mix perskiego i norweskiego? biało - błękitny długowłosy Rafael
Data urodzenia: 2010?
Kastracja: tak
Szczepienia: tak
Stosunek do kotów: bezproblemowo
Stosunek do psów: bezproblemowo
Stosunek do dzieci: nie nadaje się do dzieci
Kontakt do opiekuna: 793064211 (dzwonić po 19.00) ,
halban@autograf.pl lub
adopcje@szara-przystan.plDo domu wychodzącego: nie
Wyciągnięty ze schroniska w Katowicach:
Kopiuję z Miau: "była wczoraj włascicielka tego naszego przystojniaka długowłosego
Po rozmowach postanowili razem i ona i biuro, że pieknis zostaje u nas i będzie szukał domu
Przy okazji poznaliśmy dokładnie jego historię
otóż, on został przez tą babke znaleziony, wzięty na tymczas
Jej koty go nie zaakceptowały, szukała mu domu
Ten dom od pogryzionego dziecka, to był własnie jego nowy dom
Babka nie chciała go zostawiac w schronisku, bo miała złe zdanie o schronach, ale zobaczyła wczoraj warunki i razem z nami szuka mu domu
Kicio ma imie-zapomniałam jakie. U niej był całkiem spokojny, tak jak teraz.
We wtorek czeka go złożona kastracja bo okazało się ,że jest wnertem niestety. Trzeba bedzie szukac drugiego jajka w brzuszku
kocurek- 606/12
od 10 12 w schr
obserw do 24 12 2012" pogryzł dziecko, miał jeszcze dwa epizody: wolontariuszka w schronie i ja...
w dt od 12.01.2013 r.
Moim zdaniem pogryzienia/ataki agresji wynikają z chorego uszka - polip i ogromnego stresu kota, zmian domu i warunków... U mnie w tej chwili nawet z kotami nie bardzo wojuje... Początkowo były łapoczyny, teraz sam dostaje np. od Pomponii... do mnie lgnie i się tuli, mruczy... jednak absoutnie nie może trafić do domu z dziećmi! Kot wymaga regularnego czesania, jego sierść szybko się kołtuni. Być może właściciel powinien się liczyć z wydatkami na fryzjera kociego, bo przy czesaniu nie zawsze jest zachwycony... ja mam respekt wobec niego...
W chwili obecnej - po zabiegu wycięcia polipa z lewego ucha, materiał posłany do badań (oby nie złośliwy!), kocurka czeka najpewniej jeszcze jeden zabieg... reszta to - już weci lepiej wiedzą...
album:
https://plus.google.com/photos/10900015 ... 3215199249