Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 18, 2013 14:57 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

:ryk: :ryk: :ryk:
Nie wiedziałam, że z Lunki taka aparatka :mrgreen:
4 -5 talerzyków, każdy z innym żarełkiem 8O Niebieska Królewna, nie ma co :ryk: :ryk: :ryk:

Kubuś ma podobnie, przed toaletką dwa lizy, kuweta i szybko powrót do szamania :wink:

Kropeczka jak brat Tofi wszystkożerna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon lut 18, 2013 17:04 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Na początku pobytu Niebieskiej, myślałam, że kocica tęskni tam gdzie była wcześniej, ale szybko się przekonaliśmy, że nie...ona jest taka wybredna...i ciągle nie do końca pogodzona z tym, że nie jest jedynaczką.
Żal mi jej, więc staram się jak mogę, jak nie mogę to tez się staram :mrgreen: :mrgreen: dlatego latam za nią, tulę ją często, miziam, podsuwam jedzonko pod nos, żeby miała wrażenie, że tylko ją kocham, dlatego ona przychodzi do mnie spać, wszystkie noce razem, teraz kici się znowu polepszyło, bo Żuk już z nami nie śpi :ryk:
W ciągu dnia lubi przesiadywać na kolanach u małża, wręcz często chodzi za nim i pomiałkuje, żeby chłopina przysiadł, bo ona musi teraz, natychmiast na kolana...
A że kociunia już starszawa to i Kropka zaczęła brać z niej przykład, coraz częściej przychodzi do nas spać, tyle tylko, że śpi na kołdrze w nogach, zaś Lalunia śpi przytulona do mnie, na mojej poduszce, jak mały ludzik :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon lut 18, 2013 17:06 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witamy Brrrrrrrrrrrrrrrrr Zimowo brrrrrr :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon lut 18, 2013 18:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Luneczka to wrażliwa koteczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: , a że lekka z niej egoistka i chce Dużą tylko dla siebie to inna sprawa :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Wto lut 19, 2013 0:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

wreszcie doczłapałam :lol: :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto lut 19, 2013 7:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Jak Kacperkowe uszko ?

Filipek wczoraj był piąty raz u doktora i na razie mamy wolne
ale musi być pod specjalnym nadzorem

Za wszystkie chorutkie koteczki
i inne stworzonka
:ok: :ok: :ok:
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto lut 19, 2013 8:22 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witamy,
my też pytamy o uszko kacperkowe

Prosimy o relację :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto lut 19, 2013 11:01 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

lidka02 pisze:Witamy Brrrrrrrrrrrrrrrrr Zimowo brrrrrr :mrgreen:

Witaj, u nas też i zimno i dosypało śniegu, już nie mogę z tym śniegiem, dobrze, że nie muszę osobiście go odśnieżać :mrgreen:

Miraclle pisze:Luneczka to wrażliwa koteczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: , a że lekka z niej egoistka i chce Dużą tylko dla siebie to inna sprawa :ryk: :ryk:

I za to ją kochamy, za tę jej wrażliwość i dobre serducho :ok:

puszatek pisze:wreszcie doczłapałam :lol: :lol:

Witaj Basiu :D , fajnie, że jesteś...bo tak smutno nam bez Ciebie, na Twoim wątku bywamy całą bandą codziennie, tylko nie zawsze się wpisujemy :oops:

jarekm pisze:Jak Kacperkowe uszko ?

Filipek wczoraj był piąty raz u doktora i na razie mamy wolne
ale musi być pod specjalnym nadzorem

Za wszystkie chorutkie koteczki
i inne stworzonka
:ok: :ok: :ok:

Z uszkiem, coraz lepiej :ok:
Już nie przekrzywia łepka, ma ładne ślipka, ale jest czujny...boi się kontenerka, woli jeżdzić w samochodzie luzem
Tylko pomyliły nam się wizyty, zamiast wczoraj to mamy być dzisiaj, bo to wtorek miał być, nie poniedziałek :ryk: więc małż pojedzie z Kacperkiem wieczorkiem i będziemy wiedzieli co dalej...
Też trzymamy kciuki za zdrowie Filipka, i dziękujemy za kciuki za nasze zdrówka :wink:

Kotina pisze:Witamy,
my też pytamy o uszko kacperkowe

Prosimy o relację :D

Kacperek odżył...chociaż schudł :cry:......chyba będzie już dobrze, mamy taką nadzieję, żal mi Kacperka, bo nie lubi kontenerka, jak jedziemy razem do weta to Kacper jedzie w samochodzie na luzie, ale teraz małż jeżdzi sam z Kacprem więc go wpycha do kontenerka...
Dzisiaj pewnie ostatnia wizyta...chyba, że wet się jeszcze czegoś doszuka...oby nie, wystarczy jedna choroba w chałupie :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto lut 19, 2013 11:16 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Jestem zła...miałam być dzisiaj na kontroli u mojego weta pierwszego kontaktu...
Niestety, nie udało mi się wczoraj zarejestrować na dzisiaj...
Dzisiaj też nie, więc jutro będę próbowała załapać się na pojutrze...
Przecież nie mogę przerwać leczenia z powodu braku dostępu do lekarza...
Chyba mnie zaczynają z powrotem boleć plecy :evil:, nie wiem czy z emocji, że nie mogę się zarejestrować,czy po tym zapaleniu jest coś jeszcze nie tak...(wyjdzie na to, że będę musiała iść gdzieś prywatnie)
I jeszcze nasypało śniegu po jamnisiowe uszy....już nie mogę...mam dosyć tej zimy jak nigdy...
Swoją niemoc zagryzam sernikiem...ech...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto lut 19, 2013 11:30 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

mnie przy zapaleniu płuc zawsze bolały plecy z tyłu ale raczej na początku choroby
czasem zapalenie płuc wlecze się dłużej niż powinno
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto lut 19, 2013 11:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

na ból pleców to się nie piszę
ale na sernik to i owszem
coś słodkie za mną chodzi

akurat za chwilkę wychodzę do lekarza pierwszego dotyku
udało mi się zarejestrować
no ale stałem pod przychodnią już przed szóstą w kolejce
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto lut 19, 2013 12:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

ruda32 pisze:mnie przy zapaleniu płuc zawsze bolały plecy z tyłu ale raczej na początku choroby
czasem zapalenie płuc wlecze się dłużej niż powinno

wiem, że czasem to się wlecze, ja mam nadzieję, że jest już wszystko w porządku, a ból to chyba z emocji...i oby tak było :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto lut 19, 2013 12:54 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

jarekm pisze:na ból pleców to się nie piszę
ale na sernik to i owszem
coś słodkie za mną chodzi

akurat za chwilkę wychodzę do lekarza pierwszego dotyku
udało mi się zarejestrować
no ale stałem pod przychodnią już przed szóstą w kolejce

Na sernik do nas zawsze można wpaść :wink:
A ja rejestrację próbowałam "załatwić" telefonicznie :twisted:
Będę natrętna i będę dzwoniła, może się "zlitują" i zarejestrują :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto lut 19, 2013 14:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Służba zdrowia :evil: :evil: :evil:
Sernik jest dobry na wszystko :mrgreen: :ok:

Kacperek zuch chłopak, szybko nadrobi braki w wadze :wink:

Życzę dużo zdrówka :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto lut 19, 2013 22:01 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Miraclle pisze:Służba zdrowia :evil: :evil: :evil:
Sernik jest dobry na wszystko :mrgreen: :ok:

Kacperek zuch chłopak, szybko nadrobi braki w wadze :wink:

Życzę dużo zdrówka :1luvu: :1luvu:

Dzięki za życzenie zdrówka :lol:
To prawda, sernik jest bardzo smacznym ciachem, bardzo go kocham :ryk:
A z tą wagą Kacperka to nie wiem...
Od niedawna mam wrażenie, że jest ciut lżejszy, zawsze zimą przybierał, a teraz nie, ale apetyt kocio ma ciągle taki sam :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]