Już jutro - 16 lutego, serdecznie zapraszamy do bielskiego Gmini Park ! W godz. od 14 do 18, będzie miało miejsce kolejne spotkanie adopcyjne z cyklu " Do serca przytul psa, weź na kolana kota". Będą z nami bezdomne psy i koty wypatrujące nowych właścicieli. W dniach od 16 do 20 lutego, będzie miała miejsce także zbiórka darów - prosimy o karmę dla psów i kotów, koce i wszelkie akcesoria dla zwierzaków. Do zobaczenia w sobotę !!
Sprawa dotyczy 2 kotów (1 na 99% kotka), które cichaczem żyją sobie w oborze z krówkami. Przyszły późną jesienią jak się zrobiło zimno jako bardzo młode koty. Są dokarmiane, ale nie szczepione, nie odrobaczane, bardzo dzikie. Trzeba by je było wysterilizować, zaszczepić, sprawdzić czy nie chorują. Żali mi, że za niedługo jak zrobi się cieplej to uciekną i spotka je los ich matki, albo rodzeństwa. W lato widziałam, że była ich 7 + kotka. Niestety nie udało się ich wyłapać, kotka je gdzieś wyniosła. Z całej gromadki uchowały się te 2 wprosiły na ciepły teren.... Bez łapki się nie obędzie, ale nie mam też warunków na okres kiedy będą miały do siebie dojść. Proszę dajcie znać czy jest ktoś kto może pomóc.