Mokate, Norbi, Magnolia i inne KOTY (i nie tylko) WALCZĄCE

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 28, 2013 16:08 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

:ok: :1luvu:
Może Słupek i Fifi się odezwą :)

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Czw lut 28, 2013 17:51 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

No przecież, że się odezwę. :wink:

Tygrysek zaczął wczoraj troszkę "siadać" w samopoczuciu i apetycie, więc wieczorem mu kłuja dałam ze sterydu i witaminy B12. No i wrócił do stabilności. Ta poprzednia dawka sterydu okazała się niestety zbyt mała i działała krócej niż myśleliśmy z wetami, więc dostał więcej o jedną kreskę. Dziś będzie wieczorkiem badany, bo wczoraj byłoby na szybko. A że nie było dramatu, to zastrzyk dałam wczoraj ja, a dziś go wetka zbada. Ale się już mu poprawiło i wibrysy wyżej w górze.

Generalnie Tygrysek nie jest fanem posłanek - oprócz jednego, tego, które dzieli ze mną o wymiarach 120x200. Różne klasyczne miewał (wiklinowe, pluszowe, koszowe), ale łóżko to łóżko. I dywaniki oraz chodniczki, a także leżącą dla niego na podłodze niezgodnie z przeznaczeniem narzutę na nasze "posłanko" (bo na łóżku kołdra ma leżeć, a nie jakaś wielka szmata). Nawet taką matę sizalową, która teoretycznie jest poziomym drapakiem, kilka lat temu zaanektował na poddupnik. Systematycznie kupuję kolejne posłanka - z takim samym skutkiem, czyli dostają je zaprzyjaźnione zwierzaki. Jak u krakusik8 zamówiłam parapetnik i materacyk, to na parapet nie właził przez ponad tydzień. Materacyk położyłam na jego chodniczku, więc się przekonał. Od mileny88 zanabyłam dla niego takie słodkie, duże, okrągłe, mięciutkie ... Przyszło w ubiegły piątek. Obwąchał z lubością i namiętnością, czując Katję - kotę mileny88, i ... położył się obok. Później olał. No to stwierdziłam, że trzeba zapachy zmienić i wyprałam w swoim płynie. Nic. Dalej olał. Przez kilka dni ja je używałam w łóżku :mrgreen: jako poduchy pod plecy przy robieniu na drutach przekładając na podłogę z nadzieją, że mój zapach go przekona. I wreszcie! Yes!Yes!Yes! W trakcie pisania tego posta się w nim położył. Na stare lata ma własne posłanko! Teraz już sobie normalnie śpi, ale to "cyknęłam" na szybko, na wypadek, gdyby się rozmyślił.

Obrazek

Bardzo się cieszymy z dobrych Ulci wyników. I ładnej kupki. I czekamy na kolejne ładne.

Animus - mam RC Sensitivity suchą na wrażliwe jelita. Tygrys jej nie akceptuje, tzn. niesamowicie mu smakowała, ale niestety kupki miał po niej strasznie trzustkowe. Jak podasz mi na pw swój adres, to w woreczek wsypię i dla Ulci wyślę. To sprawdzisz - może dziewczynce podejdzie. Chcesz?
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Czw lut 28, 2013 18:06 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

tak bardzo się cieszę ze stanu Tygrysia :ok: :ok: :ok: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw lut 28, 2013 18:13 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

Kochana ja mam też sensitivity (dziękuję Ci za pomoc) :evil: kupiłam na te kupale Ulci, według wcześniejszego zalecenia wetów,
później panience się znudziło a dzisiaj dostałam próbki Purina HA :evil: Ta karma ma 35,5%
białka 8O. Napisałam maila z zapytaniem o tą ilość białka (nerki), bo akurat Uli podpasował Exigent,
ma 33% białaka i wetka wczoraj mówiła, że to za dużo białka :twisted: Cyrk normalnie :mrgreen:
Ja wymiękam :mrgreen:
Wetka wie, że mam stadko, to stwierdziła, że żarełko się nie zmarnuje, brrrrrr

Boże jaki cudny ten Tygrynio. On ma chyba delikatne futerko, taki mięciutki musi być do głaskania,
tak go sobie wyobrażam :)
Zuch jesteś, że potrafisz samodzielnie dać kłuja kochanemu :ok:
A drapak ma Tygrysio oprócz spanka?
<Ulcia wstała w końcu>
:1luvu:
Cieszę się, że jest stabilnie :ok: :1luvu:

Animus

Post » Czw lut 28, 2013 18:35 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

puszatek pisze:tak bardzo się cieszę ze stanu Tygrysia :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Czy ja już, Puszatku, pisałam, że z przyjemnością podczytuję Twój wątek o Twoich cudnościach?
O tych (jeśli ktoś nie wie, to na zdjęciu jest tylko część cudności)?:
Obrazek

A posłanko zrobione przez Thorkatt mnie urzekło i się przymierzam do zrobienia. Na razie robię pokrowiec na wkład do torby transportowej, który musi być usztywniony, bo pękł. Nie wiem, po co robię, skoro Tygrys do wetów nie jeździ, ale będzie. Posłanko też zrobię, tylko nie wiem, czym je wypełnić. I jeszcze mam parę pomysłów na drutowo-szydełkowe wyroby. Kocie. Bo ile można mieć serwetek i firanek? Mnie wystarczy.

Tak się zastanawiam z tą ilością białka w kontekście Ulci ... Bo i RC i Purina to głównie białko roślinne ... Pomyśleć muszę jeszcze - może na coś wpadnę.

Animus - ja tylko dożylnych nie robię. Bo się po prostu boję, chociaż w zasadzie też byłam ich uczona. A podskórne to w ogóle luzio. Ale są kwestie, których się pewnie nie nauczę, to znaczy dopóki mnie okoliczności nie zmuszą, to nie będę się nawet uczyła - np. wyciskanie moczu u kota. Bo się boję, że pęcherz uszkodzę. Raz próbowałam i zrezygnowałam. Ale czopek też potrafię zaaplikować tak, żeby się nie wymsknął. A to trudniejsze niż zastrzyk.

Drapak ... drapak ... Więc generalnie sizal Tygrysek ma gdzieś i miał zawsze. Za drapak służy jego osobisty fotel, który miał już tapicerkę 3 razy zmienianą, a i tak jest w strzępach. Kiedyś były dwa te fotele. Los i przełożeni sprawili, że na prawie 5 lat wylądowaliśmy w Warszawie. Jeden fotel z nami, bo kotuś musiał mieć drapak w obu domkach. Jak wracaliśmy do Gdyni już na stałe, to tego drugiego rozdrapanego nie brałam z powrotem. Jeden wystarcza. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Czw lut 28, 2013 18:42 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

Obrazek

Zdjęcie powalające :ryk: :ryk: :ryk:
Jak one wszystkie się tam zmieściły :D
Nie no nie mogę :ryk: :ryk:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw lut 28, 2013 18:48 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

To zdjęcie ukradłam Puszatkowi z Jej wątku. No przecież mówię, że to wątek na poprawę humoru!
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Czw lut 28, 2013 18:49 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

Słupek pisze:
puszatek pisze:tak bardzo się cieszę ze stanu Tygrysia :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Czy ja już, Puszatku, pisałam, że z przyjemnością podczytuję Twój wątek o Twoich cudnościach?
O tych (jeśli ktoś nie wie, to na zdjęciu jest tylko część cudności)?:
Obrazek

A posłanko zrobione przez Thorkatt mnie urzekło i się przymierzam do zrobienia. Na razie robię pokrowiec na wkład do torby transportowej, który musi być usztywniony, bo pękł. Nie wiem, po co robię, skoro Tygrys do wetów nie jeździ, ale będzie. Posłanko też zrobię, tylko nie wiem, czym je wypełnić. I jeszcze mam parę pomysłów na drutowo-szydełkowe wyroby. Kocie. Bo ile można mieć serwetek i firanek? Mnie wystarczy.

Tak się zastanawiam z tą ilością białka w kontekście Ulci ... Bo i RC i Purina to głównie białko roślinne ... Pomyśleć muszę jeszcze - może na coś wpadnę.

Animus - ja tylko dożylnych nie robię. Bo się po prostu boję, chociaż w zasadzie też byłam ich uczona. A podskórne to w ogóle luzio. Ale są kwestie, których się pewnie nie nauczę, to znaczy dopóki mnie okoliczności nie zmuszą, to nie będę się nawet uczyła - np. wyciskanie moczu u kota. Bo się boję, że pęcherz uszkodzę. Raz próbowałam i zrezygnowałam. Ale czopek też potrafię zaaplikować tak, żeby się nie wymsknął. A to trudniejsze niż zastrzyk.

Drapak ... drapak ... Więc generalnie sizal Tygrysek ma gdzieś i miał zawsze. Za drapak służy jego osobisty fotel, który miał już tapicerkę 3 razy zmienianą, a i tak jest w strzępach. Kiedyś były dwa te fotele. Los i przełożeni sprawili, że na prawie 5 lat wylądowaliśmy w Warszawie. Jeden fotel z nami, bo kotuś musiał mieć drapak w obu domkach. Jak wracaliśmy do Gdyni już na stałe, to tego drugiego rozdrapanego nie brałam z powrotem. Jeden wystarcza. :D

Allllllllleeeeeeeeeee czad!!!!!!!!!! Jakie słodziaki :1luvu: super fotka :1luvu:
ha ha ha świetny ten drapak - fotel :mrgreen: u nas Maurycek taki niereformowalny :mrgreen: nie uznaje drapaka, tylko krezsła z eko skóry :twisted: no coż, już i tak go nie oduczę, więc i nie bronię mu już :mrgreen: po stanie krzeseł widać, że w domu są koty :mrgreen:
Mogę prosić wąteczek Puszatka?

Animus

Post » Czw lut 28, 2013 18:51 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

Słupek pisze:To zdjęcie ukradłam Puszatkowi z Jej wątku. No przecież mówię, że to wątek na poprawę humoru!

fotka sama słodycz :1luvu: :kotek: :1luvu:

Animus

Post » Czw lut 28, 2013 18:55 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

U mnie to samo, wszystkie meble to drapaki dla kotów. Łóżko, kanapa, fotele, co się tylko da :mrgreen:

A najlepiej się drapie po obudzeniu czyli tak około 4 rano o nasze łóżko :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Post » Czw lut 28, 2013 18:56 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

bardzo się cieszę, że podoba się Wam zdjęcie :ok: moje koty bardzo rzadko śpią osobno, posłanko zrobiło furorę i nawet moja księżniczka jak na razie go oszczędziła

bardzo bym chciała aby Tygrynio i Ulcia jak najdłużej cieszyły się dobrym zdrowiem choć wiem jaka to huśtawka gdy człowiek przez łzy cieszy się z każdej dobrej chwili spędzonej z przyjacielem :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw lut 28, 2013 18:57 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

Obrazek

Tygrysek to jak królewicz na wielkim posłaniu :1luvu:
Jeszcze tylko baldachim no i Ty Słupek wachlująca jaśnie pana wachlarzem z pawich piór :mrgreen:

Całuję w pysia Tygrysia, śliczny ma ogonek jak grzechotnik :D :1luvu:
Obrazek

agusialublin

Post » Czw lut 28, 2013 19:08 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

puszatek pisze:bardzo się cieszę, że podoba się Wam zdjęcie :ok: moje koty bardzo rzadko śpią osobno, posłanko zrobiło furorę i nawet moja księżniczka jak na razie go oszczędziła

bardzo bym chciała aby Tygrynio i Ulcia jak najdłużej cieszyły się dobrym zdrowiem choć wiem jaka to huśtawka gdy człowiek przez łzy cieszy się z każdej dobrej chwili spędzonej z przyjacielem :D

naprawde słodkości te kocięta :1luvu:
Ja to już się boję cieszyć z tej kupy Ulki :mrgreen:
bo ilekroć ją pochwalę, to statystycznie mamy zjazd :evil:
ale musi być dobrze, bo już niedługo do pracy i nie będę mogła koktać :ryk:

Animus

Post » Czw lut 28, 2013 19:09 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

agusialublin pisze:U mnie to samo, wszystkie meble to drapaki dla kotów. Łóżko, kanapa, fotele, co się tylko da :mrgreen:

A najlepiej się drapie po obudzeniu czyli tak około 4 rano o nasze łóżko :mrgreen:

ha ha ha ha dobre :mrgreen:

Animus

Post » Pt mar 01, 2013 15:32 Re: Mokate, Norbi i inne KOTY WALCZĄCE

A jak dzisiaj koty ? :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

[poprzednia][następna]