persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2012 8:20 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS :( w schronisku.Łódź

Alienor pisze:Jak się czuje rudy Bandziorek?

został wczoraj uśpiony :( był ledwo ciepły, właściwie temperatura niemierzalna, szmatka. O wynikach nie wspominam - słyszałam wczoraj dokładnie...

[']
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lis 27, 2012 8:20 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS :( w schronisku.Łódź

:( [*]
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 27, 2012 8:37 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS :( w schronisku.Łódź

Biedaku [*]
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 27, 2012 8:45 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS :( w schronisku.Łódź

Przykro mi

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Wto lis 27, 2012 11:15 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS :( w schronisku.Łódź

Do zobaczenia Malutki....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto lis 27, 2012 13:25 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS ['] w schronisku.Łódź

Śpij mały Bandziorku. [*]

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto lis 27, 2012 21:17 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS ['] w schronisku.Łódź

Tak dla niego lepiej...mocznica to straszna śmierc...

:(

Biedak.

Co z tym z Rybnika?Ktoś wie jakie ma wyniki?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro lis 28, 2012 12:09 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS :( w schronisku.Łódź

koteczekanusi pisze:A ja trochę zmienię temat - byłam dziś w Korneliuszem u weta. Kot w stanie zdrowia świetnym, badania krwi bardzo dobre. Ale wyszła inna rzecz - otóż kot wcale nie miał czipa. I teraz nie wiem, czy w schronisku uprawiają pozoranctwo, że koty czipują, czy ktoś nie umie tego robić (bo - jak mówiła wetka - gdy się to robi na szybko i za wcześnie wyciągnie igłę, wyciąga się ją razem z czipem, który potem wypada, więc takie sprawdzenie tuż po czipowaniu nie jest miarodajne). Czy przy wydawaniu kota ktoś sprawdzał, że on tego czipa ma? A na pewno go nie ma, bo oprócz tego, że maszynka nie złapała sygnału, to na potwierdzenie wetka jeszcze rtg zrobiła. (I tyle uciechy z zaczipowania w schronisku, bo oprócz kosztu ponownego czipowania, musiałam jeszcze zapłacić drugie tyle za rtg) Oczywiście nie piszę tego, by się na koszty pożalić - tylko, dziewczyny, zwróćcie na to uwagę będąc w schronisku, czy się takie sytuacje nie powtarzają - a) żeby na pewno czipowali i b) żeby np. sprawdzali czipa przed wydaniem, bo potem ktoś sam nie zaczipuje sądząc, że czip już jest. Moja wetka sprawdziła, bo mówiła, że już takie przypadki ze schroniskowymi kotami miała. Sprawdziłabym czipa już za pierwszym razem, ale tamten wet nie miał czytnika.
W każdym razie konkluzja jest taka, że Korneliusz oficjalnie już nie jest tym kotem ze schroniska :-)

Dopiero teraz przeczytałam.
Ostatnio znalazłam w torebce naklejki z numerem czipa Korneliusza :oops: (wydane wraz z nim). To już ich nie wysyłać?
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Śro lis 28, 2012 18:19 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS ['] w schronisku.Łódź

Biedny...nie udało się[*]
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro lis 28, 2012 18:32 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS ['] w schronisku.Łódź

Biedulek :(

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Czw lis 29, 2012 23:58 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS :( w schronisku.Łódź

JoannElle pisze:Dopiero teraz przeczytałam.
Ostatnio znalazłam w torebce naklejki z numerem czipa Korneliusza :oops: (wydane wraz z nim). To już ich nie wysyłać?

Nie, już chyba nie ma sensu, nawet ten w książeczce wetka zakleiła nowym. Poza tym jeszcze się pomylą i będzie problem. Ale dobrze, że sie odezwałaś, bo sama od miesiąca się zabieram, żeby napisać: jeśli prześlesz mi nr konta, to przeleję tę wpłatę dla schroniska za Korneliusza. Ew. mogę przekazać gotówką przez koleżankę Twojej mamie, bo jak się okazało, się niejako za sprawą K. i jego pociągowych ekscesów "zaprzyjaźniły" w pociągu :wink:
Już nie będę wprzeklejac, więc tylko link do nowych zdjęć kwadratowego. viewtopic.php?f=1&t=145883&p=9425731#p9425731

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw gru 13, 2012 3:08 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS ['] w schronisku.Łódź

:cry: [*]

Domi32

Od: Pon kwi 16, 2012 18:34

Post » Sob lut 23, 2013 18:51 Re: znowu rudy RUDY poraniony PERS ['] w schronisku.Łódź

Dziś w łódzkim schronie - w szafie na dolnej półce - znalazłyśmy taką kolorową kudłatą pannę...
Obrazek

To właściwie mocno starsza pani - ma 2 zęby z przodu. Krzywe. i trochę "skałek" kamienia z tyłu, na oko ma 101 lat, jest drobniutka, ma na sobie tonę futra i dwie tony kołtunów. Za to przemiła jest i bardzo spokojna.
Niestety - nie je :(
Obrazek

Jutro rano ma mieć zrobione w schronisku badania.

Kasia z Kociego Świata :1luvu: zgodziła się ją przyjąć - jesteśmy w trakcie załatwiania transportu
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob lut 23, 2013 19:31 Re: ZNOWU! Szylkretowa,starsza mini PErsinka :( w schr. Łódź

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

bardzoo kochana Koteczka,
pięknie dała czyścić oczka,
sama nadstawiała nosek
w okropnym stanie jest,
chudzina i potworne dredy
karmiona strzykawką ładnie łykała,
ale sama nic :(
Obrazek