Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 21, 2013 18:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No to podobnie jak u Lukrecji i reszty moich, tylko do tego jeszcze bakterie. Chociaż u moich odczyn jest w kierunku zasadowego.
Co do nietrzymania - z tego co wiem z opowieści jopop o Uterusie, to nie jest tak, że ciurkiem, tylko kiedy pęcherz się przepełnia (ale, jak już wcześniej napisałam, on ma inaczej, bo on się sam nie załatwia, tylko trzeba mu pęcherz wycisnąć).
Ale dlatego też się dopytuję, bo kregosłup kręgosłupem, ale jeśli nie jest jakoś sparaliżowana, to też mam nadzieję, że to nie kwestia fizyczna, tylko coś, co się jakoś da nauczyć.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lut 21, 2013 19:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Nie, ona ma tzw "zespół końskiego ogona", uszkodzenia są drobne.Konski ogon to nerwy wychodzące z rdzenia kręgowego ponizej zakończenia kręgoslupa.Jego uszkodzenia powdują zmiany czucia od pasa w dół.
Może się to też wiązać z urazem psychicznym.Silnym urazem, bólem i lękiem.
Tzw "pęcherz neurogenny" to nie tylko skutek przerwania rdzenia.To cała masa powdów i objawaów niestety...

Ania ja bym jej kupiła Vita-POS w razie "W" , to ochronna maść z witaminą A , świetnie regeneruje skórę,a jest okulistyczna.Uzywa jej Leoś na nosek,jest skuteczna.
I jeszcze raz powtarzam, a wiem o czym mowię jako okulista oraz persista- pers może mieć ciemno brązową wydzielinę z oczu po np.spaniu.Wydzielina jest przeźroczysta , pod wplywam powietrza brązowieje.Jeśli to tylko to- nie leczy się , tylko myje.
A Enisyl podaję brutalnie wprost do dzioba.
Leoś go nie cierpi,muszę tak robić.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw lut 21, 2013 20:06 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

U nas zakład rehabilitacji oczywiście działa. Tylko strona bryka (adres, ale chyba potem- rehabilitacja-pies-kot.pl)
Chyba stacjonarna rehabilitacja, łącznie z wanną jest w Olsztynie. Tam Anka z Gdyni swojego psa miała.
O naszej p. Halince można narazie poczytać jak się wpiszę w wyszukiwarkę Halina Markiewicz, rehabilitacja

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lut 21, 2013 23:30 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Nie, ona ma tzw "zespół końskiego ogona", uszkodzenia są drobne.Konski ogon to nerwy wychodzące z rdzenia kręgowego ponizej zakończenia kręgoslupa.Jego uszkodzenia powdują zmiany czucia od pasa w dół.
Może się to też wiązać z urazem psychicznym.Silnym urazem, bólem i lękiem.
Tzw "pęcherz neurogenny" to nie tylko skutek przerwania rdzenia.To cała masa powdów i objawaów niestety...

Ania ja bym jej kupiła Vita-POS w razie "W" , to ochronna maść z witaminą A , świetnie regeneruje skórę,a jest okulistyczna.Uzywa jej Leoś na nosek,jest skuteczna.
I jeszcze raz powtarzam, a wiem o czym mowię jako okulista oraz persista- pers może mieć ciemno brązową wydzielinę z oczu po np.spaniu.Wydzielina jest przeźroczysta , pod wplywam powietrza brązowieje.Jeśli to tylko to- nie leczy się , tylko myje.

Pewnie jest na receptę. Na razie wymieniłam w aptece krople na maść i będę smarować. Ona w bruzdach ma skórę zmienioną od tej wydzieliny. I spojówki do leczenia kroplami. I herpesa podobno, ale to standard, więc się nawet nie dziwię.
Te kocie oczy mnie wykończą (bo Lukrecja Lukrecją, ale jeszcze Korneliusz, mała i tylko Kawa jeszcze się trzyma, odpukać).

koteczekanusi

Post » Pt lut 22, 2013 14:17 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Nie jest na receptę.

Babcia Leosia została dziś zaszczepiona Purevaxem RCPCh FeLV.
Mam nadzieję, że dobrze to zniesie, czyli jak zwykle prześpi cały dzień 8)
Z przerwami na żarcie, oczywiście...
Obrazek

Obrazek

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 22, 2013 14:50 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Słodka Leosia :1luvu: . I jaki śliczny sweterek :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 22, 2013 14:57 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jaki gustowny sweterek!!! :love:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lut 22, 2013 15:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Nie no - sweterek super :)

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pt lut 22, 2013 16:37 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

eeeeeee już zaszczepiona - to bez sensu to pw.

Witam, odzyskałam net. Wobec powyższego znikam na kilka dni, bo siem przez papiery przekopać muszem

A tak btw - jak najprościej i bez pozostawiania śladów otruć 17 - latka?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt lut 22, 2013 16:44 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:A tak btw - jak najprościej i bez pozostawiania śladów otruć 17 - latka?

Proponuję zacałować... nie przeżyje tego :twisted:
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pt lut 22, 2013 16:47 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:A tak btw - jak najprościej i bez pozostawiania śladów otruć 17 - latka?

A musi być otrucie?
Wanna, kwasik, koreczek od wanny (wyjąć) i po sprawie...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt lut 22, 2013 16:49 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh, PW jest jak najbardziej z sensem - mam nadzieję, ze odbierzesz zanim znikniesz zesieci 8)
Sweterek fajny, ale jaki krok jest w tym sweterku - to jest dopiero...
A babcia Leosia fajna jest, co nie?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 22, 2013 17:52 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

magaaaa pisze:Mam nadzieję, że dobrze to zniesie, czyli jak zwykle prześpi cały dzień 8)
Z przerwami na żarcie, oczywiście...

O, czyżby jakaś krewna Lukrecji to była? Chociaż Lukrecja, jako młodsza, to jeszcze od czasu do czasu się przespaceruje...

A co ze szczepieniem, Neigh? Bo ja też chcę Lukrecję w poniedziałek zaszczepić Purevaxem z białaczką.

Z tego co wiem z licznych filmów kryminalnych, najlepszy jest zastrzyk z potasu, tylko w takim miejscu, żeby nie było widać śladu (niestety, trzeba umieć zrobić zastrzyk).
Wanna z kwasem jest bez sensu - a) jak wepchnąć i b) kto to będzie później sprzątał? Poza tym trzeba mieć porządną żeliwną wannę, a nie obecnie sprzedawany badziew z akrylu. Znacznie lepszym patentem jest suszarka do wody.

koteczekanusi

Post » Pt lut 22, 2013 18:16 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Przestańcie, bo w dobie śledzenia internetu, odpowiednie służby zaraz zapukają Wam do drzwi... :mrgreen:
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pt lut 22, 2013 18:27 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Nie, służby to śledzą raczej po hasłach związanych z terroryzmem, a nie, jak zabić babcię w kąpieli :-) Poza tym obenie w internecie pewnie można znaleźć 101 sposobów, jak pozbyć się niemiłych członków rodziny...

A, z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że zaczęłam u Lukrecji akcję silikon, bo mam już dość rozsypanego bentonitu i korowodu moich kotów do jej kuwety.

koteczekanusi

[poprzednia][następna]