KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 21, 2013 15:52 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Przepraszam osoby, które poczuły się urażone moim ostatnim postem.
Moja wypowiedź była chamska i obraźliwa i nie powinna w ogóle znaleźć się na forum.
Nie mam ani jednego słowa na swoje wytłumaczenie, jedynie mogę przeprosić.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Czw lut 21, 2013 16:04 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

balbina38 pisze:no cóż miałam napisać raport z dyżuru,ale chyba nikt teraz nie jest tym zainteresowany, bo znowu czyjeś obrażone ego wzięło górę nad tym, co naprawdę ważne :(

A ja zawsze czytam Wasze sprawozdania z dyżurów,bardzo mnie ciekawi co u kociastych i jak sobie radzicie i jestem zła,ze nie mogę pomóc tak jak bym chciała :( i tylko coś czasem tak z doskoku :oops: ....Jak Kubuś sie miewa?Jak na razie chyba mimo ogłoszeń nikt mu nie zaoferował DS. :( .Dziewczyny,jesteście naprawdę WIELKIE :1luvu:
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Czw lut 21, 2013 18:59 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Kubuś niestety bez zmian,siedzi cały czas w budce.Daje się głaskać i chyba nawet to lubi.Przy mnie nie zjadł,ale zjadł w miedzy czasie jak byłam na kwarantannie.
Złota zamieniła się miejscami z Miśkiem, czyli ona teraz urzęduje na kanapce przy grzejniku a on w drapaku na szafie.Złota miał dzisiaj zabawowy nastrój,wyganiała się za wędką(akurat jej się to przyda),Amelka przeszła metamorfozę,super miziak,juz nie reaguje nerwowo na każdy dźwięk.No i niestety zrobiła się żarłok,chyba nie chce tuszą odstawać od Miska i Złotej.
Na kwarantannie :
Pinezka -rozhasała się dziewczyna przy młodzieży i teraz jej brakuje kompana do zabawy.Próbują trochę z Suri.Bo Łezek ją kompletnie dzisiaj olał,chociaż zaczepiała go jak mogła.Łezek w porządku,pojadł suchego intestinala i nawet pobawił się dzisiaj ze mną wędką i latał za kulką z papieru.On to robi jakoś strasznie niezdarnie,uśmiałam się z niego bo momentami robił fikołki.
Nosek bardzo chce uciekać z boksu,to mega miziak.Soni nie umiałam podac tabletki,dodałam do karmy,ale niestety nie mam 100% pewności czy zjadła :oops:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw lut 21, 2013 19:48 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Beatko Sonia zjadła tabletkę :) ja byłam chwilę na dyżurze Marzenki, więc jej podałam następną tabletkę już do pyszczka choć łatwo nie było. Pozbierałam rzeczy z kibelka zawiozłam do schroniska, ale musiałam do kibelka przenieść część drapaka więc w kibelku dalej ciasno, części z drapaka na ile się dało popakowałam w wielkie wory foliowe.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 21, 2013 20:16 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

więc jej podałam następną tabletkę już do pyszczka choć łatwo nie było.

wierzę,ona jest bardzo waleczna

balbina38

Post » Czw lut 21, 2013 20:21 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

bardzo proszę uważajcie jak rozliczacie PIT-y korzystając z aplikacji internetowych,często jest tak że od razu narzucają swoją organizację OPP.I nawet jak wpiszecie inny KRS to jak tego nie zapiszecie przed wydrukiem to zmieni się KRS na ten narzucony.

balbina38

Post » Czw lut 21, 2013 20:40 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

zapka pisze:20 i 21 kwietnia w Dąbrowie będzie przyjmował okulista - Garncarz z Warszawy. Jakby ktoś potrzebował na konsultacje:
http://www.czmz.eu/

terenia1

Post » Czw lut 21, 2013 22:00 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dyżurek poszedł szybko i sprawnie. Kubuś się mizia, ale nie lubi jak światło na niego pada mocniej - wtedy się strasznie złości. I Amelka i Misiek chcieli mnie dziś stłuc, ale się nie dałam, podobnie jak próbom Łezka, żeby mnie osikać. Nosek w zasadzie zasługuje raczej na imię Baranek - bo barankuje człowieka nawet przez kraty no i jest czarny :wink: . Suri ma kopalnie w uszach - wyczyściłam, trzeba to kontynuować. Śmieci wywaliłam, bezdomniaka nakarmiłam a Coshidę, którą miałam dla bezdomniaków na moim osiedlu zostawiłam na kwarantannie. I to chyba wszystko :kotek: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 22, 2013 6:51 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Tak myślałam o tych trudnościach czasem w podawaniu tabletek i nasunęło mi się pytanie ,czy macie taki specjalny,plastikowy przyrząd(połączenie nożyczek,strzykawki i cążek :ryk: ) do podawania tabletek.?U mnie sie to bardzo sprawdza ,chociaz wiadomo ,że jak sie kot uprze to nic nie pomoże :) :kotek:
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt lut 22, 2013 7:29 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

anksunamun pisze:Tak myślałam o tych trudnościach czasem w podawaniu tabletek i nasunęło mi się pytanie ,czy macie taki specjalny,plastikowy przyrząd(połączenie nożyczek,strzykawki i cążek :ryk: ) do podawania tabletek.?U mnie sie to bardzo sprawdza ,chociaz wiadomo ,że jak sie kot uprze to nic nie pomoże :) :kotek:

Tak, z tego co pamiętam jeden na zdrowej (?) i jeden na kwarantannie :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 22, 2013 8:52 Re: nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 18.02.2013r. do 24.02.2013 r.
18.02. pon. rano Kasia wiecz. Teresa
19.02. wtorek rano Kasia wiecz. Mara
20.02. środa rano Mirka wiecz. Kasia
21.02. czwartek rano Beatka wiecz. Alienor
22.02. piątek rano brak wiecz. Teresa
23.02.sobota rano brak wiecz. brak
24.02 niedziela rano brak wiecz. brak

Przypominam, że na dziś rano nie ma dyżuru a Sonia bierze tabletki 2 x dziennie (to antybiotyk, więc nie można tego przerywać).

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 22, 2013 13:51 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

balbina38 pisze:bardzo proszę uważajcie jak rozliczacie PIT-y korzystając z aplikacji internetowych,często jest tak że od razu narzucają swoją organizację OPP.I nawet jak wpiszecie inny KRS to jak tego nie zapiszecie przed wydrukiem to zmieni się KRS na ten narzucony.

bardzo dobrze rozlicza się przez internet, robiłam to pierwszy raz, a zwykle korzystałam z bezpłatnych programów, w ubiegłym roku to nieźle się naszukałam, bo większość programów narzucała ten 1 %
a przez e-deklaracje jest szybciej i taniej, nie trzeba jeżdzić do Skarbowego czy płacić za polecony na poczcie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lut 22, 2013 15:12 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

W schronisku znów przybyło 8 kotów :cry: piątka kociaków została zabrana od jakiejś podobnież psychicznej kobiety z dosłownie jakiejś meliny koty były w tragicznych warunkach bez jedzenia, bez kuwet i jeszcze podobnież kobieta je biła :(

terenia1

Post » Pt lut 22, 2013 15:28 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:W schronisku znów przybyło 8 kotów :cry: piątka kociaków została zabrana od jakiejś podobnież psychicznej kobiety z dosłownie jakiejś meliny koty były w tragicznych warunkach bez jedzenia, bez kuwet i jeszcze podobnież kobieta je biła :(

Piotrek je odebrał w asyście policji. Podobno został pies, którego gdzieś ukryła. Zgłoszenie na podstawie e-maila od pani, znajomej naszej ŚP Jadzi.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lut 22, 2013 20:29 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Właściwie na popołudniowym dyzurze nie miałam nic do roboty - Marta wysprzątała, kuwety czyste koty nakarmione.

Dałam lekarstwa, z Marą złapałyśmy Złotą i Mara zawiozła ją do nowego domku. I chyba tyle.
Na zdrowej Misiaczek, Amelka i Kubuś - Kubuś juz lepiej je, i juz nawet nie siedzi tak potwornie skulony,
Na kwarantannie Nosek i Sonia w boksie, Suri, Łezek i Pinezka na wolności :)

terenia1

[poprzednia][następna]