Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2013 22:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Pan Pers był dzisiaj ostatni raz na czyszczeniu uszka, i kujnięciu w dooopkę, drugie uszko przy okazji też było pod kontrolą, choć w drugim nic się działo, temperaturki nie ma, czyli Kocio już zdrowy!!!
Nawet wet pochwalił Kacperka, podczas wizyt był zawsze grzeczny i nie histeryzował.

Aż strach pomyśleć, gdyby mi tak (tfu, tfu, tfu przez lewe ramię) :mrgreen: nie daj Boże zachorowała Kropka, histeryczka pokazałaby co potrafi :ryk:
Kicia choć waleczna to jednak dotychczas jeszcze nigdy nikogo w gabinecie nie zaatakowała...nie podrapała i nie ugryzła.
Ona poprostu wyje, buczy, kuli się i "zaciska" w sobie...nie da się dotknąć, nie można jej "rozprostować" :ryk: nie ma też mowy, żeby wcisnąć ją w kontener, wizyty na szczepienia odbywają się w szelkach.
Kropcia w poczekalni jest bardzo spokojna, siedzi na krześle lub próbuje zasnąć, ale po wejściu do gabinetu zaczyna się przedstawienie...dobrze, że szczepienia w sierpniu :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto lut 19, 2013 22:20 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

to imię coś w sobie ma bo mój Kropek też straszny histeryk :mrgreen: on już krzyczy przy obcinaniu pazurków zanim go jeszcze nie dotknę a potem krzyczy do końca :roll: jest taki delikates, taki jakby eteryczny i tak bardzo charakterem przypomina mi Kocika
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto lut 19, 2013 22:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Moja Kropka zachowuje się tak samo ,wyje ,krzyczy ,warczy ,otwiera paszczę jak by chciała wszystkich połknąć :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lut 19, 2013 22:36 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Moja poprzednia Kropeczka też się podobnie zachowywała, przed wejściem do gabinetu była bardzo grzeczną, ale po wejściu do środka zaczynała się histeria, gdy tylko wychodziła, nagle łagodniała jakby się nigdy nic nie stało :lol: :lol:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto lut 19, 2013 23:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Dziewczyny przygotowują się do snu,
Lalunia obserwuje
Obrazek

jak Kropeczka ugniata pańci sweterek,
Obrazek

bo idziemy już spać:)
Obrazek

Jeszcze tylko małe mycie przed snem,
Obrazek

i dobrej nocki :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro lut 20, 2013 0:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

spokojnej nocy dla Cudaczkowej Rodzinki :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Post » Śro lut 20, 2013 10:13 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Przyszłam jako wsparcie dla biednego Cudaczka, który się sam bawić musi... :roll:
Ale nigdzie nawet foty nie widzę - możesz jakąś podrzucić? :mrgreen:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro lut 20, 2013 14:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witaj Caragh!
Mamy fotki Cudaczka w naszym wątku, nawet sporo :wink:
Cudaczek to...Rambuś...ale fakt, jemu zrobić fotkę, to trzeba mieć:
a) zdrowe nogi, żeby go dogonić,
b) cztery ręce, żeby go przytrzymać,
c) super aparat,
zanim się ustawię Kocio jest już w innym miejscu,
więc wygrzebałam dla Ciebie kilka fotek, niezbyt piękne, ale taki jest nasz Cudaczek :1luvu:
Przyłapany na siusianiu, kiedy nie ma czasu zejść na dół do kuwety :mrgreen:
Obrazek
Żeby cyknąć fotkę, musiałam zamkąć drzwi, żeby Kocio mi nie zwiało..
Obrazek
Tutaj próbował spać, sen trwał aż całe 5 min...
Obrazek
Na desce do prasowania też się układał...
Obrazek
Tu przyłapany w czasie snu...troszkę mu się pospało...
Obrazek
Podziwianie okolicy...
Obrazek

Rambuś jest bardzo żywiołowym kociakiem, młodziutki ok.7 m-czny
Kocio przywędrowało do nas w połowie pażdziernika trochę "uszkodzone"... miał przetrącone tylnie łapki, wyrwany ogon, który z dnia na dzień usychał, nie trzymał moczu, gubił qpki i był zagłodzony
Ta sierota zamieszkała u nas, wbrew protestom pozostałych kociastych...

Ale szybko naprawiliśmy kotka :mrgreen: amputowaliśmy bezużyteczny ogonek, odkarmiliśmy, pokochaliśmy, Rambolek jest (chyba) szczęśliwy, ma dom, pełne miski, łapy ludziów do głaskania i psiego przyjaciela, bo tylko jamniś zaakceptował Cudaczka, tylko on się z nim bawi, choć jamniś większy i silniejszy to kot daje mu popalić i dorównuje siłą, bo sprytem przeskoczył długaśnego dawno :mrgreen:

Szkoda tylko, że jeszcze zdarza mu się posikiwać czy gubić qpala i nie wiem dlaczego tak się dzieje, wyniki ma bardzo dobre, ten pozostawiony kręg się ładnie "zasklepia" i tak jak wet mówił na początku leczenia, potrzeba czasu...być może, że kocio dojdzie do całkowitego zdrowia.
Ale najważniejsze, kocio odzyskuje czucie, pomału bo pomału ale jest coraz lepiej...czasem mam wrażenie, że już jest normalnie, tylko Cudaczek nie ma czasu wysiedzieć do końca w kuwecie lub w piachu na ogrodzie więc resztę gubi po drodze :mrgreen:
Temu kotu się ciągle śpieszy, czasami mam wrażenie, że Ramusiów jest co najmniej pięciu :mrgreen: , gdzie nie spojrzę tam jest czarny błyszczący cudak...

Ma swój apartament - tam sypia nocami w swoim koszyczku, oprócz tego kosza ma jeszcze inne posłanka, ale kosz jaki ostatnio dostał jest wg niego najlepszym miejscem do spania, Cudaczek śpi sam ze względu na moje dorosłe futra, nie pokochały małego ciągle są nie zadowolone z jego obecności, chociaż już nie buczą na niego, to jednak Kropeczka się denerwuje jego obecnością, podobnie jak Lunka.

Kiedy Rambo jest z nami w ciągu dnia Kropka od razu zasypia ciężko obrażona, albo obserwuje z pode łba co robi maluch i pilnuje, żeby przypadkiem jej nie zauważył, najczęściej chowa się do szafy lub wychodzi :wink:
Podobnie robi Lunka, ona dodatkowo pilnuje, żeby jej nie dotknął :mrgreen: ale mały już się nauczył, nie podchodzi do dziewuch i nie zaczepia Kacperka, bo wie, że puchatek jest już starszawym kotem i za poważny na wygłupy.

Jest przez nas kochany i rozpieszczany...ale my tak mamy...najpierw rozpieszczamy, a potem foch na fochu jedzie i fochem pogania :ryk: przykład dziewuch...

Cudaczek jest wyjątkowo mądrym kociakiem, rozumie każde słowo, szybciej można się z nim dogadać niż z jamnisiem (też rozpieszczony) np, gdy kociak dostanie kolację to mówię, teraz Rambuś pójdziesz lulku, lulku - kocio wie co to znaczy, po głaskaniu biegnie na dół i układa się w koszyczku...śpi do rana, czasem są otwarte drzwi przejściowe do mieszkania brata, wtedy Rambuś przemyca się i śpi grzecznie na fotelu...

Ale Cudaczek nie jest nachalny, chyba, że chodzi o głaski i tulanko, wtedy się człowiek od kota nie odczepi, włazi na szyję, tuli się do twarzy, wkłada pysio w usta i MRUCZY jest bardzo kontaktowy, zachowuje się jakby z nami mieszkał od zawsze, a przecież wiele rzeczy zdarza się po raz pierwszy podczas jego pobytu u nas, dla niego nie nowość...i tym nas zaskakuje...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro lut 20, 2013 14:30 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Cudaczek to...Rambuś...

No i teraz wiem wszystko :ryk:
Więc Cudaczka widziałam, tylko nie wiedzialam, że to on! Piękny jest, ale wszystkie czarnulki są piękne I jak słodko wygląda jak próbuje spać :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro lut 20, 2013 17:15 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

oda do Cudaczka :1luvu: :1luvu: pięknie o nich piszesz ale wiadomo...artystka :1luvu:

puszatek

Post » Śro lut 20, 2013 17:51 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Caragh pisze:
AnnAArczyK pisze:Cudaczek to...Rambuś...

No i teraz wiem wszystko :ryk:
Więc Cudaczka widziałam, tylko nie wiedzialam, że to on! Piękny jest, ale wszystkie czarnulki są piękne I jak słodko wygląda jak próbuje spać :1luvu:

Tak o to w skrócie przedstawiłam Cudaczka :mrgreen: :mrgreen:
A, że CZARNULKI piękne to fakt :wink:

puszatek pisze:oda do Cudaczka :1luvu: :1luvu: pięknie o nich piszesz ale wiadomo...artystka :1luvu:

eeeeeeeee......yyyyyyyyy... no nie, ale mnie zawstydziłaś :oops: :oops: :oops: przecie ja żem zwykła kobita jest :ryk: :ryk: a, że kocham zwierzorki i mogę o nich dłuuuugooo, to inna inszość :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro lut 20, 2013 18:03 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

też kocham a nie umiem tak pięknie pisać a Ciebie to można czytać w nieskończoność :1luvu:

puszatek

Post » Śro lut 20, 2013 18:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Basiu, jesteś miła... :oops:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro lut 20, 2013 18:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Dzisiaj moje futrzaki czekały na dostawę żarełka, ale się nie doczekały :twisted:
Nie ukrywam, też czekałam...co prawda nie będę z nimi siamać, ale zapas się skończył, tylko suche siem ostało więc wszyscy byli lekko wkurzeni,
koty, bo chciały koniecznie mokrego, ja, bo nie wylezę i nie polecę do sklepu, mój małż, bo miało być a nie ma, ale jak to u nas bywa... entliczek, pentliczek i do sklepu poleciał małż :mrgreen:
Kupił tylko na dzisiaj, :wink: jutro polecą koty...oczywiście do sklepu, jeżeli kurier się nie pojawi...chyba, że będą całą noc zaciskać pazury za jutrzejszą dostawę...
Zawsze zamawiam w zooplusie, ale raz czekałam dwa tygodnie, pisałam i dostawałam odpowiedzi...ja swoje oni swoje, ale się wyjaśniło - kurier poszedł na urlop i paczka nie została przekazana innemu który go zastępował.
Tak mi wytłumaczył kierowca, gdy w końcu przywiózł pakunek.
Po tym incydencie, dostaję regularnie w piątym dniu po wpłacie, dzisiaj też był piąty dzień :mrgreen:
Żarełko nie przyszło - może niedziela przeszkodziła :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro lut 20, 2013 19:40 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Pan Pers spisał się na medal, a mokrego żarełka brak :evil:
Rambuś to mała torpeda, jest i już go nie ma :ryk:
Rośnie jak na drożdżach, nie dziwota jak ma dwa domku :mrgreen:

Głaski od Cioteczki dla całego zwierzyńca :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

[poprzednia][następna]