~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 23, 2012 13:43 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Życzymy Wam nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy,
filiżanki dobrej pachnącej kawy, piękna, poezji, muzyki, pogodnych świąt zimowych, odpoczynku,
zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami...
Obrazek

...Petka, TŻ i potffory
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie lut 17, 2013 0:35 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

DZiękuję :) :) :)

A co u nas?
U Saszki.. hm.. Saszka nadal nie daje się dotknąć.. wpada wręcz w panikę na widok ręki.. ale oprócz tego strachu jest bardzo wyluzowana.. zawsze pierwsza czeka w kuchni na jedzenie, bawi się przy nas, wywala się brzuchem do góry i robi fikołki pod nogami, mruczy, obserwuje nas bacznie, wita się rano i ociera o drzwi łazienki, a ostanio jak wyjechałam z domu to nawet w nocy chodziła i miauczała i chyba mnie szukała.. co mnie bardzo rozczuliło :)
Chyba będę szukała behawiorysty w Krakowie, który by nas odwiedził i może podpowiedziałby coś odnośnie tego lęku saszkowego bo się bidy kot zastresuje na śmierć.

Saszka ma nową koleżankę, która też przyjechała do nas z dt Monikah.
Mała miła burasia ma na imię Kotek.. :D To jedyne imię na które reaguje.. wszystkie inne olewa, więc jest kotek. Kotek jest czarująca.. nawet znajomi, którzy nie przepadają za kotami twierdzą, że jest jakaś taka inna niż wszystkie koty.. że jest zaje..sta ! :) Nawet Tż twierdzi, że to najfajniejszy kot jakiego zna.
Długo by opisywać dlaczego tak jest.. ale zalicza się do grona kotów, których nie chcę oddawać nikomuuu... :(
Saszka też podziela moje zdanie.. i pokochała Kotka. Bawi się z Kotkiem jak kociak, szaleją po domu, gonią się, napadają na siebie, śpią razem, myją się, przytulają, no po prostu wielka kocia przyjaźń :)

Będę szukała im domu razem.. kiedyś ;)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw lut 28, 2013 18:09 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Długo by opisywać dlaczego tak jest
..
Zaglądam zaciekawiona...

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Sob mar 02, 2013 14:08 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Młodej nie chcę oddawać, bo... jako jedyna kotka zaprzyjaźniła się z Szaszką, a to wyczyn :)
Młoda przybiega na zawołanie, zawsze chce się miziać, jest bardzo grzeczna, jak jest się chorym, to zawsze grzeje to co boli i grzeje dopóki jej się nie wyprosi z miejsca bolącego :) Jest bardzo pocieszna i pozytywna, śpi w łóżku i jak nakryje się ją kołdrą, to nie zwiewa, prześmiesznie pomrukuje i pomiałkuje i w ogóle dużo rozmawia z ludźmi, jest cierpliwa wobec dzieci,
nie obraża się i nie foszy, jeśli łobuzuje, to z wdziękiem ,kocha wszystkich i wszystko i ma w sobie to coś co sprawia , że jest wyjątkowa nawet dla ludzi, którzy nie lubią kotów :)

iskra666

Post » Sob mar 02, 2013 17:54 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Czyżby ktoś tu miał wieczne tymczasy? ;)

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Nie mar 03, 2013 0:57 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

kocha wszystkich i wszystko i ma w sobie to coś ....

...to może ją zostawić, pomoże w oswajaniu następnych kotków.
Bo zauważyłam, ze nowe bardzo obserwują rezydentów i je naśladują.
Co, akurat u mnie nie jest najlepsze.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pon mar 04, 2013 16:35 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Hm.. no trochę wieczne się zrobiły, bo Saszka megawolno się oswaja.. tak się zastanawiałam czy by jej się nie przydał nowy człowiek.. albo jakieś wakacje z ludźmi, którzy znają się na oswajaniu.. poza tym ja teraz głównie jestem w Wwie , więc nawet nie robię ogłoszeń dziewczynom, bo nie miałabym jak spotkać się z chętnymi.. gdyby w ogóle tacy się znaleźli 8)

Nie chcę zbytnio małej zostawiać, bo tak niesamowicie zżyła się z Saszą, że po prostu żal mi Saszy...
o ile mała się oswoi z każdym o tyle Sasza raczej niekoniecznie... tzn gdyby ktoś chciał samą Saszkę,
to oczywiście bym oddała.. ale samą młodą.. nie..
GEneralnie kotów na stałe nie mogę mieć, bo nie wiadomo co będzie.. ale gdybym mogła, to pewnie by te kasztany jedne zostały :)

Sasza o dziwo jak wyjechałam do Wwy chyba dwa czy trzy dni chodziła po domu i płakała.. :D :D :D Chyba mnie lubi :D :D :D

iskra666

Post » Wto mar 05, 2013 10:43 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

A może pomyśl o wydaniu ich razem? Ogłoszenie w stylu "Niebieska królowa i jej przytulasta koleżanka" - wtedy charakter jednej jest nadrabiany charakterem drugiej :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw mar 07, 2013 11:40 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

taki właśnie jest plan :)

iskra666

Post » Sob lip 12, 2014 8:04 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Panny wszystkie znalazły dom :) Tzn Sasza i Sralucha czyli burasia-kotek znalazły dom u mnie :) No nie dało rady ich oddać, bo Sraluszka jest najukochańszym kotem świata a Saszka najbardziej na świecie kocha Sraluszkę, więc zostały :)

Mamy w domu nowego kawalera ! który szuka swojego DS.. łobuz z niego straszny, ciągle chce się bawić, szaleje jak głupi i nikt z nas tego nie ogarnia, bo moje stateczne panny przyzwyczaiły się do innego trybu życia. Tak więc szukamy kociakowi domu, w którym będzie mógł spokojnie się wyszaleć :)

viewtopic.php?f=13&t=163329&p=10666408#p10666408

iskra666

Post » Sob lip 12, 2014 17:14 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

O kurczaczki kogo ja widzę :lol: :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob lip 12, 2014 18:48 Re: ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

:)))) No witam witam :)

iskra666

[poprzednia]