Norbi [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 22, 2013 21:48 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Moje kciuki w komplecie,od całej kociarni :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Pt lut 22, 2013 21:53 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

My też trzymamy: 48 łap i 4 wielbłądzie racice :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lut 22, 2013 22:29 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Wodę z miodem też dam (Mokate dawałam); siemię w Niego pakuje. Jak się nie poczuje jutro lepiej, to pójdę do weta - a co mam zrobić? Zapewne usłyszę kilka "ciepłych" słów na temat znęcania się nad kotem w postaci trzymania przy życiu kota w takim stanie (bo ani z wyglądu nie jest dobrze - skóra i kości, ani wyniki dobre nie będą: w sumie to aż się boję jakie skoro te z 07.02. były gorsze niż te z 20.01.), ale ktoś musi; wet w lecznicy powiedziała, że tam Jego stan się nie poprawi i dom to jedyna szansa /szansa - nie duża nadzieja czy coś/. Zrobił się z Niego taki nakolankowiec, że jak chcę Go zdjąć, to się spodni łapie pazurkami - ech... płakać mi się normalnie chce: zamiast w domu walczyć mocniej, to On się walnął na kolana i ma wszystko gdzieś.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt lut 22, 2013 22:34 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

gpolomska pisze:(...) ech... płakać mi się normalnie chce: zamiast w domu walczyć mocniej, to On się walnął na kolana i ma wszystko gdzieś.
No przecież to normalne. Teraz od walczenia ma Ciebie. A on sobie pokolankuje. Bo czuje, że już może.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pt lut 22, 2013 22:45 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

i ja kciukam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pt lut 22, 2013 23:19 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Jutro na bank muszę do weta, bo On tak mocno coś próbuje zwrócić, że masakra... biedaczek malutki...
...

czarnekoty123

Post » Pt lut 22, 2013 23:23 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Gdyby to był człowiek to polecałabym podanie pepsi czy coli... Ale zakładam, że kotu to raczej zaszkodzi :? Starte jabłuszko z trochę przegotowanym ryżem to pewnie też słaby pomysł... Przegotowany kurczaczek może?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

Post » Pt lut 22, 2013 23:57 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

a może robaki? wtedy koty też mają taki odruch wymiotny... wet na pewno jest najlepszym rozwiązaniem... :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lut 23, 2013 0:40 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Jak wzięłam Tofika ze schronu, to się strasznie dusił. Miał kaszel i jakby chciał coś zwymiotować. Nagrałam film dla weta, aby pokazać jak to wygląda. Odpowiedź była, że to astma, przepiano leki. Zdecydowałam się ich nie podawać i widziałam jak w ciągu miesiąca zrobiło mu się lepiej, a po ok 2, kaszel i odruch wymiotny ustąpił. Przypuszczam, że był strasznie zakłaczony. Teraz regularnie wymiotuje kłaczkami, aż całe takie 5 cm "kiełbaski", a ma krótką sierść, może Norbi ma też podobny problem....?

Mocno trzymam kciuki!!!! Odezewę się jutro nt Magnolii ;-)

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Sob lut 23, 2013 1:52 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Witam i mocne :ok:

Jezeli chodzi o klaki to mam kotke z tym problemem, podanie jej jakiejkolwiek pasty to walka dlatego zaczelam podawac regularnie, raz dziennie na jeden posilek odpowiednia karme. Na poczatku wymiotowala klakami teraz juz nie ma zadnych problemow, karme bardzo lubi. Sprawdzilam kilka karm, u mnie najbardziej sprawdza sie RC o ta tutaj

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... otow/32268

:ok: :ok: :ok:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Sob lut 23, 2013 7:27 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Norbi jest wykończony - ja też. Jadę za godzinę do weta ustalić, czy jest zakłaczony i wymioty Go wymęczyły, czy też po prostu HCT i HGB tak spadły, że ciężko oddycha, język i dziąsła bledsze i słania się na nogach (wczoraj jeszcze rano biegał po domu z podniesionym ogonem). Jadę do większej dobrze wyposażonej lecznicy - tam jest szansa, że się dowiem, co jest, a nie usłyszę gdybania.

Liczyłam się z tym, że w domu może się Mu pogorszyć... szczególnie, że wyniki pomiędzy 20.01. a 07.02. się pogorszyły zamiast poprawić (On równie dobrze może być po prostu wyniszczony przez poniewierkę i głodowanie, co mieć FIP tudzież inne dziadostwo). W każdym razie wygląda fatalnie i widać, że bardzo Mu źle: nawet przełykanie wody to dla Niego problem.

Mam nadzieję, że da się Mu pomóc... choć sądząc po tym, że podczas pobytu w lecznicy pogłębiała się anemia, a do tego był ciągle na jakichś lekach i przeszedł 4 odrobaczania, to nie jestem optymistą widząc jak Mu się pogarsza z godziny na godzinę (to musiałoby być jakieś naprawdę mega zakłaczenie), ale zobaczymy... nadzieja umiera ostatnia.
...

czarnekoty123

Post » Sob lut 23, 2013 8:14 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Nie wygląda to dobrze :(
Trzymam kciuki, by to nie było to, czego się najbardziej boję
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob lut 23, 2013 8:39 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

i ja zaciskam piąstki- kciuki do białości! Tyle już się udało zrobić, MUSI być dobrze! Czekamy na wieści!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lut 23, 2013 8:41 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

Norbi :1luvu: musisz być zdrowy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Sob lut 23, 2013 8:50 Re: Norbi - już w super DT u gpolomska :) - Kotylion

kciuki za Was Kochani,
trzymajcie się, musi być dobrze, ja w to wierzę mocno

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

[poprzednia][następna]