Moderator: Moderatorzy
KITA - RZESZÓW pisze:
Kochana, muszę działać zgodnie z regulaminem:
KITA - RZESZÓW pisze:Myszolandia pisze:Najlepszego Kociakom i zakociałym![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ale cudowne fotki![]()
Kito ,a dałoby radę ciut większe te zdjęcia zapodać? większy urok by miały
Kochana, muszę działać zgodnie z regulaminem:
http://forum.miau.pl/faq.php#f6r0
jeden z punktów:
b) Staraj się nie umieszczać bezpośrednio na Forum zdjęć ani innej grafiki, która może obciążać pobieranie Forum. Zamiast zdjęć umieść linki do nich. Jeżeli już musisz umieścić zdjęcie/grafikę na Forum, to nie powinno ono być większe niż 640 pikseli na dłuższym boku i przekraczać wagi 150 kilobajtów. Dbaj o to, aby nie było zbyt wiele takich zdjęć na jednej stronie wątku.
już kilka razy miałam zwracaną uwagę przez admin.
Myszolandia pisze:
...,ale średnio takie zdjęcie 640 mają średnio kole 40 kb
więcej też forum muli od postów pisanych jeden za drugim w odstępie minuty czy kilku,tez ktoś z modów mógłby łaczyć takie posty i wtedy jak już muszą te zdjęcia być mniejsze,jeszcze postów mniej,od razu lżej
halinka1403 pisze:Zgłaszam się z propozycja nagrody pocieszenia.Za ostatnie miejsce-bieznik,lub 2 poszewki ozdobne,do wyboru.
kociamysza pisze:
ps
Dla tych slodziakow co zajma ostatnie miejsce w ramach pocieszenia Kicia.Yoda funduje pocztowke z Chile
kociamysza pisze:
Na pomniejszonych zdjeciach wiele sie gubi a niektore sa nieczytelne szczegolnie na mniejszych monitorach/tabletach/telefonach
Dla przykladu moje foty maja rozmiar 640x395 i waza okolo 94KB sporo mniej niz dopuszcza regulamin. W przypadku takiego konkursu gdzie foty mowia za siebie mala prosba do modow i admina o przymkniecie oczu chocby na czas glosowania. Do zarchiwizowania watku foty mozna znow mniejszyc. Co Wy na to?
KITA - RZESZÓW pisze:halinka1403 pisze:Zgłaszam się z propozycja nagrody pocieszenia.Za ostatnie miejsce-bieznik,lub 2 poszewki ozdobne,do wyboru.
Czy nagroda może powędrować na III miejsce??kociamysza pisze:
ps
Dla tych slodziakow co zajma ostatnie miejsce w ramach pocieszenia Kicia.Yoda funduje pocztowke z Chile
a to byłaby nagroda pocieszenia?
isabell36 pisze:Ja wszystkie zdjęcia na forum daję zmniejszone na 640x320 ale nie wstawiam miniaturek tylko normalne.
W poprzedniej edycji wyborów, gdzie wstawiałyśmy zdjęcia z Kociarą nikt nie zwrócił nam uwagi, że zdjęcia są za duże (przynajmniej Ola nic nie mówiła)![]()
faktycznie niektóre małe zdjęcia są mało czytelne i nie oddają uroku kotów, a szkoda ...![]()
KITA a może w tej edycji wyjątkowo każdy mógłby oddać po 5 głosów ????![]()
KITA - RZESZÓW pisze: Kochani, w takim razie w następnej edycji proszę wszystkich aby wysyłali fotki wielkości 640x320![]()
Możecie wierzyć lub nie dzisiaj siedzę przy tym od godziny 12:00.
Muszę pobrać wszystkie zdjęcia, (czasami wysyłacie mi tylko same linki do fotek), zmniejszyć, przesłać znowu na serwer i umieścić na forum.
Czyli, że będzie 5 miejsc + najmniejsza liczba punktów?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości