Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 12, 2013 10:59 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Broszka pisze:
Revontulet pisze:Skoro Morela nie wymiotuje kłakami to poszukaj ich w jej kupie

ble... :wink:

Eee tam...
zawsze po odrobaczeniu bardzo dokładnie oglądam kupy (przez Maurycego to jakąś obsesję mam) :oops: .
Fiodorowi zdarza sie zwymiotować kłakiem. Maurycemu nigdy, ale za to widzę, że sierść wychodzi z niego tyłem :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lut 12, 2013 11:17 Re: Morelowo-migdałowo..:)

O! Stówa! :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lut 12, 2013 11:27 Re: Morelowo-migdałowo..:)

O! Faktycznie stówa 8O
Zajmiemy się.

Przyglądam sie kupom i owszem, i widać, że jakieś kłaki tam są. Ale wyrzygane są bardziej konkretne :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 12, 2013 14:24 Re: Morelowo-migdałowo..:)

A dokładnie się przyglądasz? :mrgreen:
Z wierzchu za dużo nie widać, za to w środku jest konkretnie :lol:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lut 12, 2013 15:25 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Cały dzień będziecie tak szukać skarbów w kupach?
Wchodzę dzisiaj już drugi raz na wątek poczytać sobie w przerwie na posiłek a tu wciąż ten sam temat... :twisted: ;)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lut 12, 2013 15:30 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Smacznego :twisted:
Ja niczego nie szukam- już się naszukałam :mrgreen:
A Morelowa (z dużej litery czy z małej mam pisać?) niech poszuka to może w koncu przestanie tak bardzo zamartwiać się wymiotami :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lut 12, 2013 15:32 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Nie, w środku się nie przyglądałam... :? Muszę sie poprawić :mrgreen:

Zepsuła mi sie kolejna kuchenka elekryczna, dwupalnikowa, zostałam z jednym palnikiem, ktory trzeba włączać do kontaktu, ktorym się musi dzielić z prodiżem, nawiewem pieca i np. odkurzaczem [a, odkurzacz moge gdzie indziej..]- czyli nei jestem w stanie zmieścić się w dwóch taryfowych godzinach prądowych.. :evil: ze wszystkim :evil: Kanał kanałów...- słabo mi wychodzi potraktowanie tego z humorem :twisted:
A sernik mi sie właśnie przypala bo zrobiłam inaczej niż zwykle - durna baba - i 'sięgnął' do pokrywy prodiża :roll:
Jak dalej tak będzie padało to jutro będzie pół metra śniegu na chodnikach... :cry:

O, dopisała sie Broszka :D Nie, nie będziemy - to Revontulet się tak dopytuje :mrgreen: Też jem przy kompie :lol:
O, i Revontulet się dopisała... :D [morelowa z małe :mrgreen:, chyba, że na początku zdania :mrgreen: :mrgreen: ]
Jeszcze raz spróbuje wysłać...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto lut 12, 2013 16:31 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Chyba niedobrze wszystko podpinać do jednego gniazdka :roll:
Naprawdę masz w kuchni tylko to jedno? Co zrobisz jak się spali?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lut 12, 2013 16:33 Re: Morelowo-migdałowo..:)

morelowa pisze:Nie, w środku się nie przyglądałam... :? Muszę sie poprawić :mrgreen:

Zepsuła mi sie kolejna kuchenka elekryczna, dwupalnikowa, zostałam z jednym palnikiem, ktory trzeba włączać do kontaktu, ktorym się musi dzielić z prodiżem, nawiewem pieca i np. odkurzaczem [a, odkurzacz moge gdzie indziej..]- czyli nei jestem w stanie zmieścić się w dwóch taryfowych godzinach prądowych.. :evil: ze wszystkim :evil: Kanał kanałów...- słabo mi wychodzi potraktowanie tego z humorem :twisted:

Nie naprawil wieczorem?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lut 12, 2013 17:44 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Mam więcej gniazdek, ale akurat tu jest taki myk,że jedno zostało [tzn w listwie zostało] do włączania różnego sprzętu czasowo.. no, a teraz ta kuchenka...
Jedno z dwóch takich potrójnych w ścianie się spaliło w czasie montowania pieców...

Był. Naprawiał. Okazało się, że prąd w tym gnieździe gdzie piec i kuchenka jest [na szczęście] , że w kuchence jest prąd na wejściu... a palniki nie działają łącznie z lampkami sygnalizacyjnymi 8O Rozbieranie całej kuchenki - bez sensu czasowo i umiejętnościowo dla kolegi-sąsiada.
cd rozmowy telefonicznej z Dorotą

Obrazek

morelowa

Post » Wto lut 12, 2013 19:02 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Jak wiesz też wszystko mam na prąd.
Miałam to szczęście, że przed wprowadzką robiliśmy generalny remont, m.in. cała intsalacja elektryczna była wymieniana.
Przypilnowalismy (bo mieliśmy taką moziwość), żeby było dużo gniazdek.
I mamy chyba 8 faz (czy jak to tam sie nazywa). Nie ma szans, żeby u nas wywaliło korki :mrgreen: .

A nie masz możliwości mieć kuchenki na butlę gazową?
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lut 12, 2013 22:09 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Obrzydziłaś mi to swoje mieszkanie już do końca ... i właśnie teraz znów piszesz o serniku! Taki duży, że z blachy "wyłazi". To podchodzi pod okrucieństwo. protestuję. :evil:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro lut 13, 2013 8:21 Re: Morelowo-migdałowo..:)

[quote="Kinnia"]Obrzydziłaś mi to swoje mieszkanie już do końca ... i właśnie teraz znów piszesz o serniku! Taki duży, że z blachy "wyłazi". To podchodzi pod okrucieństwo. protestuję. :evil:[/quote]

Chciałaś się zamienić/przeprowadzić? :mrgreen: To mieszkanie jest bardzo ładne, naprawdę, ale ma usterki, z którymi sobie nie radzę, bo mam tylko tego sąsiada do pomocy. A na nowy sprzęt mnie nie stać :| Instalacja jest po remoncie, ale oszczędnościowym. Poza tym mam dużo urządzeń na siłę.
A ta obecna kuchenka jedno-płytowa :twisted: też jest uszkodzona. Nie wyłącza sie całkowicie - trzeba wyciągać wtyczkę z gniazdka... O ludzie...

Kinnia, Ty po prostu przyjedź na ten sernik, co?
Albo sobie powiedz, że on wcale nie jest dobry . To że mnie smakuje to może świadczyć tylko, że jestem mało wybredna :mrgreen:
Serniki zawsze rosną, a potem opadają - już jest niski...

Obrazek

morelowa

Post » Śro lut 13, 2013 11:10 Re: Morelowo-migdałowo..:)

I gdzie ta druga część wątku? :twisted: :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 13, 2013 11:16 Re: Morelowo-migdałowo..:)

Ja się właśnie postanowiłam odchudzić, a tu mi piszą o serniku. To czas głowy popiołem posypywać, a nie sobie tak dogadzać :wink:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

[poprzednia][następna]