Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk wyłapane, pomocy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2013 12:32 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Też rozumiem. Trzymam kciuki, żeby wnuczek się nie zorientował, że coś się zmieniło :lol:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt lut 01, 2013 14:03 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Mam już termin operacji: 24 lutego, w niedzielę, mam się zgłosić w szpitalu. Ciąć będę pewnie w pon. lub wtorek. Jakoś mi troszkę dziwnie.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt lut 01, 2013 14:06 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Fanszeta pisze:Mam już termin operacji: 24 lutego, w niedzielę, mam się zgłosić w szpitalu. Ciąć będę pewnie w pon. lub wtorek. Jakoś mi troszkę dziwnie.

:ok: :ok: :ok:
Zrobią z Ciebie nówkę sztukę :D

jaaana

Post » Wto lut 05, 2013 14:19 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

jaaana pisze::ok: :ok: :ok:
Zrobią z Ciebie nówkę sztukę :D

Też mam taką nadzieję :D

Felutka wczoraj bawiła się wędką z piórkami. Jest to fakt godny odnotowania, bo zwykle piórka są dla niej za mało delikatne. Najlepiej lubi swoją latareczkę, tylko nie może pojąć, że jak świeci słońce, to nic nie widać.
Ładnie się czaiła, skakała, łapała łapką. A najbardziej mnie rozczuliło, że po pewnym czasie znów zaczęła polować na piórka na łózku, chociaż już schowałam zabawkę na półkę :D

Ciapciuś po zabiegu czuje się dobrze. Ale pani wet dwa razy pytała o jego imię. Na koniec stwierdziła: To jeszcze nie tak źle. Ostatnio facet przyprowadził Pierdka :mrgreen:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto lut 05, 2013 15:47 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

:mrgreen: To babcia Ciapciaka pewnie dumna?
Trzymaj sie Fanszetki dzielnie i cieplutko. Będziemy wszystkie kciuki trzymać :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 06, 2013 7:27 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Dzięki Morelowa :D

Jasne, że jestem dumna z włochatego wnuczka, bo był bardzo dzielny. Dobrze, że już po wszystkim, jednak u chłopaków zabieg dużo łatwiejszy. Jak sobie przypomnę Felucię i jej depresję kaftanikową, to mnie dreszcze przechodzą jeszcze dzisiaj.

Fanszeta

Post » Śro lut 06, 2013 16:25 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Super, że po i że wszystko w porząsiu.
Gabi też już ma to za sobą (ale ja jeden dzień z życiorysu wykreślony :wink: ).

Fanszeto, mogę zacytować jeden Twój wpis na wątku persów? O, ten:
Felutka wczoraj bawiła się wędką z piórkami. Jest to fakt godny odnotowania, bo zwykle piórka są dla niej za mało delikatne. Najlepiej lubi swoją latareczkę, tylko nie może pojąć, że jak świeci słońce, to nic nie widać.
Ładnie się czaiła, skakała, łapała łapką. A najbardziej mnie rozczuliło, że po pewnym czasie znów zaczęła polować na piórka na łózku, chociaż już schowałam zabawkę na półkę :D
Bo padło tam stwierdzenie, że tylko persy tak mają.
A wolałabym bez linka, bo nie każdemu się chce klikać.

jaaana

Post » Czw lut 07, 2013 9:20 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Jaaana, jasne, że możesz.
A mnie się też wydawało, że o czymś takim, jak bawienie się zabawką, której teraz nie ma, już czytałam :D.
Felunia w takim razie jest mentalnie perska :wink:
Np. poluje bardzo skutecznie na muchy. Wiosną i latem je zjada, fuj, fuj. Zimą nie ma jednak much, ani nawet komarów. Więc co robi moja sprytna Felunia? Ona poluje na muchy, które mogłyby być. I robi to tak przekonująco, że zawsze sprawdzam, czy coś faktycznie nie lata po domu :D .

Fanszeta

Post » Śro lut 13, 2013 11:01 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

U nas wszystko pomalutku. Szczególnie ja tak się poruszam :D . Bo koty to potrafią pobiegać albo pogonić drugiemu kota :wink:
Największy sajgon robi się wtedy, gdy Kawa postanawia ustawić wszystkich do pionu. Syczy, paca łapą, a jak któryś z chłopaków się postawi i odetnie, to wydaje takie dźwięki, jakby jej wyrywano na raz cztery łapy, ogon i zęby bez znieczulenia :mrgreen: . Na szczęście awantury odbywają się głównie w sferze dźwiękowej, bezkrwawo.
Kawusia ma ciężki charakterek od urodzenia. Najpierw sikała namiętnie na moją kołdrę, potem drapała do krwi (w zabawie), teraz też potrafi zębami i pazurami pokazać, że coś jej się nie podoba. Najgorzej traktuje moich gości. Pakuje się im namolnie na kolana, a głaskana zbyt długo - chapie. Ostatni mocno użarła TŻ, obraził się na nią okropnie.
Inne kociaste przy niej to anioły.
Ale tylko ona wiernie śpi ze mną pod kołderką i tak głośno mruczy.

Fanszeta

Post » Śro lut 13, 2013 18:24 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Mnie nikt nie drapie, nie gryzie, ale też nikt nie śpi pod kołdrą, ani na kolana się nie pcha :(
Nuuuda...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 13, 2013 18:51 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Morelowa, widzę wyraźnie, że brakuje Ci czterech kotecków:
1. do drapania
2. do gryzienia
3. do spania pod kołdrą
4. do pchania się na kolana

Wiesz, możemy Ci pomóc :wink:

jaaana

Post » Śro lut 13, 2013 19:22 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Dzięki, jaaana - jesteś bardzo pomocna :D
Jakby co to się zgłoszę i z tego wszystkiego zrobimy jednego kota :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 13, 2013 19:24 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

morelowa pisze:Dzięki, jaaana - jesteś bardzo pomocna :D
Jakby co to się zgłoszę i z tego wszystkiego zrobimy jednego kota :mrgreen:

OK
Jednego wielkiego, oczywiście :mrgreen:
Pewnie, posklejamy, wymodelujemy... Będzie kot wzorcowy :kotek:

jaaana

Post » Pt lut 15, 2013 9:34 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Morelowa, przyjeżdżaj, wybierzemy Ci jakiegoś podruraka, żebyś nie czuła nudy. A jest z czego wybierać, na początek obejrzyj zdjęcia z ich wątku. Charakterków do wyboru, do koloru.
Przykład z dzisiejszego poranka:
Rodzeństwo, z jednego miotu, dwie koteczki, biało-czarne, jedna podobna do drugiej, prawie jak dwie krople wody. Jedna pozwoliła się dziś wygłaskać od główki do ogonka 8O , druga na mój widok uciekła jak największy dzikusek. Niedługo trzeba będzie obie wyłapać do sterylki.
A może chcesz cudo nad cudami, bialutką koteczkę z jednym oczkiem niebieskim, a drugim zielonym?
Zresztą każdy z dokarmianych przeze mnie kotów jest cudowny, jedyny i niepowtarzalny :1luvu: Jak bladym świtem wybiegają mi na powitanie, to za każdym razem podziwiam, jakie są piękne.
A może chcesz Ogonka w pyle węglowym, bo tak Ci się spodobał? :wink:

Fanszeta

Post » Pt lut 15, 2013 10:39 Re: Zepsuty, naprawiony Antoś, Ashleyek kontra pp:-), Mela [

Chciałabym :cry: I to z oczami, i z ogonkiem... Kurka, Fanszeta nie rób mi tak, bo bede ryczeć...
Żadnych więcej kotów w domu ! Nie mogę :cry:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]