Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 14, 2013 21:10 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

telewizja z internetem to nazwa oferty, a nie urządzenia - płacisz jednocześnie za tv i neta i masz taniej, a technicznie jest to rozwiązane oddzielnie. jak zdechnie Ci internet, to nie zdechnie Ci telewizja i odwrotnie ;)

spytam inaczej: czy masz kabel łączący liveboxa bezpośrednio z Twoim komputerem? jakikolwiek kabel.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Czw lut 14, 2013 21:12 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Maupa pisze:spytam inaczej: czy masz kabel łączący liveboxa bezpośrednio z Twoim komputerem? jakikolwiek kabel.

Tak, edytowałam poprzedniego posta :-)
Mam na l. jakiś guzik - przypomina to symbol wifi...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lut 14, 2013 21:15 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

no to ten kabel, który masz wpięty do kompa, powinien być wpięty do routera: to jest takie urządzenie, które nadaje sygnał wifi.
nie znalazłam niestety specyfikacji Twojego liveboxa w necie, więc muszę założyć, że tak jak we wszystkich innych liveboxach ten router jest potrzebny.

normalnie jest trzyetapowo: livebox łapie neta z kabelka, który masz w ścianie -> kabelkiem przesyła do routera (nadajnika) -> router zamienia internet na fale radiowe i dopiero te fale radiowe to jest wifi, które odbierasz w komputerze (oraz w telefonie).
skoro na komputerze nie korzystasz z wifi, tylko z kabelka, to nie będziesz korzystać z wifi na telefonie.

zdalnie więcej Ci nie pomogę, bo może jednak w Twoim lv jest nadajnik wifi, ale nie mam tego jak stąd sprawdzić ;)
poradziłabym Ci, żebyś zadzwoniła na infolinię, ale te buce w orąż liczą połączenia z infolinią - coś, co w każdej cywilizowanej firmie jest darmowe...
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Czw lut 14, 2013 21:17 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Maupa pisze:skoro na komputerze nie korzystasz z wifi, tylko z kabelka, to nie będziesz korzystać z wifi na telefonie.

Bardzo niedobrze :evil: na liveboksie jest napis wi - fi i ma taki guzik, no nic i tak wielkie dzięki! Muszę chyba fizycznie kogoś jednak ściągnąć do siebie :-)

jozefina1970

Post » Czw lut 14, 2013 21:18 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

trzymam kciuka. internet w telefonie dobra rzecz. :ok:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Czw lut 14, 2013 21:21 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Doczytałam - to jest Livebox 2.0 ZTE

jozefina1970

Post » Czw lut 14, 2013 21:31 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

<grzebie w internecie>
wpisując klucz sieciowy (hasło w telefonie), przytrzymaj najpierw i wciśnij ten guzik od wifi. potem dopiero spróbuj się połączyć z liveboxem.

tam router jest wbudowany. ale szczerze - mam tego samego liveboxa w warszawskim domu i mamy dokupiony oddzielny router.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Czw lut 14, 2013 21:44 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Maupa pisze:przytrzymaj najpierw i wciśnij ten guzik od wifi.

Czyli wpisać hasło, przytrzymać i wcisnąć guzik i dopiero się łączyć? Jeszcze spróbuję, chociaż to wpisywanie hasła to masakra

jozefina1970

Post » Czw lut 14, 2013 21:50 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

a jak nie podziała, to jeszcze bez wpisywania hasła:
Przydatną nowością jest także funkcja WPS, która umożliwia łatwe połączenie komputerów z Liveboksem bez potrzeby wpisywania hasła zabezpieczającego. Wystarczy w momencie podłączania nowego urządzenia do bezprzewodowej sieci nacisnąć na specjalny przycisk, który znajdziemy na obudowie Liveboksa.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Czw lut 14, 2013 21:56 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Nic nie działa. Nie wiem, czy to ważne ale mam inny adres MAC na L. a inny na komórce. Idę spać :evil:

jozefina1970

Post » Czw lut 14, 2013 22:26 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

to też coś zmienia, ale nie zrozumiałam tego, co chłopcy pisali na forum pomocy technicznej :mrgreen:

dobrej nocy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pt lut 15, 2013 1:17 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

...niech Villentretenmerth wstawi zdjęcie Maru...
Zrobię co się da, ale muszę ustalić z Panem Kotem termin sesji, bo nie zawsze ma ochotę na pozowanie. To taki Ponurawy Pan Kot. Cudny jest, kocham go. Czy mówilem, że od paru dni już sypia w łóżku? Aha! Jeszcze coś się wykryło. NIE PRZEKLINAĆ PRZY KOCIE! Natychmiast się chowa pod łóżko i trzeba go przepraszać żeby wyszedł. Sporządnieję przy nim.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt lut 15, 2013 7:39 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Villentretenmerth pisze: Aha! Jeszcze coś się wykryło. NIE PRZEKLINAĆ PRZY KOCIE! Natychmiast się chowa pod łóżko i trzeba go przepraszać żeby wyszedł. Sporządnieję przy nim.

:ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt lut 15, 2013 8:40 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Denerwuje mnie Windows 7 :twisted: Po co mi to w ogóle wgrali na służbowym lapie?!
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt lut 15, 2013 10:12 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

siódemka jest spoko, na pewno o wiele lepsza od visty ;)
Obrazek Obrazek

Maupa

[poprzednia][następna]