Szukam kota lubiącego dzieci- z DT KOSZALIN-KOŁOBRZEG

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 17, 2013 15:16 Re: Szukam kota lubiącego dzieci

Mam pannicę http://tablica.pl/oferta/misia-slodka-i ... 265Cf.html :lol: baaardzo zabawową. Tylko, czy masz osiatkowane okna? Bo to mała wiercipięta :)
Transport zapewnię, jeśli się dogadamy.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lut 17, 2013 15:27 Re: Szukam kota lubiącego dzieci

Właśnie, jak z zabezpieczeniem okien/balkonu/tarasu? Mieszkasz w domku ze swobodnym wyjściem na taras? Jak to działa w lato? Będą otwarte jakieś drzwi w dzień?

Warto założyć przynajmniej na te otwierane do wietrzenia okna ramki z metalową siatką.
Tutaj znajdziesz przykłady jak samemu można to zorganizować (tzn. samemu zabezpieczyć - zawsze to taniej wychodzi):
http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html

a ta firma zabezpiecza także poza Warszawą:
http://siatkadlakota.pl/
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie lut 17, 2013 15:53 Re: Szukam kota lubiącego dzieci

Okna i balkon mam częściowo pozabezpieczane (bez klamek) przed dziećmi, resztę mam zamiar osiatkować.
Już szukam na necie do kupienia w potrzebnych mi wymiarach.
Nie mam tarasu. Mieszkamy na piętrze domku jednorodzinnego, na dole mieszkają teściowie. Nawet latem nie ma u nas otwartych drzwi, bo jeszcze lis by nam wlazł - mamy tu pola i lasy za domem i problem z lisami i inną zwierzyną. Zresztą drzwi wejściowe muszą być zawsze zamknięte na klucz, bo mieszkamy na uboczu i nawet nie byłoby słychać jakby ktoś obcy wszedł. I na parter są dodatkowe drzwi, a my mamy bramkę litą, aby dzieci nam ze schodów nie spadły i myślimy o zrobieniu całej ścianki z drzwiami.
Jeśli jeszcze nie wyjaśniłam dokładnie, to proszę dalej pytać :)

alinkak

Od: Wto lut 12, 2013 11:58

Post » Nie lut 17, 2013 16:19 Re: Szukam kota lubiącego dzieci

W Koszalinie do pilnej adopcji czeka kotka Chili. Koteczka to trikolorka. :)
Zaraz podam link wątku do Kareny.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie lut 17, 2013 17:16 Re: Szukam kota lubiącego dzieci

Alienor pisze:Co prawda to Kraków, ale kotka ma odpowiednie "podejście do dzieci" a transport jakoś się znajdzie :ok: :ok:
viewtopic.php?f=13&t=150840

Bo moje koty (z jeszcze dalszych stron) to tylko w "dwupaku" bo one do ludzi chętne i miłe (no, może poza Justinem) ale potrzebują kota do wariowania i zabaw gdy nie ma ludzi w domu :wink: .

Także miałam tą kocię wrzucić. Chowana z dziećmi była by najlepsza.

A tutaj przedstawiam Piotrusia marchewkę.Dzieci nie mamy ale to najspokojniejszy kot na świecie
http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -455153950
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 17, 2013 17:38 Re: Szukam kota lubiącego dzieci

Moje wymarzone cudo... Cudny mało powiedziane, ale czy obecność dzieci by go nie przytłaczała? No i czy by się z nimi bawił?
Bo jednak ja szukam kotka co nie tylko będzie żył obok moich dzieci, ale w większości z nimi - oczywiście na ile sił mu starczy. Zresztą pół dnia starszy syn jest w przedszkolu, to młodsza córcia sama jest cichutka i spokojna jak anioł. Ogólnie moje dzieci są w miarę ciche, spokojne i grzeczne, ale lubią się bawić piłeczkami itp i mile widziane towarzystwo kotka w tych zabawach.
A od września i młodsza córcia pójdzie do przedszkola i będę pół dnia sama w domu, więc... szukam towarzysza do tych samotnych chwil :)))

alinkak

Post » Nie lut 17, 2013 23:00 Re: Szukam kota lubiącego dzieci

Chciałam dodać, że szukam kocio wykastrowane/wysterylizowane, ponieważ chcę uniknąć niespodziewanej ucieczki z domu w pogoni za hormonami, bo niestety nasza okolica jest niebezpieczna (grasujące lisy i ruchliwa droga wojewódzka) i mogłaby stać się tragedia :(

alinkak

Post » Nie lut 17, 2013 23:18 Re: Szukam kota lubiącego dzieci- z DT KOSZALIN-KOŁOBRZEG

Postaram się wyrwać męża w następny weekend (24,02) na odwiedziny u moich rodziców w Koszalinie (pochodzę z Koszalina :)), więc może w DT z tych okolic znalazłby się kot pasujący do naszej rodziny?

Proszę o podesłanie mi namiarów na takie domy.

Z góry dziękuję :)

alinkak

Post » Pon lut 18, 2013 7:20 Re: Szukam kota lubiącego dzieci- z DT KOSZALIN-KOŁOBRZEG

Spokojnie, coś znajdziesz.Miewam cudowne, miziaste koty na tymczasie, ale nigdy nie mogę powiedzieć, czy lubią dzieci.Po prostu nie mam możliwości sprawdzenia.Przez przypadek odkryłam, że Marusia uwielbia dzieci, jest opiekuńcza, dla Ignasia była nianią, kiedy do mnie przyjechał.Pozostałe koty uciekały, chociaż chłopczyk ich nie krzywdził.Myślę, że młode kotki, dość energiczne bardzo by się nadawały, ale polecam wtedy dwa.To naprawdę niewiele więcej kosztuje, a koty nie będą traktować dzieci jak przedstawicieli własnego gatunku.Tak bowiem się dzieje, że jedynak będzie chciał z dzieckiem bawić się po kociemu, czyli podgryzać, bo tak koty bawią się w naturze.
A to podobno były dzikie kotki, zobacz zdjęcia viewtopic.php?f=1&t=148551&start=210
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 18, 2013 7:35 Re: Szukam kota lubiącego dzieci- z DT KOSZALIN-KOŁOBRZEG

po prostu zadwon do Sabiny tel. kontaktowy 506-664-750,
Miau adopcje
wczesniej ktoś o niej pisał
cos sie znajdzie w kociarni adopcyjnej
pozdrawiam
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

[poprzednia]