Norbi [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 18, 2013 21:59 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

fifi2005 pisze:Jedzie w weekend do mnie na DT.

Super! Mam nadzieję, że jak tylko będą wyniki, to nam to jeszcze potwierdzisz i będę mogła dopisać na FB, że już ma DT :D

fifi2005 pisze:P.S. Będę musiała jej zawiązać wstążeczkę, aby odróżnić od Moneczki (Roberty). :ryk:

:lol:

Będziemy jutro jechać ostrożnie, a anioł stróż, który mi zrobił kazanie odnośnie bezpieczeństwa jazdy :twisted: Wam da znać jak wyruszymy od razu tu w wąteczku, bo stwierdził, że wszyscy paznokcie będą obgryzać czekając na dalszą część serialu pt. Podróż Norbiego. Czytałam właśnie na KOTYlionie, że jedzie do DT... tak - DT: muszę to sobie powtarzać, bo coraz mniej w to wierzę - jeszcze go tu nie ma, a już jakoś go tak lubię, że aż za bardzo... oj, chyba następne miauczące mnie sobie wychowa na grzecznego sługę :oops:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pon lut 18, 2013 22:00 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

Świat jednak potrafi się uśmiechnąć. I słońce umie zaświecić zimą o 22-giej.

Edit: Jakie wychowa? Jakie wychowa? Norbi już Ciebie wychowuje, bo to mądry kotecek jest. :mrgreen:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon lut 18, 2013 22:08 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

wyniki mają być może nawet i jutro, tak mówiła ruru :D

Gpolomska - wymiziaj ją troszkę jak będziesz w schronie i szepnij do uszka jakie są plany na weekend :kotek:
Niech futerko już czyści na zapoznanie z Tofikiem, Kajtkiem i Moną :1luvu: Będzie do pary - 2 koty i 2 kicie :kotek:

Szerokiej drogi! czekam na wieści! ściskam cieplutko! :wink:

fifi2005

Od: Nie sie 26, 2012 18:28

Post » Pon lut 18, 2013 22:14 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

No dobra. To teraz będzie techniczno - pomocowo.
Grażynko - wiem, że niemal wszystko, co było Mokate, zawiozłaś do schroniska (chyba tylko transporterek został, ale też pewna nie jestem).
Jutro rano będziesz robić zakupy dla Norbiego - od kuwety i żwirku począwszy. Później masz około 400 km do przejechania w obie strony.
Poproszę na pw nr konta i dane do przelewu, bo samochód na wodę nie pojedzie.
No. Napisałam ja. I Tygrys.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pon lut 18, 2013 22:25 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

No wszystko poszło do schroniska poza ulubionymi zabawkami Mokate (siedzi to wszystko zamknięte w pudle wraz z Jej gąbką, na której są jeszcze kłaczki i zostanie tam, póki żyję). Nie dałabym rady, żeby ktokolwiek używał Jej rzeczy. Stwierdziłam, że nawet jak będzie jakiś kot kiedyś za 20 lat (ha ha ha - wiem, chyba byłam naiwna), to i tak będzie miał nowe rzeczy.

Słupku, miałam trochę kasy na pewną rzecz, bez której da się obejść /już z niej zrezygnowałam/, wiec na paliwo i podstawową wyprawkę będzie. Dam na razie radę. Jak nie będę miała skąd wziąć na coś dla niego, to na pewno dam znać zamiast nie spać no nocach jak to nieraz robię w sytuacjach podbramkowych, skoro wiem, że są ludzie, którzy mu chcą pomóc.
...

czarnekoty123

Post » Pon lut 18, 2013 22:31 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

Ty mnie weź i nie denerwuj. Bo może być sytuacja, że kasa będzie potrzebna awaryjnie na już, a jakby to było w piątek po południu, to mój przelew byłby dopiero w poniedziałek, bo na bank mamy konta w różnych bankach. Więc sobie część z tego, co masz, trzymaj odłożoną, a mnie pozwól dołożyć. Nie Tobie, a Norbiemu. Zasiłek na zagospodarowanie.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pon lut 18, 2013 23:25 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

Grażynko, ciepłe myśli wysyłam aby podróż przebiegła szczęśliwie. I już nie mogę się doczekać relacji z Waszych wspólnych, szczęśliwych chwil Norbim :1luvu:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lut 19, 2013 7:35 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

fifi2005 pisze:wymiziaj ją troszkę jak będziesz w schronie i szepnij do uszka jakie są plany na weekend :kotek:

Schronisko jest na drugim końcu Łodzi niż lecznica - nie podjadę tam (czasowo nie dam rady), więc pozostaję przy nadawaniu z Magnolią telepatycznie... ale ona wie - wie, że choć sama jej na razie nie wzięłam, to jest szansa na domek choć tymczasowy. Wpisałam ją nawet do wątku Mokate i kotów walczących (wąteczek pod banerkiem Mokate - w pierwszym poście jest lekkie wyjaśnienie). Bardzo Ci dziękuję, że chcesz ją wziąć pod opiekę - wiem, że masz już trzy futrzaste plus dzieci, dlatego będę się starać jak najszybciej znaleźć jej domek, żeby Ci ją zdjąć z głowy, ale wiesz jak jest... obawiam się, że dopiero jak sama będę mogła być domkiem, to ten domek będzie miała :(

Słupek pisze:Edit: Jakie wychowa? Jakie wychowa? Norbi już Ciebie wychowuje, bo to mądry kotecek jest. :mrgreen:

Wiem, one wszystkie tak zdalnie mi już robią... mam nadzieję, że będzie się tu dobrze czuł i szybko będzie nabierał sił... on jest taki biedny - nie dość, że wychudły (wyniszczony), to jeszcze ze świadomością, że stracił już raz dom - zapewne trochę zejdzie zanim uwierzy, że tym razem to już go nie wyrzucą i że nie będzie marzł ani głodował...
...

czarnekoty123

Post » Wto lut 19, 2013 7:38 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

Za Magnolię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Wto lut 19, 2013 9:55 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

Kciuki za podróż trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto lut 19, 2013 13:40 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

Niedługo będę wychodzić. Zakupy zrobione - miało być super ekonomicznie, ale jak popatrzyłam na tamte wersje, to kupiłam jednak tych firm, co dla Mokate (przynajmniej będę miała motywację więcej chcieć za zlecenia a nie traktować ulgowo zleceniodwaców :P ).

Transporterek wzięłam Guliver/Trixie (producent jest jeden, a nazwa zależna na jaki rynek idzie) o jeden rozmiar większy niż dla Mokate /On też jest jeden rozmiar większy niż Ona :lol: / - to jednak 200km, więc musi mieć możliwość w miarę swobodnie się wiercić. Jak oglądałam te inne, to by mi przy pierwszym mocniejszym hamowaniu mógł się urwać z pasów (takie wykonanie) - bezpieczeństwo przede wszystkim. Miseczki, kuwetkę z osprzętem i żwirkiem (Hilton, bezzapachowy, bentonit) też mam. No i szczotkę do czesania. Resztą będę się martwić później. Teraz mi do kompletu tylko jeszcze Norbiego brakuje.

Teraz zrobić jedzenie na drogę, zatankować i ruszam... a śnieg sypie jakby się uwziął - no nic, nie może być zbyt lekko, bo to by nie było w moim stylu :evil:
...

czarnekoty123

Post » Wto lut 19, 2013 13:44 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

Ja już nie mogę doczekać się jak Norbi będzie w domku. Tak się cieszę że kocinka znalazła domek i teraz na prostej drodze do wyzdrowienia jest. Mi też on wpadł w oko, piękny kocurro będzie z Norbiego. I te wielkie oczka. :1luvu:
Trzymam kciuki za bezpieczne powrót do domu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok:
I na zdjęcia dzieciaka w Twoich ramionach Grażynko czekam :1luvu:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto lut 19, 2013 13:45 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

Za bezpieczną podróż do i z Norbim :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 19, 2013 14:23 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

Też bardzo bardzo się cieszę i myślę o Was :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto lut 19, 2013 15:08 Re: Norbi - norweski szkielet - Kotylion

:ok: Jak ja jechałam z Łodzi do Warszawy po Tigrę to też akurat wtedy była śnieżyca niefajna. Trzymam kciuki za spokojną i bezpieczną podróż :ok:
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

[poprzednia][następna]