Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 13, 2013 19:40 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Te miseczki są fajne, ale strasznie duże :roll: Ile kotki dostają na raz karmy?
Ja daję od dawna na prawie płaskich talerzykach, takich pod duża filiżankę. Żadnych plastików. Kiedys były takie spodki szklane pod szklanki - pamieta ktoś takie średniowiecze? Miały brzegi troche zadarte - byłyby jeszcze lepsze,ale nie ma ich :?

Koszty i wczesne wstawanie są jednak dużą ceną jaką płacisz... :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 13, 2013 19:40 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

U moich kotów z kupami po suchym było identycznie. Śmierdzące tak, że nos odpada, bomba biologiczna.
Teraz jak od czasu do czasu dam trochę suchego to od razu czuję, że kot był w kuwecie, po mokrym i Barfie kupy są właściwie bez zapachu.

Ta miseczka jest świetna, miałam ją kiedyś, były w zooplusie, ale stłukła mi się :? . Ja daję jedzenie na małych talerzykach, bo też jakoś z tradycyjnych, kocich misek nie lubią jeść, chyba nie lubią jak im ranty dotykają wibrysów.

A zdjęcia jak zawsze super, Fiodor z mopem genialny :lol: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro lut 13, 2013 20:49 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

morelowa pisze:Te miseczki są fajne, ale strasznie duże :roll: Ile kotki dostają na raz karmy?
Ja daję od dawna na prawie płaskich talerzykach, takich pod duża filiżankę. Żadnych plastików. Kiedys były takie spodki szklane pod szklanki - pamieta ktoś takie średniowiecze? Miały brzegi troche zadarte - byłyby jeszcze lepsze,ale nie ma ich :?

A mi się właśnie podoba to, że jest taka duża.
Morelowa- zdjęcie specjalnie dla Ciebie (tu jest jakieś 50 g jedzenia):
Obrazek

Plastików u mnie tez nie ma. Juz od dawna kupuję tylko ceramiczne miseczki.
Płaskie talerzyki odpadają- równie dobrze mogłabym połozyc jedzenie bezpośrednio na podłodze :roll: .
morelowa pisze:Koszty i wczesne wstawanie są jednak dużą ceną jaką płacisz... :mrgreen:

Nie aż taką dużą- jednak bomba biologiczna (Karola, świetne określenie, idealnie obrazuje problem :ryk: ) jest trudniejsze do zniesienia :mrgreen:
No, koszty muszę jakoś ogarnąć... :strach:

Karola, a u Ciebie bomby biologiczne produkowały tylko Lola i Mila? Pixi nie?
Maurycego żadna karma nie rusza. On nawet po krowim mleku z kartonu nie ma żadnych sensacji :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lut 13, 2013 21:57 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Pixi produkowała urobek normalny - wizualnie, natomiast zapachowo taki sam dramat.
I to też niezależnie jakie suche. :|

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Czw lut 14, 2013 8:03 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Dzięki za zdjecie , Revontulet [juz sto razy miałam zapytać jak się wymawia ten Twój nick?] - bardzo ładne :mrgreen:
Tylko Ty masz duże koty z długimi szyjami, moje by chyba musiały chodzic naokoło :roll: Jak im coś spadnie z talerzyka, to sobie podniosą :mrgreen: Grzeczne są :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 14, 2013 9:35 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Droga ta miska :roll:
Moje też zdecydowanie wolą płaskie i duże.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw lut 14, 2013 9:56 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

karola7 pisze:Pixi produkowała urobek normalny - wizualnie, natomiast zapachowo taki sam dramat.
I to też niezależnie jakie suche. :|

U mnie smrodek dotyczy tylko Fiodora. Maurycy, niezależnie od tego co zje, produkuje bezwonny urobek. Fiodor wyraźnie ma problem z suchą karmą :-? . Po odstawieniu chrup różnica jest spektakularna.
morelowa pisze:Dzięki za zdjecie , Revontulet [juz sto razy miałam zapytać jak się wymawia ten Twój nick?] - bardzo ładne :mrgreen:

Nie znam fińskiego, niestety :( . Kiedyś szukałam wymowy i o ile dobrze pamiętam to wymawia się podobnie jak po naszemu, tylko inaczej akcentuje.
Broszka pisze:Droga ta miska :roll:

Dlatego dostał ją tylko Fiod :mrgreen: . Ale bardzo mu podpasowała :ok:

Jakoś tak mi zawsze smutno rano. Koty przynoszą mi myszki, ja im rzucam, oni cali szczęśliwi polują na nie. I znowu mi przynoszą, żeby im rzucić. A ja muszę wyjść z domu. No to patrzą na mnie takimi smutnymi oczkami: nie zostawiaj nas, pobaw się z nami :( .
Często siedzą w oknie i patrzą jak idę :( .
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lut 15, 2013 2:21 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Nasze koty jedza z plaskich misek mokra karme. Suche takze z głębszych, ae i tak wyjmuja sobie łapka na podłogę.
Fiodor z mopem jest czadowy!!!
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie lut 17, 2013 17:04 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Może i mop jest zabawką idealną dla kotów.
Niestety nie przetrwał zabaw Fioda- został połamany 8O .
Mop, nie Fiod :mrgreen:

Skoczny chłopak
Obrazek

Niedzielna drzemka
Obrazek
I ta wspólna drzemka sprowokowała mnie do zgłoszenia chłopaków do konkursu na najpiękniejsze pary miau :mrgreen:
O tu: viewtopic.php?f=20&t=150611 :kotek:
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 17, 2013 23:15 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

słodziaczki :1luvu:
biedny mop
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon lut 18, 2013 9:46 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Ale fajnie udało Ci się złapać Fiodora w locie :wink:
Słodziaki pierwsza klasa :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lut 20, 2013 9:20 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Obrazek

Był kot, kotka, Norka ze mną była.
Była przez kawałek podstawówki, przez całe liceum, przez całe studia. I przez trochę pracy była.
Był kot i kota nie ma.
Już dwa lata nie ma...
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 20, 2013 11:05 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Piękna kicia... :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lut 20, 2013 13:00 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Norka była prześliczna.
Jaka szkoda, że to już czas przeszły. :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lut 20, 2013 13:07 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Obrazek

Był kot, kotka, Norka ze mną była.
Była przez kawałek podstawówki, przez całe liceum, przez całe studia. I przez trochę pracy była.
Był kot i kota nie ma.
Już dwa lata nie ma...

Śliczna Kicia :D chyba grubiutka była...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

[poprzednia][następna]