Moderator: Estraven

MariaD pisze:rastanja pisze:Świta mi coś, że kiedyś na forum ktoś odradzał furminator... sama się nad nim zastanawiałam, bo kłaczorów tyle fruwa w powietrzu, że hej. Przeszperam forum jeszcze raz.
Furminator nie jest zły, tylko trzeba kupić dobrej marki. Bywają "podróbki" tańsze ale do luftu.
Czesałam kiedyś podróbką i się zraziłam do produktu, dopóki nie dostałam do wypróbowania oryginału. Wyczesanie tony futra zajmuje 5 minut, kot długo pozostaje bezkołtunowy. Tylko trzeba uważać by nie przesadzić i nie zrobić z kota łysola.
rastanja pisze:MariaD pisze:rastanja pisze:Świta mi coś, że kiedyś na forum ktoś odradzał furminator... sama się nad nim zastanawiałam, bo kłaczorów tyle fruwa w powietrzu, że hej. Przeszperam forum jeszcze raz.
Furminator nie jest zły, tylko trzeba kupić dobrej marki. Bywają "podróbki" tańsze ale do luftu.
Czesałam kiedyś podróbką i się zraziłam do produktu, dopóki nie dostałam do wypróbowania oryginału. Wyczesanie tony futra zajmuje 5 minut, kot długo pozostaje bezkołtunowy. Tylko trzeba uważać by nie przesadzić i nie zrobić z kota łysola.
MariaD a jakiej firmy polecasz? Może też sobie sprawię, bo Bono strasznie się kołtuni. Ma zupełnie inną sierść niż Luna.

ManfredkotTusi pisze:Tak, mój jakby goli (wyrywa, wyczesuje) te krótkie pod spodem a długie zostawia. Jednak gdy nie ma nadmiaru podszerstka nic nie zostaje na zębach furminatora.
Edit
Taka moja uwaga.
Na filmach podszerstek spada ze zwierzaka a w moim zostaje na zębach urządzenia, trzeba ręcznie wyjmować to co wyczesze

Karol
Zaradalia pisze:ManfredkotTusi Twój grzebień to nie furminator a filcak
ManfredkotTusi pisze:dalia pisze:ManfredkotTusi Twój grzebień to nie furminator a filcak
no popatrz jak to człowiek żyje w nieświadomości ale filcak też dobry
![]()
To znaczy, że ten filcak używa się do sfilcowanych miejsc?
Właśnie się dziwiłam, że mi Google mojego "furminatora" nie wyszukuje a teraz jak wpiszę filcak to tego w pytę mam w wynikach, dzięki za oświecenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 38 gości