Poki miala to rozwolnienie (od kilku tygodni, z parokrotnym nawrotem), to balam sie jej cokolwiek dawac oprocz suchego. Po puszkach (wszystkich) tez dostaje rozwolnienia Staram sie jej wynagrodzic w pieszczotach i uwadze jej wylacznie poswieconej
A Sasza mnie ucieszyl ogromnie Pimpek tez robi postepy, juz prawie wcale nie reaguje agresja na proby glaskania, tylko ucieka. Ale wyciagniety do niego palec zyczliwie obwachuje
Jak Gucio mial nadwrazliwe jelita i robil miekkie kupy-dawalam mu saszetki intestinala -do dzis je lubi,a potem stopniowo doslownie po cm kawalku dodawalam miesko- jego organizm nie znosi zmian w zarelku
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.
A to mozna dawac bez konsultacji z wetem? Maya dzis wreszcie wykonala normalna kupe, ufff
Uregulowalo sie w sumie samo, po odstawieniu pokarmow powodujacych problem i dwukrotnym podaniu smecty, ale troche potrwalo-jesli ten intestinal mozna samemu podawac, to bym sie na wszelki wypadek zaopatrzyla, zeby, w razie nawrotu po zjedzeniu czegos, problem trwal jak najkrocej...
Staram sie miec saszetki intestinalu gastro-fajnie uspokajaja przewod pokarmowy-teraz jak mnie nie bedzie tez zostawie bratu pudelko-by im dawal wieczorem........tylko pamietaj ,ze to uspokajanie moze potrwac i dwa tyg
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.
Ale jej problem trwal teraz jednorazowo tylko pare dni, gora tydzien. Przeciagnelo sie, bo po uregulowaniu, nawracal po ponownym spozyciu mokrego i/lub ryby, dopoki kolejno nie sprawdzilam wszystkich pokarmow - wyszlo, ze tylko suche (niektore) moze jesc bez problemow.
Moze miec aktualnie nadwrazliwosc jelit- U mojego Gucia walczylam z tym z pol roku z hakiem ,tylko teraz jak cos nie tak to reaguje od razu intestinalem i nie dopuszczam,by sie rozkrecilo.
Oprócz saszetek Intestinalu jest też suche. I suche, i mokre jadł Sybirek w czasie choroby, Moher suche gdy miał kłopoty z rozwolnieniem. Służyło im. Pytałam czy mogą podjadać zdrowe koty, bo wiadomo było że cudze najlepsze. Wetka powiedziała że nie ma problemu.
O, dzieki Faktycznie, ze jest suche, Bubul to okresowo dostaje, bo ma wrazliwe jelita i tez czesto podobny problem. A saszetki Intestinala tez moge podac sama, czy tylko w porozumieniu z wetem? Pytam, bo z tymi weterynaryjnymi karmami i odzywkami roznie, niektorych chyba na wlasna reke nie wolno (np. nerkowych czy na problemy drog moczowych).