Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 12, 2013 14:43 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Pozostałe ok, tylko Leosia nie trafia.Magaaa a ona nie trafia w ogóle czy tylko co któryś raz?

Sra pod drzwiami wejściowymi, a leje też w przedpokoju, ale w innym miejscu.
Pokazuję jej kuwetę, ale jakby bez efektów póki co.
Nie tracę nadziei, bo i Michaśka i Bazyl potrzebowali trochę czasu.
Zresztą u Neigh Leosia kuwetkowała, więc myślę, że to kwestia opanowania terenu.
No, taką mam nadzieję.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lut 12, 2013 14:46 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Biostalfris też fajnie działa. Lepszy niż vitopar moim zdaniem.
http://germapol.istore.pl/pl,category,1 ... lfris.html
Pakiet próbny sie opłaca. Na długo starcza.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lut 12, 2013 15:20 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No wlasnie - jestem zdziwiona o tyle, ze u mnie było 100% kuwety. I wetki mi ja wychwalały jako wybitnie kuwetkową ( mówię o Leosi )
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lut 12, 2013 16:39 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Dostałam wyniki Lukrecji. A miałam nadzieję, że będzie bezproblemowo... No nic, w poniedziałek będę szła z Kawą na doszczepianie, to obgadam i szkieletora.
A w międzyczasie - macie jakiś pogląd, o czym świadczą te badania?

Barwa żółta
Przejrzystość lekko mętny
Ciężar właściwy 1,040 (norma 1,016 -1,060)
pH 7,0 (norma 5,0-7,0)
Białko + (norma neg.)
Glukoza (---) mg/dl
Ketony (---)
Urobilinogen w normie
Bilirubina (---)
Hemoglobina ++ (norma neg.)
Leukocyty 2-4 wpw (norma 1-4)
Erytrocyty 40-50 wpw, świeże i częściowo wyługowane (norma 0-1)
Śluz nieliczne pasma
Flora bakteryjna nieliczna
Nabłonki wielokątne pojedyncze
Wałeczki (---)
Kryształy dość liczne kryształy fosforanu wapnia
Osad nieznaczny, lekko brunatny, stabilny

Zresztą Kawa i mała też bez rewelacji - obie mają kryształy, no kurna, tylko dla odmiany trójfosforany amonowo-magnezowe. Jedyną dobrą wieścią, że Kawa dobrze zniosła dzisiejsze czyszczenie zębów i nie trzeba było żadnego usuwać.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto lut 12, 2013 17:05 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Co do Leosi - a to znowu nie kwestia żwirku? Albo może nie lubi dzielić kuwety z innymi?
Co do Felicji - pewnie największe prawdopodobieństwo skuteczności by było, gdyby cały czas jej pilnować i gdy zaczyna się załatwiać, wstawiać do kuwety, a potem chwalić i nagradzać - coś jak tresura psów. Tylko największa wada pomysłu - znaleźć kogoś, kto spędzi w nią kilka dni non stop, pilnując.

koteczekanusi

Post » Wto lut 12, 2013 18:01 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

To znowu ja :mrgreen:
Zaczęłam szperać i obawiam sie, że te kryształy wapniowe to zły znak.
Nie mogę przekopiować, więc daję linkę http://www.veterynaria.pl/articles.php?id=50
Mam nadzieję, że obędzie się bez zabiegu, bo TŻ mnie zabije.
I będę musiała komuś zostawić moją menażerię w spadku (no bo nie zostawię ich z mordercą).

koteczekanusi

Post » Wto lut 12, 2013 18:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Podnoszę :mrgreen:
Płynie rzeka łez...
W nadziei deszczu...
Kto widział,kto słyszał,gdzie jesteś?
Irma , gdzie jesteś?

goodbyemycat

Od: Pon lut 04, 2013 17:35

Post » Wto lut 12, 2013 18:13 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:Dostałam wyniki Lukrecji.

Oooo....
Szczęściara.
Leosia jeszcze nic nie dostała. No, ale może jutro, albo za tydzień... :?

Posiew Lukrecji też był robiony?

magaaaa

Post » Wto lut 12, 2013 18:20 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Trzymamyc kciuki z a Leośkę:D
Płynie rzeka łez...
W nadziei deszczu...
Irma , gdzie jesteś?

goodbyemycat

Post » Wto lut 12, 2013 18:22 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Bardzo dziękujemy.
Własnie przed chwilą nalała w przedpokoju :|

magaaaa

Post » Wto lut 12, 2013 18:24 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Biedna,a czemu nalała?
Płynie rzeka łez...
W nadziei deszczu...
Irma , gdzie jesteś?

goodbyemycat

Post » Wto lut 12, 2013 18:27 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

magaaaa pisze:
koteczekanusi pisze:Dostałam wyniki Lukrecji.

Oooo....
Szczęściara.
Leosia jeszcze nic nie dostała. No, ale może jutro, albo za tydzień... :?

To nie te. Moczu, który dawałam wczoraj do "mojej" przychodni. Tamtych też nie dostałam.
W zasadzie mam postulat do dziewczyn, w szczególności Kasi - żeby wydobyła wszystkie sama - jej bezpośrednio powinno być łatwiej, niż nam, obcym dzwoniącym sobie "z Polski" - i nam porozsyłała (do mnie może być via Neigh, zna mój mail). Przypominam, że dotyczy to też Zmiotki, o której wyniki dla nowej opiekunki też prosiłam.
Zgadzam się z Twoją wetką, magaaa, że kot powinien być wydawany z całą kwitologią - i taki drugi postulat mam na przyszłość.
Przez ubiegły tydzień nic weterynaryjnego z Lukrecją nie robiłam - no bo przecież przyszła z lecznicy - ale coś czuję, że tak na dłuższą metę się nie da...
Muszę jej zrobić min. przegląd, badania na FIV/FeLV i szczepienie. Nie mówiąc o tym, co wychodzi z moczu :cry:

koteczekanusi

Post » Wto lut 12, 2013 18:28 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Dam Ci tel na PW - zadzwoń do niej i zapytaj :mrgreen:

magaaaa

Post » Wto lut 12, 2013 18:30 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Nie robiłam jej posiewu - na razie tylko ogólne badanie - to, które przekopiowałam. Pogadam w poniedz. z dr Dominiką, zobaczę, co powie. Na posiew to i tak chyba musi być z pęcherza, więc sama nie pobiorę.

koteczekanusi

Post » Wto lut 12, 2013 18:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:Muszę jej zrobić min. przegląd, badania na FIV/FeLV i szczepienie. Nie mówiąc o tym, co wychodzi z moczu :cry:

Ja też muszę, u Michaśki mogłam podjąć leczenie i zdaje się jest postęp.
Testy zrobimy pewnie pod koniec przyszłego tygodnia, kiedy przyjdzie termin badania kontrolnego krwi.

U Leosi nic nie mogę zrobić bo nic kompletnie nie wiadomo.
W sumie wszystko jedno kto i jak to załatwi; dla mnie najważniejsze to dostać te wyniki.
W przypadku Michaśki dwa tygodnie mzdemdania zrobiły swoje i w końcu wyniki Pani Dr nam wysłała...
Leosię - jeśli miała dobre wyniki można byłoby w sumie zaszczepić - ale przecież jakie były te wyniki to nie wiadomo.
No nic, jutro znowu zadzwonię do Pani Dr...

Koteczekanusi - Michasce wetka nie chciała nakłuwać pęcherza do pobierania moczu. Ostatecznie kiedy Michaśka nasikała do wyparzonej miski ściągnęłam mocz w strzykawkę i tak zaniosłam do zbadania.

magaaaa

[poprzednia][następna]