♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 18, 2013 14:53 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Dziś tez ktoś był zainteresowany - kot miał być dla 3 dzieci 8O .

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pon lut 18, 2013 15:54 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

http://www.sfora.pl/Absurd-W-tym-miesci ... oty-a52680

Musiałabym się wyprowadzić z Bolesławca... I jak tu pomagać zwierzętom gdy ma szanse funkcjonować coś tak głupiego.

piano

Post » Pon lut 18, 2013 19:11 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

I znowu telefon z pytaniem czy to kocur? tak. a to dziękuje.

piano

Post » Pon lut 18, 2013 19:47 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

No ale co w tym dziwnego że kocur? Przecież kocury straaaasznie śmierdzą :ryk:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon lut 18, 2013 20:46 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

No jak ktoś zapomni o sterylizacji to tak. Ale rozsądny nie zapomina w trosce o swój NOS!
Szkoda że ja nie czuję jakieś takiej pozytywnej energii od tych zgłaszających się - kot jest jakby uprzedmiotowiony w tych rozmowach.
Nie liczy się co jest dobre dla kota tylko kogoś impuls, chęć posiadania przez człowieka szybko teraz natychmiast. Kot i jego dobro gdzieś w tym wszystkim ginie.
Jestem kocim managerem i negocjuję najlepsze warunki na razie bezskutecznie czasem popadam w rozpacz bo one są takie cudowne wspaniałe słodkie nie mogę znieść myśli że stała by się im krzywda na skutek mojej złej decyzji a jednocześnie nie stać mnie na tyle kotów ile teraz mam :(...
Koty mają około 500 odsłon na tablica.pl.

piano

Post » Pon lut 18, 2013 22:23 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Nie martw się Piano w koncu znajdzie się ten jedyny najlepszy domek i wtedy wyczujesz ze to wlasnie ten!! Glowa do gory!
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lut 18, 2013 22:37 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Wykastrowane kocurki są bardzo miłe, im szybciej pozbędą się jajeczek tym lepiej. Niektórzy do tej pory gustują w niekastrowanych kocurach i trzymają je w pięknych domach, znam nawet takie osoby, ten zapach jednak przeniknie wszystko, chyba nawet samo złoto i diamenty :lol: Dobrze, że nasze męskie kocury tak nie śmierdzą, chociaż niektórym dużo do kocich kocurów nie brakuje. :wink:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Wto lut 19, 2013 19:01 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Dobrze ze te maluchy jeszcze nie śmierdzą kocurem bo ten zapach jest iście skunksi. I tylko dwa razy w życiu obcowałam z kotkiem niewykastrowanym i nie wspominam tego najlepiej.
No ale teraz rozumiem dlaczego kocur to nie... laicy w sprawach kotów nie są świadomi że kocurki się kastruje i po problemie zapachowym. A i kocur wtedy ma mniejszego nerwa...

piano

Post » Śro lut 20, 2013 13:02 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

piano pisze:Szkoda że ja nie czuję jakieś takiej pozytywnej energii od tych zgłaszających się - kot jest jakby uprzedmiotowiony w tych rozmowach.
Nie liczy się co jest dobre dla kota tylko kogoś impuls, chęć posiadania przez człowieka szybko teraz natychmiast. Kot i jego dobro gdzieś w tym wszystkim ginie.

Mam identyczne wrażenie. Sasanka bardzo ładnie wyszła na zdjęciach, jest trikolorką, zgłaszają się w większości domy wychodzące i maile wyglądają tak, jakby ludzie szukali fajnego krasnala ogrodowego, żeby sobie wiosną przystroić ogródek :roll:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro lut 20, 2013 22:59 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Na tyle telefonów trzeba się naczekać aby rozmowa nie skończyła się po dwóch zdaniach... Dzisiaj była jedna obiecująca rozmowa
jutro spotkanie Pani z kotkiem Aleksem. Dziś obcięłam mu pazurki aby godnie się zaprezentował ale i tak mnie drapnął misiaczek.
Zauważyłam że koty mają 5 pazurków a dotychczas myślałam że tylko 4. Tylne łapki są trudniejsze do obcinania.
Kotek upodobał sobie ze mnie całej moje stopy dziś sobie z nimi się wesoło bawił. Leni zamieszkał pod kolanami taki sobie domek wymyślił. No i tak cała zostałam zagospodarowana.
Ale i tak najfajniejsze są kocie fikołki :D.

piano

Post » Śro lut 20, 2013 23:16 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

justyna p pisze:Mam identyczne wrażenie. Sasanka bardzo ładnie wyszła na zdjęciach, jest trikolorką, zgłaszają się w większości domy wychodzące i maile wyglądają tak, jakby ludzie szukali fajnego krasnala ogrodowego, żeby sobie wiosną przystroić ogródek :roll:

A potem człowiek się zniechęca i jest klops...
Sasanka jest niezwykła. Zapada w pamięć a zdjęcia faktycznie niezwykłe - wyglądają na robione przez zawodowca. :)

piano

Post » Czw lut 21, 2013 22:44 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Lenny (szaro-biały) został zaadoptowany. Wszystkiego dobrego Leniaczku już za tobą tęsknię.
Czarno-białasek został sam i śpi w nogach mojego łóżka.
Rozdzieliłam braci ale jestem niedobra :(.

piano

Post » Czw lut 21, 2013 22:46 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

SERCE ME KRWAWI

piano

Post » Pt lut 22, 2013 9:05 Re: Niezwykle kochany kociak poszukuje dobrego domu (DS)!Bra

A masz jakieś wieści od Lenego? Jak się czuje w nowym domku?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lut 22, 2013 12:07 Re: Niezwykle kochany kociak poszukuje dobrego domu (DS)!Bra

On wczoraj wieczorem dopiero został wzięty to jeszcze nie mam.
Ale na pewno wkrótce będę mieć bo jestem z nim umówiona na kastrację za tydzień dwa.
Umowa podpisana, pani ma doświadczenie z kotami, będzie żywiony dobrą karmą RC i kurczakiem oraz będzie kotem niewychodzącym.

Czarno-biały w ogóle za tamtym nie tęskni a byli nierozłączni. Jak mu dam zabawkę to mogę go wygłaskać i strasznie się mizia. Brzuszek daje do głaskania. Ale bez zabawki to klops unika ręki jak diabeł święconej wody. Co za kotek! No i lubi wskakiwać na moje stopy pod kołdrą. A dziś go złapałam jak dobierał się do mojej herbaty!!!

piano

[poprzednia][następna]