Molesław pisze:Dzięki za wsparcie.
Niestety nie stać mnie w żaden sposób na inną insulinę, Lente da mi osoba, która sama ją używa i płaci 3,20 za 10 ml. Ja wiem, że nie można oszczędzć ale naprawdę, nawet nie mam od kogo pożyczyć kasy.
Jeśli chodzi o jedzenie, to mam jeszcze drugiego kota, który je tylko suche, ale Molek nie rusza tej karmy (chyba wie, że nie może). Teraz jak wychodzę do pracy zostawiam mu miskę z jedzeniem (saszetka Gourmet fileciki) i podchodzi, kiedy jest głodny. Po 16-tej jak przychodzę i miska jest pusta, to od razu mu nakładam. Molek je tylko mokrą karmę. RC Diabetic jest w miseczce, ale jadł tylko przez pierwsze dwa dni od zdiagnozowania. Teraz nie chce. Animondę diabetic też mu dawałam, ale nie idzie mu. Tę classic też na początku jadł a po 2 - 3 dniach wielki foch i karma stoi w szafce. Co jeszcze mu idzie z apetytem, oprócz gourmeta to saszetki z Felixa.
przykro mi to słyszec
insulina kosztuje 50- 60 zł - levemir 3 ml - fiolka (wkład do pena) - to jest aż 300 jednostek - wystarczy na conajmniej 100 i więcej dni - więc teponad 3miesiące to na[rawdę żaden koszt... a jest to insulina na której masz szanse przedłuzyć kotu zycie.
do tego trzeba liczyc koszty strzykawek tzw. insulinowek setek. koszt pasków do glukometru.nie możesz przejśc na insuline bezpomiarów2 x dziennie, musisz tez kupic paski do mierzenia cukru i ketonów w moczu - ketodiastix. nie wiem jak chcesz leczyc kota lente wos poprostu bo ja dostaniesz, czy były robione badania - fruktozamina? karma sucha diabetic to wyrzuć, nie karm tym broń boże drugiego kota. Przykro mi, ale bez pieniędzy nie da się nic zrobić. można minimalizowac koszty ale koszty muszą być.PROSZĘ DOCZYTAJ W CZĘŚCI EDUKACYJNEJ - INSULINA - LENTE MA TAKIE SAMO DZIAŁANIE NA KOTA JAK WYKLĘTA CANINSULIN. JEŚLI ZMARNUJESZ CZAS I ZDROWIE KOTA NA TEJ INSULINIE, to i tak będzie trzeba przejśc na levemir a stabilizowanie kota po lente/canincsulin trwa długo. zmarnujesz czas na lente, rozregulujesz kota.