Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 12, 2013 18:36 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

"Kto pyta nie błądzi" zaznaczam wątek do czytania.
Płynie rzeka łez...
W nadziei deszczu...
Kto widział,kto słyszał,gdzie jesteś?
Irma , gdzie jesteś?

goodbyemycat

Od: Pon lut 04, 2013 17:35

Post » Wto lut 12, 2013 18:40 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

To kiedy będziesz jęczała o swoje, pojęcz też o moje, please... Lukrecję - swój mail pani podawałam.
Nie pamiętam, mam wrażenie, że do czegoś się brało z pęcherza - takie było zalecenie na karcie badań z Laboklinu. I tak mi właśnie do bakterii pasuje. Tylko że kartę dałam wraz z Lukrecją, a pani mi jej nie oddała, więc teraz nie mam ściągawki, do czego konkretnie to było. Przy jakiejś okazji znów wezmę od weta.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto lut 12, 2013 18:48 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

magaaaa pisze:Koteczekanusi - Michasce wetka nie chciała nakłuwać pęcherza do pobierania moczu. Ostatecznie kiedy Michaśka nasikała do wyparzonej miski ściągnęłam mocz w strzykawkę i tak zaniosłam do zbadania.

Ten system pobierania moczu, o którym ktoś tu pisał - na pokrywkę od pojemnika na mocz - jest bardzo dobry. Wczoraj udał mi się 5 razy :-) A jeśli pojemnik nowy, to i sterylizować nie trzeba. Jakoś mimo wyparzania nie mam tak 100% zaufania. Chociaż nie wiem, czy przy kryształach i białku to jest potrzebny posiew na bakterie...
PS. Pewnie jednak jest, bo doczytałam, że to jakieś tam żyjątka powodują to, że się te wapniany, czy co tam, nie rozpuszczają.

koteczekanusi

Post » Wto lut 12, 2013 19:37 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

goodbyemycat pisze:Biedna,a czemu nalała?

Mówiąc krótko: należy przeczytać wątek zanim zacznie się go komentować , nie ma wtedy szans na pytania bez odpowiedzi.
Ja dla odmiany przeczytałam CAŁY Twój wkład w wątek "ile kosztuje uśpienie kota" i się zachwyciłam.
Cóż- lektury nie polecę.
EOT.

Magaaa a ona tak ZAWSZE czy zdarza się i w kuwecie(cokolwiek)??

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto lut 12, 2013 19:41 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Magaaa a ona tak ZAWSZE czy zdarza się i w kuwecie(cokolwiek)??

Póki co ZAWSZE.
Ale spokojnie, poczekajmy jeszcze, może załapie.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lut 12, 2013 19:50 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A masz ten sam żwirek co Neigh? Ewentualnie - bentonitowy?
Przypominam - wpadka z Lukrecją zdarzyła się z braku bentonitowego żwirku.

koteczekanusi

Post » Wto lut 12, 2013 22:18 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Używam wylacznie Cat's best
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lut 12, 2013 23:18 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A u Neigh TRAFIAŁA??? 8O

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto lut 12, 2013 23:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jeszcze co do Lukrecji - zanim te wyniki badań dostanę... Podobno miała robione USG - i jak to, lekarz nie zauważył kamieni? Wyszło, że dość liczne, to się chyba przez miesiąc nie zrobiły?

koteczekanusi

Post » Śro lut 13, 2013 7:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:Jeszcze co do Lukrecji - zanim te wyniki badań dostanę... Podobno miała robione USG - i jak to, lekarz nie zauważył kamieni? Wyszło, że dość liczne, to się chyba przez miesiąc nie zrobiły?

Ania, ale to może zapytaj lekarza, co? Bo jak my mamy na takie pytanie odopowiedzieć? Może nie zauważył.......Najlepiej chyba jest nękać p. doktor w kilka zainteresowanych osób. Kasia z nią rozmawiała.......tak przynajmniej twierdzi.........wszystkie wyniki miały trafić w rece zainteresowanych........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro lut 13, 2013 11:49 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Tak, Leosia u Neigh trafiała bezbłędnie.
Tak, u mnie jest cat's best.
Tak, Pani Dr zawsze zapewnia że wyśle, i jest miła.
Za to ja zaczynam się już wkurzać :?
Nie, ze Leosia leje, niech sobie leje, kiedyś zalapie a póki co miejsce wybrała niekłopotliwe (tylko raz obsikała buty TŻ) ale na niefrasobliwość lekarza.
Leosia najprawdopodobniej jest odwodniona, ma bardzo suchą skórę, chociaż dużo pije.
Muszę ją zabrać do wetki i znowu się nasłucham, że kot z lecznicy przychodzi bez wyników i bez opisu, tak, jakby to była moja wina :evil:

Lukrecja w opisie usg miała uwagę, że nerki pozapalne.
koteczekanusi, daj maila to Ci wyślę.

magaaaa

Post » Śro lut 13, 2013 12:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Łał, zdobyłaś wyniki?
Czyli wybrała jedno miejsce? Jeśli tak, to może tam postawić kuwetę?
Choć oczywiście istnieje ryzyko, że się przeniesie...

koteczekanusi

Post » Śro lut 13, 2013 13:36 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Nie zdobyłam, no co Ty...
:?

Mam streszczenia opisów usg z początku stycznia, od kotkinsa 8)
Posłałam Ci.

Trudno troche postawić kuwetę na środku przedpokoju.
Ale dziś udało mi się przyuważyć srającą Leosię i galopem ją przenieść do łazienki, do kuwety.
Dokończyła już w kuwecie.
Mam nadzieję, że to poskutkuje.

magaaaa

Post » Śro lut 13, 2013 15:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

jeju, magaaa Ty to masz z tym sikaczami..
mocne kciuki za trafianie Leosi do kuwetki :ok:
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Śro lut 13, 2013 16:51 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Póki co pilniej mi są potrzebne jej wyniki...

magaaaa

[poprzednia][następna]