W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 11, 2013 21:11 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Coś mi się przypomina, że mówił: kamienia nie ma, no może coś tam trochę przy jednym zębie... i tyle zapamietałam, nie było to na tyle istotne wtedy dla mnie, że mi wyleciało z głowy :?

Zapalenie dziąseł często się kotom przytrafia,albo od tego zęba faktycznie coś.Może się psuje?Sam kamień niezbyt duży nie powinien śmierdzieć bo sama mam i nie czuć nic TŻ mówi :lol:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto lut 12, 2013 16:37 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:) u Wojtusia w pokoju (Tigra mruczała na cały regulator).
Po miesiącu od przybycia Tigry (12.01.2013), Lusia rezydentka pokonała nieco stres związany z dokoceniem (warkoty, bicie łapą kotów i ludzi , izolowanie się, obroża feromonowa) i dopuściła Tigrę do siebie...

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 12, 2013 17:57 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 2 razy
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Wto lut 12, 2013 16:46 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ale super widok! Widzę, że pełna łóżkowa komitywa :lol:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto lut 12, 2013 16:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

To pierwszy raz :)
Wydarzenie wywołało ogólne poruszenie w domu i na paluszkach podglądaliśmy ten "cud" :lol:

ManfredkotTusi

Post » Wto lut 12, 2013 17:22 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Pięknie :D

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Wto lut 12, 2013 20:49 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Super widok :D ciekawe czy się zaprzyjaźnią czy tylko będą się tolerować,ale dobre i to bo czasem nie da się biją,kłaki lecą,a tu pięknie :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 12, 2013 21:35 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Luśka jeszcze obrażona, ciągle pyskuje, powarkuje i na tym łóżku to bardziej udawała, że... nie widzi, nie dało się nie słyszeć bo "Kłykcik" czyli Tigrusia tak mruczała - chrumkała, że w innym pokoju było słychać. Ale to nibyniewidzenie to i tak sukces :wink:
Jak zrobią w jednym mniej więcej czasie quuu... to się ganiają nawet przyjaźnie ale tylko wtedy, czasem Lusia łapką zaczepia futrzaka (ale warunek - musi być powyżej, np. na krześle a T. na podłodze). I na razie tyle. A no i w kuchni i troszeczkę w czasie zabawy piórkami na patyku (wtedy też są blisko siebie 3 koty ale bacznie się obserwują przy zabawie).
Wspólnego spania czy lizania to raczej się nie spodziewam 3 kotów, Tigra to może by i chciała ale te moje "stare" 2 nie dadzą rady, marne szanse. Maniek tylko ludzi kocha a Lusia to z tych co jak one mają ochotę to na chwilkę wejdą na człowieka albo mu staną na biurku między twarzą a laptopem pozwalając na czułe głaski. Teraz możesz, głaskaj... mówiąc :wink:
Luśkę, aby wytulić to se ją trza najpierw złapać, wycałować i puścić :mrgreen:
Acha, Kłykcik dziś ważony, wyszło 3,9 kg. Mogłaby już nie przybierać na wadze bo teraz jest idealnie ale marne szanse bo sprząta wszystkie miski :|

ManfredkotTusi

Post » Wto lut 12, 2013 21:46 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Najważniejsze że krew się nie leje.Dobrze że jest chociaż tak.To dopiero miesiąc,może za dwa coś się zmieni na jeszcze lepsze :)
Obrazek ,

vailet

Post » Wto lut 12, 2013 22:13 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Oj piękny widok!!
ja też na to czekam u siebie;)

ManfredkotTusi pisze:To pierwszy raz :)
Wydarzenie wywołało ogólne poruszenie w domu i na paluszkach podglądaliśmy ten "cud" :lol:

też Mnie tak cieszy każdy, nawet malutki postęp :)
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Śro lut 13, 2013 0:46 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

A zrobiłam jeszcze zdjęcia :wink:

Tyle miejsca ale na fakturkach najfajniej :)
Potem zrobiła obrót i omal nie spadła na biurko.

Obrazek

KLIK :arrow: Obrazek Obrazek

Lillua pisze:Oj piękny widok!!
ja też na to czekam u siebie;)

ManfredkotTusi pisze:To pierwszy raz :)

też Mnie tak cieszy każdy, nawet malutki postęp :)

Ja też jestem ciekawa jak to będzie u Was, podczytuję co tam piszesz :wink:

ManfredkotTusi

Post » Śro lut 13, 2013 1:36 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Piękna ta Tigra :1luvu: kocham szylkretki :D i klasycznie pręgowane,a najbardziej takie tricolorki jak Bejbi :oops:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 13, 2013 12:00 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Ja też jestem ciekawa jak to będzie u Was, podczytuję co tam piszesz :wink:

miło Nam, zapraszamy :mrgreen:
pozdrawiam i głaski dla stadka przesyłam :)
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Śro lut 13, 2013 15:08 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Nie mogę się doczekać kuriera... dziś lub jutro...
Zwłaszcza tego co ma przywieźć, śliczne to jest. Zastąpi pudełecko na laptopie męża :mrgreen: .

Obrazek

I jeszcze takie zamówiłam bo stare, w praniu, się podrzyło

Obrazek

Edit
Przyszło :P, fajne te legowiska, zrobię foty jak koty je przetestują.
Kupiłam też karmę Herrmanns Bio-Menue (96% kurczak) , pierwszy raz, dałam i zjadły, saszetkę zjadły na 3 koty. Mańkowi mieszam z wodą (super pomysł wyczytany na forum) bo on woli pić takie jakby zupki. Nie rzuciły się na nią ale to pewnie dlatego, że wcześniej suszki chrupały a dałam im tylko dlatego, że byłam ciekawa czy im podpasuje. Wydaje się jednak, że będa ja jeść.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... edingGuide

ManfredkotTusi

Post » Śro lut 13, 2013 23:47 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Saszetka 85 gram to nie dużo na 3 koty,ale widocznie wydajna bo prawie samo mięso :) U mnie legowiska nie robią furory tylko hamaki :mrgreen: Kupiłam kiedyś w Netto taniutkie legowisko dla psa i olewka,wręcz niszczenie było :twisted: teraz dopiero po roku zaakceptowane,a chciałam to wydać bo nówka to była :lol: 19zł.!Takie są w Chińskich sklepach po 29zł.Jedno dobre nie zakłacza się materiał :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 14, 2013 0:05 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tiaa... piękne legowiska a żadne nawet nie spróbowało od kilku godzin czy fajne, leżą na "swoich ulubionych" miejscach i dziś śpią cały czas. Wyciągnęłam towarzystwo do zabawy na 10 minut i tyle na dziś :twisted:
No ni ma kotów, 3 sztuki a jakoby żadnego nie było.

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]