Oczywiście odpowiednio go opisałabym, żeby nie było wątpliwości co do autora
Molesław pisze:Dzięki Carreras za obronę
Carreras pisze:Mamrot, nie denerwuj się...Nasi weci tak już mają... Mnie mój jednego dnia zalecił dawać 5 jednostek Levemiru, a już na drugi zwiększyć do 10...
Mamrot pisze:Molesław pisze:Dzięki Carreras za obronę
co do wetów to wszystko jasne. nie musi Cie nikt bronic bo ja nie atakuję.ale mnie to denerwuje bo piszesz że masz strzykawki 0,5 ml, zaczynasz od lantusa 13 lutego, piszesz że dawka to 0,25 jednostki a okazuje się że nie wiesz i nie wiesz co piszesz.
nagle od slowa do slowa jakas masakra okazuje się, co świadczy o jakims twoim niebezpiecznym zakręceniu i naprawde uwierz mi, że rozumiem ale i tak złości mnie to! bo insulina mozna zabić, nie można podawać na oko, i przeczytanie części edukacyjnej jest jak abecadło w cukrzycy kociska
no![]()
zastanawiam się czy jednak nie podawać insuliny do soboty ale w ilości minimalnej, czy jestes w stanie przeczytać i przećwiczyć podawanie kropelki?!
Molesław pisze:Mamrot pisze:Molesław pisze:Dzięki Carreras za obronę
co do wetów to wszystko jasne. nie musi Cie nikt bronic bo ja nie atakuję.ale mnie to denerwuje bo piszesz że masz strzykawki 0,5 ml, zaczynasz od lantusa 13 lutego, piszesz że dawka to 0,25 jednostki a okazuje się że nie wiesz i nie wiesz co piszesz.
nagle od slowa do slowa jakas masakra okazuje się, co świadczy o jakims twoim niebezpiecznym zakręceniu i naprawde uwierz mi, że rozumiem ale i tak złości mnie to! bo insulina mozna zabić, nie można podawać na oko, i przeczytanie części edukacyjnej jest jak abecadło w cukrzycy kociska
no![]()
zastanawiam się czy jednak nie podawać insuliny do soboty ale w ilości minimalnej, czy jestes w stanie przeczytać i przećwiczyć podawanie kropelki?!
Jestem w stanie zrobić wszystko, tylko naprawdę się nie gniewaj. Przed podaniem insuliny mówiłam wetce, że najlepiej jest zacząć od 0,25 tak jak wyczytałam u Was. I ona tak mi pokazała na strzykawce. Nie mam do niej żalu, bo naprawdę dziewczyna jest pełna zapału, tylko bez praktyki w tym temacie. W tej lecznicy Molek jest 2 kotem z cukrzycą, a pierwszy leciał na canisulinie i to kawałek czasu temu.
Molesław pisze:godz. 12.00 + 6 glukoza 307
Carreras pisze:Mamrot, nie denerwuj się...Nasi weci tak już mają... Mnie mój jednego dnia zalecił dawać 5 jednostek Levemiru, a już na drugi zwiększyć do 10...
Molesław pisze:20.02
PRE - 411 saszetka felix 100g
+2 - 387
+4 - 286
+5 - 50g saszetka felix
+6 - 307
+8 - 271
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gabrysia_esi i 47 gości