Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 22, 2013 13:23 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Gratulacje :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 22, 2013 14:20 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

no pomyłka-doliczyłam się już 51 Paluszków a razem 110 kotków czyli gdzieś mi brakuje ok 10 sztuczek :roll: :ryk:

zobaczcie jaki fajny pomysł:
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/koty-w- ... 058,w.html

nie wiem jak wyglądają polskie więzienia ale sam pomysł wydaje mi się bardzo fajny.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob lut 23, 2013 9:06 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Pomysł super, ważne tylko za co siedzą ci więźniowie i czy jes absolutna pewność, że nie zrobią kotom krzywdy, a w takim miejscu chyba trudno o taką pewność. Na filmie wszystko może wyglądać pięknie, ale jeśli to np mordercy albo jacyś psychopaci to czy warto narażać koty, strach pomyśleć co mogłoby się z nimi stać.
Jestem przekonana, że w tym projekcie chodzi przede wszystkim o więźniów i ich uczłowieczanie, a nie o koty, dobro kotów jest tylko skutkiem ubocznym /a ten skutek uboczny może być całkiem inny/ Zwierzaki biorą udział w wielu takich przedsięwzięciach, kontakt z nimi jest uzdrawiający dla chorych zarówno dorosłych jak i dzieci, samotnych. Sama byłabym dumna, patrząc jak moje domowe koty działąją uzdrawiająco np na chore dzieci, ale gdyby ktokolwiek zasugerował mi, że w więzieniu też są ludzie potrzebujący kontaktu ze zwierzętami /co jest oczywiste z drugiej strony/, to nawet przez myśl by mi nie przeszło narażać ich na kontakt z tym światem.
Chyba koty są za delikatne, za kruche, wystarczy chwila...Być może psy i to też nie wszystkich ras, a tylko te duże mające jakąkolwiek szansę obronić się w przypadku ataku, przynajmniej do czasu nadejścia pomocy...smutne to...
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Sob lut 23, 2013 12:42 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

nie,no jasne że ja też nie dałabym kota wszystkim więżniom-na pewno nie takim którzy siedzą za przestępstwa przeciwko życiu czy zdrowiu !
Ale już np. alimenciarzom , albo pg, albo politycznym to czemu nie...no może jeszcze nad almenciarzami to bym się zastanawiała bo oni chyba najmniej budzący sympatię...

a mnie przyszedł do głowy chytry plan...Cyga ostatnio łzawił i glucił, wit.C nie pomagała więc dostał antybiotyk, pomogło.
Teraz znowu widzę u niego szkliste oczka i jakoś tak poczułam w sobie moc aby go podstępnie zwabić do transporterka i zawieżć na badanie a przy okazji krew 8) może to nie jest takie znowu konieczne, chociaż na pewno byłoby wskazane...
dodam że Cyga jest super oswojony i nawet miziasty jeśli tylko za bardzo mu się nie narzucać :mrgreen: :evil: :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob lut 23, 2013 15:48 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Kiedy już umiem wstawiać filmy...
Smarti możesz się przekonać, że twierdzenie, iż Mika w pierwszych dniach chciała pożreć Misię nie jest przesadzone, oczywiście w tej chwili sytuacja jest o wiele lepsza.
Trzeba oglądać koniecznie z dźwiękiem http://www.youtube.com/watch?v=ohVIIWFo ... e=youtu.be
Operator, czyli ja, o mały włos nie upuścił aparatu 8O
Obrazek

Bumiś

Post » Sob lut 23, 2013 18:02 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

no powiem Ci Bumiś że ten filmik jest przerażający 8O

biedna Misiunia, co ona musiała przeżywać...i to we własnym domu

ale dzielna z niej kicia-wcale tak bardzo nie widac żeby pękała !

smarti

Post » Sob lut 23, 2013 23:22 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

smarti pisze: biedna Misiunia, co ona musiała przeżywać...i to we własnym domu
ale dzielna z niej kicia-wcale tak bardzo nie widac żeby pękała !

Misia nigdy nie pęka !!! albo daje dyla z prędkością światła albo, zaskoczona gdzieś w kącie bez możliwości ucieczki, syczy tak pięknie, że nawet Mika się zachwyci i...odchodzi
Można się od niej uczyć jak radzić sobie z życiowymi przeciwnościami :wink:
Obrazek

Bumiś

Post » Nie lut 24, 2013 0:31 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

dzielna Misiunia :1luvu: :ok:
moja krew :kotek: :lol:

smarti

Post » Śro lut 27, 2013 20:43 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

i znowu Szalony Kot :ryk:

Przeglądając wątki trafiłam tutaj, przeglądam zdjęcia i widzę cudne kociska :1luvu:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro lut 27, 2013 21:04 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

a jasne bo mamy same piękności, czasem łabądki wyrosłe z brzydkich kaczątek :D :ok:

a dziś odwiedziny miał Armani :D

został uznany za skończoną piękność ale to wcale go nie zdziwiło-przeciwnie nasze zachwyty trochę go niecierpliwiły bo przeszkadzały kotu myjce i w wylegiwaniu się :lol:
i jak to Armani- na tyle dumnie się zachowywał że Pani serce zdobył wpatrujący się w oczy Pani, podchodzący na imię i na głaskanie i tulący się wprost niemożliwie jak na niego 8O Maciuś 8O - niby dziki kot :kotek:
a także tulący się i ocierający Bogdanek i chętny do zabawy :love: patrzący na panią z miną "no weż mnie, proszę...",
oczywiście urodą zachwycił też Puszek-ale to normalne :ryk:
w związku z powyższym żadna decyzja nie została na razie podjęta.

nie wiem co ten Armani planuje ale jak tak dalej pójdzie to zostanie w tym DT w oślej ławce :mrgreen:

smarti

Post » Śro lut 27, 2013 21:10 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

Armani skradł moje serce :1luvu: Przyznaję się :D

_ogonek_

Post » Śro lut 27, 2013 21:41 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

właśnie o to chodzi że on kradnie serca łyżkami , natomiast swojego serca nie chce małpiszon nikomu ofiarowac :mrgreen: :ryk:

dziewczyny-od mojego DS Mućki/Buby otrzymałam prośbę o rozpropagowanie tego anonsu:

http://tablica.pl/oferta/terapia-matema ... ;r:2;s:287

Pani Ania zajmuje się pokonaniem wstrętu do matematyki...może czyjemuś dziecku taka pomoc okaże się potrzebna?

sądzę że "osiołków matematycznych" jakim ja sama byłam, mamy dookoła w bród :oops:
mnie w podstawówce i aż do końca pierwszych studiów bardzo by się taka pomoc przydała ale wtedy nie było "pedagogów specjalnych"...nie wiem co to było-na pewno nie tępota :mrgreen: , niestety raczej głupota i lenistwo :ryk:
dopiero ,nie wiem jakim cudem, na drugich studiach zrozumiałam i pokochałam z wzajemnością matematykę (wtedy już podzielili ją na algebrę i analizę matematyczną) do tego stopnia że jechałam na samych piątkach 8O ..

smarti

Post » Śro lut 27, 2013 22:08 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

smarti pisze:właśnie o to chodzi że on kradnie serca łyżkami , natomiast swojego serca nie chce małpiszon nikomu ofiarowac :mrgreen: :ryk:

dziewczyny-od mojego DS Mućki/Buby otrzymałam prośbę o rozpropagowanie tego anonsu:

http://tablica.pl/oferta/terapia-matema ... ;r:2;s:287

Pani Ania zajmuje się pokonaniem wstrętu do matematyki...może czyjemuś dziecku taka pomoc okaże się potrzebna?

sądzę że "osiołków matematycznych" jakim ja sama byłam, mamy dookoła w bród :oops:
mnie w podstawówce i aż do końca pierwszych studiów bardzo by się taka pomoc przydała ale wtedy nie było "pedagogów specjalnych"...nie wiem co to było-na pewno nie tępota :mrgreen: , niestety raczej głupota i lenistwo :ryk:
dopiero ,nie wiem jakim cudem, na drugich studiach zrozumiałam i pokochałam z wzajemnością matematykę (wtedy już podzielili ją na algebrę i analizę matematyczną) do tego stopnia że jechałam na samych piątkach 8O ..

jeeej, szkoda że tak daleko... przydaloby mi się...
tyle, że ja już etap prawie liceum jestem :ryk:

_ogonek_

Post » Śro lut 27, 2013 23:45 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

smarti pisze:
i jak to Armani- na tyle dumnie się zachowywał że Pani serce zdobył wpatrujący się w oczy Pani, podchodzący na imię i na głaskanie i tulący się wprost niemożliwie jak na niego 8O Maciuś 8O - niby dziki kot :kotek:

Smarti jeśli to nasz gdański Maciuś to my takim go znamy - kochana, utulna, miziasta pierdołka, która filozoficznie kontempluje np. kurze serduszko - "Zjeść czy nie, oto jest pytanie ?" To , że nie kontempluje u Was jedzenia to już wiemy :ryk: A Pani zakochana po uszy czy jeszcze nie ? :D

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw lut 28, 2013 12:20 Re: DT im.Smartinka9 ..Tosia i Filon pojechali do DS !!!!

innego Maciusia niż "nasz wspólny gdański :love: " u mnie nie ma :D

Pani się on bardzo spodobał bo patrzył w oczy Pani jak zaczarowany 8O

ja wiem że Ty go takim znasz bo Ty go karmiłaś od małego i oprócz tego pijaka o którym opowiadałaś jesteś jego Prawdziwą Mama :lol:

U nas on też nas polubił, a zwłaszcza mojego TŻ-ta który go regularnie głaskał i przemawiał do niego-mojemu TŻ-towi Maciunia,( jak temu pijakowi u Ciebie w Gdańsku :ryk: ) wskakuje nawet na kolana i daje się obejmowac :ok:

ale u nas, jak od ponad roku ( bo Maciuś już chyba "siedzi" ponad rok :strach:) ktoś przychodzi po kota, to nigdy przenigdy Maciuś nie spojrzał na nikogo, nie wyszedł spod krzesła, nie pozwolił się dotknąć, nie szedł na kici kici i na imię, nie mówiąc już o tuleniu ! Maciuś się po prostu w tej Pani zakochał od pierwszego wejrzenia :love:
Czy Pani się zakochała to jeszcze nie wiem bo Pani ma trudny wybór bo jeszcze w Pani się zakochał Bogdanek-też chciał aby go głaskała i tuliła, ale on ogólnie jest bardzo miziasty i proludzki-taka gadająca przylepa więc u niego tak nas to nie zdziwiło, na a z tym Maciuniem to szok :1luvu:

Najśmieszniejsze że to trzecia osoba która przyjechała konkretnie po hrabiego Armanda a on tym razem owszem-po raz pierwszy pozwolił się chociaż "obcemu" głaskać i przytulić i tak ale szału nie było :mrgreen: jego serce trudno złamać-taki z niego nieczuły przystojniak :ryk:

smarti

[poprzednia][następna]