jak gdzies wskakuje - stół, lodówka, lada... to nie strąca intencjonalnie, ani niechcący .. lawiruje :wink:

Obrazek

morelowa

Post » Sob mar 02, 2013 10:05 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Moje też nie tłuką :D
Bo już wszystko schowałam...
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob mar 02, 2013 15:23 Re: Morelowo-Migdałowo w dalszym ciągu mamy.

Kiedys gdy mieszkaliśmy w domu mielismy debową ławę taką ciężką, wielką z blatem ze szkła góra dół i kiedyś dostałam taką wymarzoną, wyśnioną owocarkę na nodze wysokie to na jakieś 50cm w mise wchodziło ok 6 kg jabłek - takie chciałam, ciężkie oryginalna bohemia i pewnego dnia gdy moje 5 letnie dziecko skończyło skakac z kolegami do jakiejs bajki a ława przesunięta była pod okno, na którym stała rzeczona owocarka - widzę jak zza niej wychyla się nosek, uszka i cała reszta 6,5 kg Kiluni i cała wesoła wraz z owocarką biegnie do mnie. Pomyslałam tylko jedno - oby dolne szkło wytrzymało. :evil: No wytrzymało jakoś, ale cała reszta ....
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]