Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2013 23:30 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Bacus to sie powinien Rambo nazywac :ryk:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro lut 20, 2013 0:12 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Od pierwszego dnia chciał wyjść na dwór nie do kuwety i więcej czasu spędzał leżąc przed domem. Tam od dawna przychodzą inne koty bo są karmione na podwórzu i on pilnował niczym wierny pies nie wpuszczając obcych więc uznano ,ze zachowuje się jak baca pilnując swoich owieczek. Tak został Bacą. Biegnie na to imię co sił w łapkach, byłam w sobotę tez przybiegł do mnie.

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Śro lut 20, 2013 0:17 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Fajne są takie opowieści o szczęśliwych kotach w swoich domkach :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob lut 23, 2013 0:02 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Prawdzie szczęściarze, ale to dzięki tobie dostały szanse na życie w domu , na szczęśliwe życie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob lut 23, 2013 10:39 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Justa&Zwierzaki pisze:Prawdzie szczęściarze, ale to dzięki tobie dostały szanse na życie w domu , na szczęśliwe życie ...

Witam Justynko na moim wątku i pozdrawiam. Klatki kupione w poniedziałek będzie pierwsza próba. :kotek:

pogoda1053

Post » Sob mar 02, 2013 19:29 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Klatki kupione za sreberkowa kasę sprawdzone. Wypadły dobrze i koty są w całości i ich ogony też. Tyle się nasłuchałam różnych opinii i choć na takie klatki z zapadnią połapałam do sterylek kilkanaście kotów bo takie miałam pożyczanie ze schronu to zaczęłam się bać o kocie ogony i grzbiety... Ale mąż złota rączka i choć pyska drze na każdym kroku,że ma dość kotów i słuchania o nich na moje gderanie znowu ustąpił i na końcówki blaszanych drzwiczek wykończył dość grubą gumą. Łapki łatwo się ustawia i kot nie musi wejść na całą dźwignię, wystarczy dotknie czubek i juz drzwiczka lecą. Dwa sezony polowałam na dwie kocice działkowe. Jedna pogoniła druga i na naszej działce siedzi tylko ta jedna zmora. Tym razem chciałam na kocimiętkę złapać. Cały czas siedziała w piętrowej budce na górze. Wsypałam tam kocimiętki, myślałam,że wejdzie to szybko czymś otwór zaslonię, włożę rekę i ją złapię. Zniknęła mi z oczu więc zadowolona dobiegłam do budki i zasłoniłam górę a ona hyc wyleciała z dolnej części. Poszła do łapki i wskoczyła na wierzch siedziała zadowolona,że znowu mnie przechytrzyła a wtym czasie weszła juz wycięta kocica a Kicia pobiegła na inna działkę i wróciła po akcji. Chciałam dać pigułkę ale ostatnio jakby ktoś ją ostrzegł, przy mnie nie je mokrego , idzie do suchego i siedzi poza altaną. jak wychodzę idzie jeść. Jeszcze takiej przebiegłej małpy nie miałam.Za to od niej dzieci do wychowania dwa razy do roku. Ale choć ta druga sie złąpała, straszna bojączka. Boi się mnie , wszystkich kotów i je w ukrycie. Wyobraźcie sobie ,ze za ulubione miejsce wypatrzyła działke pana G. (jeden z dwóch takich co mnie do sądu podali). Nie odzywa sie wiec nie chciałam mu mówić ,że tam jest kocica do złapania bo jeszcze te jego 3 luźne psy by ją zjadły. Postawiłam koło jego dzialki łapkę stojąc na czatach z daleka od łapki by nie szedł akurat no i kocica szybko wlazła do jedzenia z kocimiętką. W ponoedziałek jade po odbiór juz bezdzietnej kotki.

pogoda1053

Post » Sob mar 02, 2013 20:14 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Jak by nie zabrzmiało, pierwsze koty za płoty :D :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie mar 03, 2013 18:12 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

I oby tak dalej :ok: :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto mar 05, 2013 11:21 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Bardzo się cieszę, Lenko! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 07, 2013 10:34 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

A co tu tak cicho :roll:
Jak czuja sie kotki Beaty po sterylkach :?:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Czw mar 07, 2013 20:17 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Już wszystko ok! Beata ( tj. moja bratanica co wzięła w adopcję mojego dzikusa Mambusia i znajdę Bacę) w poniedziałek miała sterylki dwóch kocurów naraz w tym właśnie Mambo. Ma razem 7 kotów ( 3 kotki i 4 kocury), sunie i królika wielkiego, a oprócz " moich" dwóch działkowych to wszystkie wzięte z ulicy i melin. Ostatnio przed zimą wzięta kocica jest dość agresywna do obcych więc jak wiozłam do sterylki w poniedzialek poprzedni do schronu to ją zabrałam. Właśnie w minony poniedzialek wszystko się jej nałożyło. Koty musiały byc głodne do zabiegu więc nie dostał nikt śniadania a cała ósemka głośno się tego domagała a ich pani ryczała. Potem przywiozła te dwa szczęścia i długo się nie budziły. Ledwo się rozbudziły to ja wlazłam z kocicą przywiezioną ze schronu, ona otworzyła drzwi i w tym czasie jeszcze skołowany Mambo zwiał na dwór. Obie wpadłyśmy w panikę,że w szoku gdzieś pobiegnie i nie wróci, na szczęście siedział na pobliskim dzaszku i brzuchol głodny to wrócił na zapach kiełbaski. Jednym słowem Mambuś już też pozbył się klejnotów, a już napastował nawet wysterylizowane kocice. Tak wygląda teraz Mambuś - dzikusek z działki, który dwa tygodnie spędził w domku adopcyjnym za tapczanem zanim wyszedł na ludzi.. no może raczej na koty...ObrazekObrazek
A tu ostatnie fotki z domku BacusiaObrazekObrazek

pogoda1053

Post » Czw mar 07, 2013 20:23 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

I tak trzymajcie! :ok:

Erin

Post » Czw mar 07, 2013 20:27 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Wczoraj miałam info z domku Skrzacika. Fotki są obiecane ale jego Pani się nie wykurowała po jednej grypie i popadła w drugą. Rozmawiałam z jej chłopakiem co był razem po Skrzacika. Wizytę u weta Skrzacik ma za sobą a za 10 dni do kontroli. Dostał antybiotyk bo ma świerzb w uszkach, poza tym ok. Już się oswoił całkowicie w domku i nie boi się brania na ręce, przy tym mruczy głośno, czasem podobno aż za nadto. Paulina ostatnio jak rozmawiałyśmy martwiła się ,że nie słyszała by on mruczał. Jeszcze sam od siebie nie przybiega na ręce ale lubi jak go wezmą. Uwielbiał mleczko ale nie dostaje normalnego tylko ma kupowane mleczko dla kociaków.

pogoda1053

Post » Pt mar 08, 2013 7:59 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

:ok: Same dobre wiesci :1luvu: :ok: :piwa:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pt mar 08, 2013 9:44 Re: Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Najlepszego Kobietki! :piwa:

Obrazek

Erin

[poprzednia][następna]