Iga-już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2013 9:28 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Patmol pisze:kaftanik to nic złego :mrgreen:
hamuje szaleństwa kotki :mrgreen:

Ja wiem, że to nic złego, ale jednak niektóre kotki mają depresję kaftanikową. Moja poprzednia tymczaska tak miała i lała gdzie popadnie :? Ale tak jak piszesz - będę musiała małą trochę hamować żeby nie szalała chociaż te pierwsze dni.
Boszzzz, jak ja nie lubię tych wszystkich posterylkowych "pierdoł" :roll:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro lut 20, 2013 10:00 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Dziś zabieg, prosimy o kciuki aby wszystko było ok :)
Mnie od rana brzuch boli, ale ja tak mam, przed każdą sterylką się stresuję :?
Obrazek

nelka83

Post » Czw lut 21, 2013 23:26 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Kciuki trzymałam :ok: :ok: Ciekawe jak po zabiegu :?: Kicia, którą ostatnio wysterylizowałam miała kaftanik tylko przez dwa dni, bo zaczęła po sterylce chodzić tyłem i przy ścianie :roll: Zdjęłam jej i pilnowałam, czy nie rozdrapuje. Była grzeczna, to już jej nie zakładałam.
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt lut 22, 2013 7:53 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

bodzia_56 pisze:Kciuki trzymałam :ok: :ok: Ciekawe jak po zabiegu :?: Kicia, którą ostatnio wysterylizowałam miała kaftanik tylko przez dwa dni, bo zaczęła po sterylce chodzić tyłem i przy ścianie :roll: Zdjęłam jej i pilnowałam, czy nie rozdrapuje. Była grzeczna, to już jej nie zakładałam.

Dziękujemy za kciuki :)
Zabieg przebiegł pomyślnie. Igusia noc spędziła w transporterku ponieważ strasznie się miotała, a ja nie byłam w stanie jej upilnować. W transporterku położyła się i spała do rana. Rano zjadła śniadanko, ale się nie przyjęło, drugie już wylądowało w żołądku a nie na podłodze. Cały czas śpi albo spaceruje sobie powolutku po mieszkaniu. Ja lub siostra musimy jej pilnować ponieważ Kita zaczepia ją do zabawy, skacze na nią i boimy się żeby nic jej nie zrobiła. Z kaftanika zrezygnowałam - po założeniu Iga leży sztywna i kwiczy :? i nie trwa to kilka minut, ona tak potrafi leżeć bez ruchu nawet godzinę. Nie mogłam na nią patrzeć jak się męczy więc chodzi bez ubranka. Wcina Bozitę, do kuwetki zagląda, mruczy i jest bardzo spokojna. Wkurza się tylko jak jej przeszkadzam w lizaniu ranki :twisted: .
W wieczór po zabiegu rozczulił mnie widok jak Iga, zakręcona, słaniająca się na łapkach przeczołgała się po łóżku do TŻta i resztkami sił położyła się na jego kolanach :1luvu: Nie ukrywam, byłam zazdrosna :oops:
Obrazek

nelka83

Post » Pt lut 22, 2013 8:17 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Jak dobrze że dobrze poszło :piwa: . Teraz niech bidulka dochodzi do siebie.
TŻ-et powinien wziąć urlop na doglądanie swojej wielbicielki :ryk:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lut 22, 2013 8:23 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

koniecznie :mrgreen: Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 22, 2013 8:56 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Nieee, to nie jest dobry pomysł :mrgreen: on by im na wszystko pozwolił :D
Obrazek

nelka83

Post » Pt lut 22, 2013 11:00 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Jaki dobry TŻ:) Mój też dałby się pochlastać za nasze kociambry:) Wielbiciel futer naturalnych :mrgreen:

Nadal trzymam kciuki za Igę:)

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Nie lut 24, 2013 23:23 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Może fajnie by było, gdyby tak choc na troszkę im na wszystko pozwolił :mrgreen: Tylko gorzej było by to potem przywrócić do porządku :wink:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Post » Pon lut 25, 2013 8:59 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Ależ on im pozwala, a jakże :twisted: Wystarczy, że wyjdę z pokoju i już za drzwiami słychać jak się kociaste walają, kwiczą, wszystko z półek spada :roll: Ja tam nie mam nic przeciwko, ale dopiero jak igusiowy brzusio wyzdrowieje :wink: a na razie jest jeszcze opuchnięty, ale nic się nie sączy, nie jest czerwony i nie boli co najważniejsze :) A ja się boję aby Kitka w zabawie "nie rozpruła" igusiowego brzuchola :roll: I biały trójkącik z pewnością odrośnie ponieważ skóra w tym miejscu jest jaśniejsza od pozostałej :wink: .
Obrazek

nelka83

Post » Pon lut 25, 2013 10:43 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Iga z koleżanką Kitką - "oooo, co to to białe co z nieba spada?" :D :wink:

Obrazek

Wczorajsze śpiochy :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pon lut 25, 2013 22:54 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

jakie one są urocze :catmilk: :catmilk:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Post » Wto lut 26, 2013 7:59 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Esy floresy :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dużej miejsca na stopki zabrakło - po lewej koty, po prawej TŻ :roll:
Obrazek

nelka83

Post » Wto lut 26, 2013 8:22 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Kurka, na fotach nie widać, która łapcia której!
Oj, Nelka, jeszcze Iga u ciebie zostanie :wink: :mrgreen: . Chocby dla tych pięknych fot dwóch czarnych kotów.
No właśnie, jakim cudem wychodzą ci wyraźne foty?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto lut 26, 2013 9:01 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Kitucha wywaliła brzucha i w pewnym momencie wyglądały jak bliźnięta syjamskie złączone dupinkami :lol: Na tym zdjęciu w ogóle nie widać gdzie się która kończy :D

Obrazek

Nie wiem jakim cudem wychodzą te zdjęcia, może to wynik ustawienia odpowiednich parametrów w cyfrówce. Te fotki wyżej robiłam przy żarówce. Staram się nie robić fotek z fleszem ponieważ on odbija się od czarnych futer i dziwnie czarne koty na nich wyglądają, jak "ryjówki" albo inne stfory :lol: o, na przykład (Kita):

Obrazek

Masakra :ryk:
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]