mnie osobiście to się bardzo podoba ten pies -tyle ze on ma ponad 4 lata i na pewno jest większy niz 15 kg
obecnie jest w DT/tyle że takim hotelowym

wątek
http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... szuka-domu1.
Plama jest 4 letnim psem , mieszańcem husky i kareńczyka. To bardzo wesoły, żywiołowy, lubiący towarzystwo człowieka psiak. Jest łagodny, towarzyski, uwielbia długie spacery i zabawy piłką. Plama uwielbia przestrzeń i bieganie, wymaga dużej ilości ruchu, jego potrzeba bycia z człowiekiem sprawia że źle znosi samotność. Plama nawiązuje dobry kontakt z dziećmi. Ten niezwykle inteligentny i wrażliwy pies szuka człowieka , amatora swobody z wiatrem we włosach który tak jak on kocha wolność i który będzie umiał poprowadzić przez życie tego inteligentnego , żywiołowego psa. Preferowane mieszkanie w bloku, Plama potrafi przeskakiwać ogrodzenia. Najlepiej żeby przyszły właściciel miał doświadczenie z psami.
2.
O to ja- Plama, wbrew pozorom jestem psem a nie suczką.
Mowią, że jestem mieszańcem huskiego, Karelskiego psa i łajki.
Ale z charakteru najbliżej mi do huskiego
Szukam jedynego i niepowtarzalnego domu, bo sam jestem niepowtarzalny!
Moją największą zaleta jest niezrównana inteligencja. Mało, ktory pies mnie prześcignie w tej materii.
Potrafię otwierać wszelkiego rodzaju drzwi, żadne kłódki nie są mi straszne,
jak trzeba to się z wszystkiego wydostane.No przyznaj się sam, nie chciałbyś mieć takiego mądrego psa?
[Intrygują mnie wszystkie płoty i zapory, potrafię z łatwością je pokonać!
Kocham wolność i swobodę, w końcu mam coś z huskiego
Jestem przyjacielski, kocham ludzi, wole zdecydowanie ich niż inne psy, aczkolwiek przyjaznymi suczkami nie pogardzę.
Uwielbiam głaski, na spacerach chodzę grzecznie na smyczy, wcale nie ciągne! Swoje potrzeby załatwiam na dworze, w domu nie brudzę, bo jak dla każdego madrego psa- i dla mnie ważna jest higiena.Przychodzę na każde zawołanie, sam zobacz na filmiku!