http://www.facebook.com/events/55454329 ... tif_t=like
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 8559_o.jpg
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Killatha pisze:siknę sobie cichutko w kąciku
Mamy styropianowe domki dla bezdomnych kotów! 2012-12-07
Jeśli opiekujesz się bezdomnymi kotami albo robi to ktoś z Twoich znajomych- zgłoś się do nas po styropianowy domek na zimę! Wystarczy wyciąć w nim dziurę, aby kot mógł do niego wejść i gotowe.Rozdajemy je całkowicie za darmo.
Pudła są bardzo solidne, mają grube ścianki i ogólnie są dosyć duże, więc wejdą do nich ze 2 lub nawet 3 koty. Na zimowe mrozy będą idealne. Pudła znajdują się w Otwocku, w piwnicy u [...]. Odbiór wyłącznie osobisty- niestety nie wysyłamy pudeł pocztą.
Kropkaa pisze:Witam, mój problem polga na tym że chciałabym kupić dla pół dzikiego kota budkę ocieplaną drewnianą. Mam taki kaprys chce żeby miał ładnie i ciepło
. Takie pudełka są super ale drewniany domek będzie trwalszy . Czy ma któraś z Was namiary na producenta?
Prakseda pisze:Kropkaa pisze:Witam, mój problem polga na tym że chciałabym kupić dla pół dzikiego kota budkę ocieplaną drewnianą. Mam taki kaprys chce żeby miał ładnie i ciepło
. Takie pudełka są super ale drewniany domek będzie trwalszy . Czy ma któraś z Was namiary na producenta?
Ja namiaru konkretnego nie mam. Jak przejrzysz ten wątek, to ktoś tam podawał linki.
Ale pamiętaj, proszę, o tym co tu pisałam, wykonawcy drewnianych bud nie znają kocich potrzeb. Robią budy takie jak dla psa czyli duży otwór, usytuowany centralnie i przy podłoże. Taki domek nie zabezpiecza kota od chłodu. Ponadto, często poprawiałam takie budki, bo miewały nieszczelności zwłaszcza jak jest otwierany dach. Wtedy dach nie przylega szczelnie do ścianek i górą wieje. Często też jak domek bywała dwukomorowy, ścianki działowe miały prześwity. W małej budce każdą nieszczelność,
można porównać z mieszkaniem, w którym otwarto na przestrzał okna w zimie. Buda drewniana musi być tez ocieplona styropianem, ale całym płytami, a nie skrawkami styropianu tak jak to widywałam.
Najlepszym rozwiązaniem byłby zakup styropianowego pudełka i obudowanie go drewnem.
jakie warunki powinien spełniać domek dla kota, znajdziesz tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=67461&hilit=Budki+dla+kot%C3%B3w
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, Google Adsense [Bot], tarlbix i 217 gości