Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2013 15:54 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Przymierzam się do rocznego PITa - podrzućcie pomysł komu przekazać 1% :?:

Widzisz w moim banerku :mrgreen:
Na koty wyciągnięte z Palucha - chore i w najgorszym stanie psychicznym.
KRS: 0000135274
Cel szczegółowy 1%: Grupa Pomocy Kotom MRAU
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lut 27, 2013 16:41 Re: Broszka & Company

felin pisze:
morelowa pisze:Może to jednak jest tak , ze każdy ma na co zasłużył..? :wink:

Znaczy, że każdy dobry uczynek musi być ukarany? Bo rudego, to w sumie uratowalam :?

Nie, nie, to nie tak! Mam na myśli całokształ :wink: ! Nie ma być bezpośrednie przełożenie.
Poza tym nie powiedziałam, że takie koty jak moje to nagroda - myślę, ze całkiem niekoniecznie..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 27, 2013 16:47 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Poza tym nie powiedziałam, że takie koty jak moje to nagroda - myślę, ze całkiem niekoniecznie..

No coś Ty 8O . Jak to niekoniecznie?
Taka śliczna Morelka i biegający za laserkiem Migdał na pewno są nagrodą za coś tam :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 27, 2013 17:01 Re: Broszka & Company

No, znowu nie tak! :lol: Miałam na myśli rozrabiactwo i jego brak :mrgreen:
Ale jak tak wróciłam dziś do domu... i przypomniałam sobie Broszkowe doświadczenia [i nie tylko] , a tu nic do sprzątania, można się zająć obiadem czy czymś... to pomyślałam, że może jednak dobrze :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 27, 2013 17:12 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:No, znowu nie tak! :lol: Miałam na myśli rozrabiactwo i jego brak :mrgreen:
Ale jak tak wróciłam dziś do domu... i przypomniałam sobie Broszkowe doświadczenia [i nie tylko] , a tu nic do sprzątania, można się zająć obiadem czy czymś... to pomyślałam, że może jednak dobrze :mrgreen:

Ale jakie życie bogate w atrakcje przy takich urwisach - wciąż coś się dzieje :lol:
Przy takich spokojniutkich przyznaj że jest trochę nudno ;)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro lut 27, 2013 17:44 Re: Broszka & Company

Toż ciągle to mówię :mrgreen:
Ale to może jednak jakaś choroba? 8O Bo tyle razy czytałam np. jak ktoś szuka pendrive'a.. bo leżał.. bo koty.. Leży u mnie na stole, koło kompa bo mi sie nie chce wykładu przenieść na dysk... leży, ma długą sznurkową smycz... i nikt - łączne ze mną jak widać :? - się nim nie interesuje. A bywają na stole, nawet leżą koty...+ kabelek-przedłużacz, kamyki, samochodzik, miś... :mrgreen: :mrgreen:
Nuuuda...

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 27, 2013 17:58 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Toż ciągle to mówię :mrgreen:
Ale to może jednak jakaś choroba? 8O Bo tyle razy czytałam np. jak ktoś szuka pendrive'a.. bo leżał.. bo koty.. Leży u mnie na stole, koło kompa bo mi sie nie chce wykładu przenieść na dysk... leży, ma długą sznurkową smycz... i nikt - łączne ze mną jak widać :? - się nim nie interesuje. A bywają na stole, nawet leżą koty...+ kabelek-przedłużacz, kamyki, samochodzik, miś... :mrgreen: :mrgreen:
Nuuuda...

:strach: :strach: 8O
Nienormalne jakieś te koty masz! U mnie wszystko to by się natychmiast "przydalo" :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lut 27, 2013 18:43 Re: Broszka & Company

felin pisze:
Nuuuda...

Nienormalne jakieś te koty masz! U mnie wszystko to by się natychmiast "przydalo" :mrgreen:

A tam zaraz nienormalne :roll:
Nasze seniorki i Broszka też są spokojne, nuuudne i większość rzeczy mogło leżeć sobie na wierzchu. Teraz mały wulkan i tornado szaleje po domu więc luźne przedmioty się wciąż przemieszają :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lut 27, 2013 19:35 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:
Nuuuda...

A tam zaraz nienormalne :roll:
Nasze seniorki i Broszka też są spokojne, nuuudne i większość rzeczy mogło leżeć sobie na wierzchu. Teraz mały wulkan i tornado szaleje po domu więc luźne przedmioty się wciąż przemieszają :wink:

Ale ja nie mam seniorek ani inwalidów :|
Mam za to samych chlopów, którzy - jak wiadomo - nigdy nie dorastają :wink:

felin

Post » Śro lut 27, 2013 20:20 Re: Broszka & Company

No, Morela to Morela - zawsze była jakaś taka wolniejsza po osiągnięciu wieku dojrzałego. Ostatnio czytałam na persio-syberyjskich wątkach o zachowaniach persich. zawieszeniach, przerwach w myśleniu itp. :mrgreen: - więc Morela jest persem.
Ale Migdał ??Leży między tymi potencjalnymi zabawkami, m.in. całą garścią długopisów - i nic...
Jakimiś zabawkami na podłodze się bawi, ale co to za rozrywka ja sie pytam?

Trochę poczesałam Morelą leżącą na fotelu.. trochę.. zaraz było za dużo , więc zeskoczyła pyskując i w przelocie między fotelem a krzesłem czyli jakiś metr, przylała łapą Migdałowi nawet na niego praktycznie nie patrząc i zamelinowała sie pod krzesłem. A on biedaczek tylko patrzył co sie dzieje :roll:
I takie są efekty morelowego ożywienia :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Czw lut 28, 2013 9:45 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:No, Morela to Morela - zawsze była jakaś taka wolniejsza po osiągnięciu wieku dojrzałego. Ostatnio czytałam na persio-syberyjskich wątkach o zachowaniach persich. zawieszeniach, przerwach w myśleniu itp. - więc Morela jest persem.

Maurycy też jest persem :mrgreen: .
Ciągle się zawiesza, ma przerwy w myśleniu. Często bawi się nie istniejącymi zabawkami :roll:
morelowa pisze:Bo tyle razy czytałam np. jak ktoś szuka pendrive'a.. bo leżał.. bo koty.. Leży u mnie na stole, koło kompa bo mi sie nie chce wykładu przenieść na dysk... leży, ma długą sznurkową smycz... i nikt - łączne ze mną jak widać :? - się nim nie interesuje.

To już jest co najmniej dziwne 8O .
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lut 28, 2013 10:23 Re: Broszka & Company

Pozdrawiamy, u nas piękne słoneczko od rana. Wiosna, wiosna będzie nareszcie. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw lut 28, 2013 10:59 Re: Broszka & Company

Jestem zła.
Dostaliśmy zaproszenie na pewną imprezę i bardzo chciałabym pojechać ale niestety jest to niemożliwe bo wyjazd musiałby być kilkudniowy a my oczywiście nie mamy z kim zostawić zwierzyńca... TZ zdecydował że tym razem nie będzie się ze mną solidaryzować i sam pojedzie :evil:
W takich chwilach jest mi bardzo smutno że taka jestem tu uwięziona i nie ma żadnej szansy na wyrwanie się choć na kilka dni... :? :(

Revontulet pisze:
morelowa pisze:No, Morela to Morela - zawsze była jakaś taka wolniejsza po osiągnięciu wieku dojrzałego. Ostatnio czytałam na persio-syberyjskich wątkach o zachowaniach persich. zawieszeniach, przerwach w myśleniu itp. - więc Morela jest persem.

Maurycy też jest persem :mrgreen: .
Ciągle się zawiesza, ma przerwy w myśleniu. Często bawi się nie istniejącymi zabawkami :roll:

O rany - to ja też mam parę persów 8O Nigdy bym na to nie wpadła :mrgreen:

jasia0245 pisze:Pozdrawiamy, u nas piękne słoneczko od rana. Wiosna, wiosna będzie nareszcie. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :lol:

U nas wiosnę czuje się i widzi od kilku dni, niestety nie tą słoneczną i piękną tylko burą i ponurą - kolejny dzień mży i jest gęsta mgła :| Te nasze olbrzymie masy śniegu topią się szybko i wszystko pływa - najgorzej jest oczywiście na wybiegu dla koni gdzie już jest błoto po kolana :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lut 28, 2013 12:49 Re: Broszka & Company

felin

Post » Czw lut 28, 2013 14:09 Re: Broszka & Company

Aport! :P
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek