Moderator: Moderatorzy
piotr2422 pisze:no z uwagi na brak odpowiedzi zdecydowalem sie na taki oto zabieg ranne pre 0,5 po 6 godzinach podalem jeszcze 0,25 o 18+6 wynik byl 400 podalem 0,25 24-00 wynik 478 podalem 0,25 6 rano dzis wynik 351 podalem 0,5
8-00 378+2
10-00 337+4
11-00 333+5
niewiem morze karma jest zbyt obfita dajmy na to ze kot naraz pochlania 50 gr wiec jakies odbicie na glukozie musi to miec o 6 dostal 40gr wynik ranny wynosil 351 o 8-30 50gr a o 11 ostatnie 40 potem ma 7h przerwy no insulinke nabieram ok podaje wszystko jak nalezy no nic zobaczymy jak to bedzie dalej dzis od 18 wracam na stary tor bede podawac 0,75 co 12h
Vista87 pisze:Witam,
U nas wszystko dobrze, jesteśmy sobie na lantusie i jestesmy całkiem zadowolone, wyniki jakie kotka ma przed podaniem insuliny to około 270-290.
Carreras pisze:Mamrot, pilnie obserwuję wyniki Piotrowego Maćka. Nie odzywałam się, bo nie chciałam źle doradzić. Jestem za mało doświadczona. Ale skoro zostałam wywołana do tablicy, powiem, co mnie się wydaje.
- Ja bym nie zmniejszała dawki (z 0,75 do 0,5). No chyba, że wystąpiłaby kontregulacja.
- Postarałabym się dawać jeden rodzaj mokrej karmy przez dłuższy czas. Gdy mnie Kociara doradziła zrezygnować z gotowanego kurczaka i przejść wyłącznie na mokre (dawałam Animondę Classic), nastąpił przełom, cukier w końcu (po 2 miesiącach podawania Levemiru) zaczął spadać.
- To co dzisiaj napisał Piotr o swoim eksperymentowaniu z dawkami uważam za ryzykowne. Mnie Kociara zalecała podawać insulinę dwa razy dziennie, co 12 godzin. Bałabym się takiego kombinowania. Ale może nie mam racji...
Nie wiem, jaki wpływ na cukier mają ipaktine i hepatiale, które Piotr podaje Maćkowi.
Gdybym teraz nadal podawała swojemu kotu insulinę, starałbym się jak najdłużej "trzymać' dawkę. Przekonałam się bowiem, że koci organizm długo przyzwyczaja się do insuliny, zanim "zaskoczy".
Mamrot, jeszcze z innej beczki. Kiedyś poleciłaś mi Miamora kurczak z pstrągiem. Daję go do dziś. U Carrerasa karma ta powodowała największe spadki cukru.
Molesław pisze:Mam na zbyciu 3 wkłady insuliny Lantus - termin ważności sierpień 2013 po atrakcyjnej cenie 15zł. za sztukę. E-mail beapie1@o2.pl
^..^fuksj@ pisze:Molesław pisze:Mam na zbyciu 3 wkłady insuliny Lantus - termin ważności sierpień 2013 po atrakcyjnej cenie 15zł. za sztukę. E-mail beapie1@o2.pl
Hej ho jestem zinteresowana tą insulinką napisalam Ci też to samo na mila
pozdrowka
^..^fuksj@
piotr2422 pisze:no witam podawalem insulinke jak pisalem co 6h nie 12h i powiem tyle zauwazylem ze wyniki byly lepsze to znaczy ponad 300 max 230 min niestety nie moge tak robic caly czas od poniedzialku do pracy wracam podnioslem dawke na 1,0 co 12h jesli wyniki beda gorsze niz na 0,5 oraz 0,75 to niewiem juz sam bedzie trzeba zejsc powoli w dół mi sie wydaje ze jednorazowa dawka 0,75 nie wspomne juz o 1,0 jest za wysoka dzis na 1,0 PREranne hi a+5 420 potem juz tylko w gore hi hi i tak do 18 podalem jeszcze raz 1,0 bede kontrolowal zostane na takiej dawce jakis czas jesli wyniki beda wysokie wracam na 0,5 karme podaje caly czas mokra mam spore zapasy ketony 0
Molesław pisze:O 18 miałam podać insulinę, a tu szok cukier - 182. Zgłupiałam, zadzwoniłam do lekarki więc kazała się wstrzymać i zrobić pomiar cukru po 2 godzinach. Ale dowiedziałam się, że mój Moluś jest 2 kotem z cukrzycą, więc z doświadczeniem też pewnie nie bardzo.
Poradźcie jak postępować w takim przypadku.
Mamrot pisze:Molesław pisze:O 18 miałam podać insulinę, a tu szok cukier - 182. Zgłupiałam, zadzwoniłam do lekarki więc kazała się wstrzymać i zrobić pomiar cukru po 2 godzinach. Ale dowiedziałam się, że mój Moluś jest 2 kotem z cukrzycą, więc z doświadczeniem też pewnie nie bardzo.
Poradźcie jak postępować w takim przypadku.
podajesz 0,25 jednostki?
jak karmisz? podaj ilości i godziny karmienia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości