kotastrofa pisze:Hej wielkie dzięki za odpowiedź! Dusia na podawanym dopyszcznie Encortolonie (2x dziennie) miała silne ataki.
Powiedz proszę jaki to lek wziewny i w jakiej dawce? Jak rozumiem do tego jest jakaś specjalna maska?
Jestem z Poznania. Może ktoś z forum poleci jakiegoś cukrzycowo-atmatycznego weta?
Pozdrawiam,
Ola
Ola, Pafnuś dostaje teraz Flixotide - najmniejszą dawkę, póki co dwa razy dziennie (wczesniej dostawał średnią).
Wczesniej też dostawał steryd w tabletkach i w wyniku tego rozwinęła nam się cukrzyca..
Na szczęscie przy tym leku wziewnym cukier ładne stoi nam cały czas w okolicach 70

Jak diagnozowana była Twoja kicia? Rtg, badania krwi? Bo to w sumie dziwne, że mimo podawania sterydu ataki się pojawiały nadal.. U nas w trakcie leczenia to się w zasadzie nie zdarza..
Spróbuj może skontaktować się z dr Niziołkiem mailowo i telefonicznie - wiem, że udziela takich konsultacji, a to naprawdę świetny lekarz i myślę, że warto się go poradzić! http://www.niziolek.com.pl/przyjmuje.html
A co do znalezienia dobrego diabetologa i pulmonologa w jednym, to chyba niestety marzenie ściętej głowy

Powodzenia!